Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ha örökbe adom a lányomat, mi...

Ha örökbe adom a lányomat, mi a legjobb döntés az anyatejjel kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Most 28 hetes terhes vagyok, 20 éves. Sajnos nem tarthatom meg a gyerekemet, mert nem tudnék hova menni vele. Tehát muszáj voltam az örökbeadást választani. Viszont a megtermelődő anyatejemmel mit kéne tennem?
2011. febr. 24. 19:15
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/83 anonim ***** válasza:
64%
Én viszont azt gondolom, hogy adja örökbe, ha úgy látja jónak, mert rengetegen várnak babára. Ne az számítson már, hogy élete végéig lelkiismeret furdalása lesz. Persze hogy az lesz! És akkor mi van?! A baba élete számít, ezért örülök, hogy nem vetetted el! Próbáld a saját életed is elindítani, hogy lehessen majd egyszer családod. Sok erőt kívánok Neked, a kicsinek pedig boldog életet!
2011. febr. 24. 21:06
 12/83 anonim ***** válasza:
38%

Ez komoly? Azért adja örökbe, mert rengetegen várnak babára?

A babák meg a saját anyjukra vágynak!

2011. febr. 24. 21:43
 13/83 anonim ***** válasza:
78%

Bocsi, én is OFF-olok.

Tényleg nehéz helyzetben vagytok, az tuti. De, mindent lehet, csak akarni kell.

Szóval a babának a cuccokat a védőnő segítségével is be lehet szerezni. Kiságy sem muszáj neki, eleinte veletek is alhat. Eleinte, ha minden jól megy, akkor tudsz szoptatni, így szinte csak pelusra kell költeni, abban is van olcsóbb, ami jó is.

A baba születése után megkapod az egyszeri anyaságit, ami most nem tudom pontosan mennyi, de 65ezer körül van, ebből lehet vásárolni. Utána meg havonta 37ezret kapsz (gyes+családi). Babakocsi sem kell az első pár hétre, elég levegőztetni, de használtan nagyon jó kocsikat lehet kifogni (én 8000ért vettem a teszveszen, nagyon jó állapotban). Ruhákat a turiban nagyon jókat lehet találni fillérekért, de a családsegítőbe is szoktak bevinni ruhákat, ott is lehet érdeklődni.

A párod nem tudom milyen suliba jár. Szakmája lesz? El fog tudni helyezkedni benne? Kérhetne a sulitól egyéni tanrendet, és elmehetne dolgozni valahova segédmunkásnak, míg elvégzi a sulit. Vagy valamilyen munkát biztos tudna találni, ha akar.

A párod anyukája nyilván azért is szeretné, mert szeretné még látni az unokáját. A többi rokon mit szól a babához? Senki sem támogat, vagy csak a szüleid fordultak el tőled?

Ha tényleg ennyire szeretnétek azt a babát, akkor tegyetek érte, hogy veletek maradhasson.

Ha mégis örökbe adjátok, akkor én tuti a nyílt örökbefogadás mellett döntenék, hogy tudjam, hogy minden rendben van vele, néha láthassam, vagy mondjuk küldjenek róla időnként képeket. Nem tudnék azzal a tudattal élni, hogy valahol van egy gyermekem, akiről semmit sem tudok. Aztán 20 év múlva elém áll, hogy miért dobtál el?

Szorítok, hogy jól döntsetek!

2011. febr. 24. 21:49
 14/83 anonim ***** válasza:
92%

Mivel tudnék neked segíteni?

Baba neme?

Esetleg küldenék pár ruhát.

Biztosan segítenének mások is!

Én belehalnék ha nekem oda kellett volna adnom valakinek a babáimat:(

2011. febr. 24. 22:26
 15/83 anonim ***** válasza:
0%
Ne tedd ezt,ismeretlenül kérlek.Lehet lesz majd anyagi bíztonságod,de sosem leszel boldog a babád miatt.Bíztos nehéz ,de ha megbánod már nem lesz visszaút.
2011. febr. 24. 22:38
 16/83 anonim ***** válasza:
44%
Jaj, Istenem. Ez annyira szörnyű! Más rokonod sem fogad be? Anyaotthon másfél év, aztán addig csak elhelyezkedik a párod. Ha nem voltál képes elvetetni, akkor szerintem az örökbeadásba bele fogsz pusztulni lelkileg! Soha nem fogod túltenni magad ezen a traumán, és igaza van annak, aki írta: soha nem fogod megbocsájtani sem magadnak, sem a párodnak, hogy elengedted a gyermeked kezét. Mikor megszületik rád lesz szüksége, a te szívdobogásdoat hallotta 9 hónapig. Amikor a kisfiam megszületett sírt, míg meg nem vizsgálták, fel nem cimkézték, köldökét el nem látták (császáros voltam, nem kaphattam meg rögtön), és amikr hozták nekem megmutatni, hozzászóltam és abban a pillanatban abbahagyta a sírást, megismerte a hangom. Szóval hidd el, te vagy neki a biztonság, az ANYA, ne engedd el a kezét! Küzdj érte!!!!!!! Bármi áron, mert a gyermekedről van szó. Szeretem, imádom, stb. a férjem, de ha választanom kéne köztük, a fiamat választanám, ha muszáj lenne...Elmennék vidékre, ha ott befogadnak, és a férjem nem tud velünk jönni, mint hogy elhagyjam a kisfiam. Én is szívesen segítek, küldök ruhát, popsitörlőt, és szerintem vagyunk még így páran. A lelked amúgy hogy van? Mit érzel?
2011. febr. 24. 23:17
 17/83 anonim ***** válasza:
Szia! Én is nagyon szívesen küldök neked kis ruhákat!
2011. febr. 25. 00:47
 18/83 anonim ***** válasza:
0%
Inkább magamat árulnám,de ezt nem tudnám megtenni!
2011. febr. 25. 01:04
 19/83 anonim ***** válasza:
0%
kerlek ne tedd meg!!!!!!!!!!!! borzaszto fajdalman fogsz keresztul mennia lanyodnak rad van szuksege!!!gondolj bele kihordod megszulod fajdalmasan, es oda tudnad adni ? nem hiszem ehez tenyleg tenyleg nagyon de nagyon erzeketlennek kell hogy legyel...
2011. febr. 25. 03:21
 20/83 anonim ***** válasza:
91%

Azert az erdekes hogy azoknak akik el akarjak vetetni a gyereket rogton az orokbeadassal jonnek a valaszadok,most egy egy lany aki keptelen eltartani a sajat gyereket es hozott egy dontest ami a picinek a legjobb,erre meg fajditsatok a szivet.

Gondolom nem jokedvebol hozott ilyen dontest es minden lehetseges modot szambavett hogyan tudna megtartani.

kapsz gyogyszert ammitol elapad a tejed.

2011. febr. 25. 08:01
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!