Nagyon rosszat tettem?
7,5 hónapos a fiam. Amikor megtudtam, hogy a szívem alatt hordom, abbahagytam a dohányzást, pedig napi egy dobozzal szívtam addig. Ma már nem bírtam tovább és elszívtam egy szál cigit. A fiam már csak reggel és este szopizik, délben és délután rendes ennivalót kap, csak ennyiszer éhezik meg, igazi álombaba :)
Tehát, nagyon rosszat tettem, vagy ha ezentúl mindennap elszívnék egyet, rosszat tennék vele? (Nagyon jól esett...) Köszönöm, hogy válaszoltok!
Nem hiszem el, hogy több, mint egy év után még hiányzik a cigi...
Én is napi 1-1,5 dobozzal szívtam. 2 éve tettem le, de már eszembe sem jut.
Legalább, míg szoptatsz, megállhatnád, mert ugyanúgy átmegy a nikotin a babába. Vagy pedig válaszd el, ha a cigi fontosabb.
A másik pedig az, hogy az 1 szálból lesz kettő, aztán három és észre se veszed és napi fél doboz elmegy. És ennyi idő után jól esett? Én ebben kételkedem, mert baromira elszédül az ember, legyen bármilyen gyenge az a cigi.
EGY cigivel nem tettél semmi rosszat neki. DE! ha már egyszer abbahagytad, akkor ne szokj vissza.
Elöször is, akkor hiába szenvedtél, mire abbahagytad. Másodszor neked semmiképpen nem egészséges.
Harmadszor a babád úgy passziv dohányos lesz, ha te újrakezded.
Negyedszer a gyerekednek rossz példát mutatsz - mert azt egy gyerek sem fogadja el, hogy anyuka azt állitja, hogy káros a dohányzás, de azért ö saját maga csak szivja.
Ötödször elég sokba kerül, a cigire szánt pénzt tedd félre, és havonta vagyél belöle valamit, ami nem szükséges, csak örülsz neki te vagy a pici.
Hatodszor, ha lekezded a napi EGY szállal, akkor az hamarosan egyre több lesz, nem fogod tudni megállni, hogy ne essél vissza a régi megszokásba.
Ennek ellenére a te döntésed. Ez az egy nem ártott, de ha rendszeresen cigizel, azt inkább káros, mint nem, rád nézve is, meg a babára is.
7,5+legalább 8 hónap az majdnem másfél év. Kijelenthetjük, hogy nem vagy már függő, nem hiszem el, hogy még hiányzik. Miért akarsz rákos lenni?
Nem a szám jár, 8 évig szívtam napi 1 dobozzal, terhes lettem, letettem, már gyerekem van, nem engedhetem meg magamnak miattuk, hogy korán meghaljak. Arról nem beszélve, hogy a napi 1 az meddig napi 1? 1 hétig. Utána napi 3, aztán napi 10, napi 20 szál. Mi pénz az??? A gyerekednek meg ha kér valamit majd azt mondod, hogy nem tudjuk megvenni és rágyújtasz??? Már nem gondolhatsz csak magadra.
Lehet tök korán észrevette, hogy terhes, nem tudhatod utolsó válaszoló.
Ne szokj vissza. Nem csak a gyermeked érdekében, hanem a saját érdekedben. Miért akarsz ártani annak, aki életben tart? Nap mint nap lélegzel, mert van tüdőd, te meg ezt úgy hálálod meg, hogy leküldöd a füstöt?
Szeretnél sárga fogakat?
Egy nő kezében nem áll jól a cigaretta, rengeteg dohányos férfi el is ítéli!
Annyi és annyi oka van, amiért nem kellene visszaszoknod!
Kitartás, mutasd meg ország világnak, hogy te egy erős nő vagy és nem fogsz többet rágyújtani.
Ugyanígy vagyok, mint Te. Az elsőnél teljesen jól bírtam a terhesség alatti cigi szünetet. Nem is gondoltam rá, még csak olyan környezetbe sem mertem menni, ahol volt füst. Utána egyszer elszívtam egyet.... És jött a lavina... :(
Egyre-egyre több. De megértem, hogy hiányzik. Én nem a nikotin függőség miatt akartam rágyújtani. Maga a szertartás. A baba alszik, nyugi van, teljesen ellazulsz, nagyon jó... :)
Most a másodiknál, lassan szülök, és láthatod, mik jutnak eszembe róla. Soha nem okozott gondot, ha nem gyújthattam rá egy-két napig, de ha lehetett, megtettem.
Most meg még mindig alig várom, hogy egyet elszívhassak... A tervem: ha szívok egyet, akkor valami nagyon rosszat, mert olyan jó lenne, ha nem szoknék vissza. De látod? Nem tudom azt írni, hogy nem akarok... Mert hát hogyne akarnék :) Csak káros tényleg... És nagyon drága...
A gyermekem nem lenne passzív dohányos, mert a lakásban nem gyújtottam rá sosem. Csak ez erkélyen, míg alszik.
szóval nem hinném, hogy a babának ezzel ártasz. Magadnak biztosan... :(
De ha megtudod állni, akkor ne szokj vissza. Ez az én tanácsom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!