Miért kap durva kritikát az a nő, aki sokáig, akár 4 évig szoptat?
Hát azt mondjuk nem hiszem, hogy a baráti köröm ennyi időn keresztül a szemembe hazudott volna, de hát mindegy. Most már tudom, hogy rossz anya, undorító nő, gyomorforgató látvány voltam akkoriban.
Még szerencse, hogy sem a gyerekeim, sem a családom nem így látja ezt a helyzetet.
Most mutattam meg a férjemnek ezeket a válaszokat, és csak annyit mondott "ezek nem normálisak"
Valójában az a baj, hogy nem is próbáljátok megérteni, hogy miről írok. Én megfogalmaztam, hogy számunkra miért volt jó, hogyan működött a dolog.
De nem kaptam választ arra, hogy miért baj, ha egy gyerek sokáig szopik. Csak azt, hogy undorító stb...
De hogy miért undorító, arra nem nagyon akadt válasz.
Kedves Kérdező. Én abszolút megértelek és sok mindenben egyet is értek veled. (Hasonló hozzáállásom van, mint neked.) Számomra világos, hogy mi volt az okod és a célod a kérdéssel. De.
(Mostmár) láthatod, hogy milyen itt a "közhangulat". Nem tudom, mióta fórumozol, de most megtapasztalhattad, hogy a hozzánk hasonló "ősanyák" ugyanúgy kilógnak a sorból, mint az, aki eleve tápszerrel és üveggel érkezik a kórházba.. Ez van, ezzel nem tudunk mit kezdeni. De nem is kell senkinek igazságot szolgáltatni, szerintem!
Ettől te még jól gondol(hat)od, amit és jól te(he)tted, amit. Ha a te környezetedben mindez nem váltott ki (ilyen) ellenérzést, annak én is örülök, mert ezek szerint igen szerencsés helyzetben vagy, toleráns emberek között. Ez pedig ritka manapság, akármennyire is dobálózunk a tolerancia szóval. Sokak számára sajnos csak utópiának tűnik, hogy ilyen is van, létezhet... Talán ezért is ilyenek a válaszok.
Ugyanakkor, azt hiszem, bőven megkaptad a válaszaid és megint nemcsak normális hangnemben. Épp ezért, szerintem itt le is kéne zárni a témát. Ha körbenézel a topikban, több hasonló kérdést is láthatsz már az első oldalon is - időnként van egy-egy ilyen bumm, amikor egyszerre többen is kifakadnak vélt vagy valós sérelmek miatt, hol az "egyik", hol a "másik" oldalon. Nekem ez már a sokadik ilyen élményem; és hidd el, mindig civakodás lesz a vége. Vannak bizonyos témák, amikről nem lehet, vagy legalábbis mi, itt nem tudunk (teljesen) normálisan beszélgetni egymással. Ezek mindig érzékeny dolgok és biztos vagyok benne, hogy nem is ez volt az utolsó ilyen sajnos.
De, ha elfogadnál egy jótanácsot egy régi fórumostól, legyél te az, aki nem reagál többet, mert minél többször szólsz hozzá, annál tovább "hergeled" a többieket. (Mert perpill mi vagyunk most kisebbségben.) Kérdeztél, válaszoltak - most mindenki mélyüljön el egy kicsit magában és ne szítsuk tovább az indulatokat.
Mindkét oldalon voltak, vannak és lesznek is létjogos állítások; de nem gondolom, hogy ezt a kérdést (pl. meddig illik szoptatni egy gyereket) bárkinek is el kellene döntenie. Mert egy idő után mindig úgy tűnik már, hogy meg akarjuk győzni a másikat a saját igazunkról..
Mindezt higgadtan és "békítően" kérem tőled, remélem, nem értesz félre.
(3 éve szoptató anyuka)
Álljon meg a menet, most miért támadsz? Senki nem mondta hogy rossz anya vagy, sőt. Biztosan jót akarsz ezzel a gyerekednek, ez dicséretes. De te megkérdezted a véleményünket és mi elmondtuk. Nem tehetek róla hogy te ezt nem tudod elfogadni. Értem hogy te miről írsz, szerinted jó dolog egy gyereket 4 éves koráig szoptatni, szerintem meg nem. Nem is azt írtam hogy "baj", (bár a gyerek pszichés fejlődésére nem tudom milyen hatással van, nem értek hozzá), csak azt hogy én nem tartom ezt normálisnak. Az pedig hogy a te férjed mit gondol rólunk az meg végképp nem nagyon izgat.
Szerintem én nem voltam bántó, nem sértettelek meg csak a véleményemet írtam le.
Megfogadom 17:16 tanácsát, és ez lesz az utolsó hozzászólásom.
1. Nem a véleményetek bánt, hanem a mód, ahogyan a többség letolta ezt a torkomon.
2. Különösen fáj, ha kiforgatják a szavaimat.
3. Ha bárki támadásnak érzi a kommntjeimet, olvassa el a válaszokat és minősítse azok hangvételét is.
2. Kívánom mindenkinek, hogy olyan kiegyensúlyozott, normális gyerekei legyenek mint nekem.
Nem mintha egyébként közelítőleg is tudnád hogy kik vagyunk, kedves utolsó. Én egyébként arccal és névvel is vállalom a véleményemet bármikor bárki előtt.
Abban egyébként igazad van hogy nem kell senkire hallgatnia, csináljon amit akar ha ő jónak látja. Csak akkor ne kérdezze meg mások véleményét ha nem tudja azokat feldolgozni...
A válasz írója 77%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 11:14
Én ezt írtam ma.
Szerintem a téma érzékenységéhez képest, normális válaszokat kaptál, kivétel meg mindig akad.
Természetesen, ha bárhol bármilyen közösségben valaki mellettem szoptatná a 4 éves gyerekét, lennék annyira intelligens, hogy nem tolom az arcába a véleményem, hogy számomra ez visszataszító..inkább elfordítom a fejem. (Kutyát homokozóban .., vagy gyereket vernek - hidd el, én ilyet nem tudok szó nélkül megállni. És akárkim a kisgyereket szoptató anya, ha ő mellettem megkérdezi, hogy mi a véleményem a látottakról őszintén válaszolok.
Szerintem is, neked sokan csak azért nem mondták, mert a legtöbb embernek van annyi agya, hogy ne szóljon bele más életébe, de hidd otthon azután egy-kettő biztos beszélt rólad. Nem hiszem, hogy itt nagyon a földbe döngöltek volna. Nálam speciel az ősanya típus az nem ez. Most lehet lekapod a fejem, de ez is őszinte lesz..remélem az én gyerekem nem fog látni az oviban olyan anyukát aki 3-4 éves gyereket szoptat. Akármennyire természetes a babák általában 2 éves koruk után erre nem emlékeznek. Teljesen természetes dolog szülni is, én mégis sokkot kaptam amikor életemben először láttam ahogyan egy anyuka szül videón. Nem hiszem, hogy bárki rossz anyának tart, nekem ilyen eszembe sem jutott, csak máshogyan látjuk a dolgokat, és az nyeri el a legtöbb "egyet nem értést", aki az alap normáktól a legnagyobb mértékben tér el, és te ilyen vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!