Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért kap durva kritikát az a...

Miért kap durva kritikát az a nő, aki sokáig, akár 4 évig szoptat?

Figyelt kérdés
Egy ma feltett kérdésre válaszként írtam le, hogy mennyi ideig és hogyan szoptattam a gyerekemet. A következő komment érkezett rá: "Ez gyomorforgató és szánalmas" Pedig pont arról írtam, hogy amikor már nagyobb volt, a szopásnak megvolt a helye és az ideje, és ez alól max. az képezett kivételt, ha nagyon meggyötörte az orvos. Akkor a váróban cicivel vígasztalódott. Szerintetek mi ebben a gusztustalan, vagy miért ennék ettől szánalmas?
2011. jan. 28. 09:41
1 2 3 4 5 6 7
 31/63 anonim ***** válasza:
100%
4 év??!! Az nem semmi, ha nektek ez jó, akkor hajrá, másokkal ne foglalkozz.
2011. jan. 28. 13:06
 32/63 anonim ***** válasza:
25%

ugyanaz a véleményem, mint a legtöbb hozzászólónak: 4 éves gyereket(és már sokkal kisebbet sem) nem így kell megvígasztalni, ha az orvos"meggyötri". ez enyhén szólva is helytelen és nem értem, hogy te ezt hogyhogy nem érzed? kijössz a gyerekkel az orvostól, mondjuk egy injekció után és a szájába rakod a melled? vagy pl. mérges a gyerek, mert nem sikerült neki valami, vagy nyűgös stb. és odamegy hozzád bekapni a melled?!

a másik: 4 évesnek már réges -régen nincs szüksége az anyatejre, nem is jön már ilyenkor a mellből szinte semmi, csak a gyerek szopogatja.

leírtam a véleményem, mert kérdezted.

2011. jan. 28. 13:15
 33/63 anonim ***** válasza:
80%

Attól függetlenül hogy én sem szoptattam 4 éves korig a lányomat (23 hónapig szopizott, és már ez ellenérzéseket keltett sok mindenkiben), azért megkérdezném az "undorodókat", hogy mit szóltok ahhoz hogy egy 4 évesnek cumi van a szájában? CSak elalváshoz, meg csak ha nagyon ideges... Igaz? Nem egy gyereket ismerek, aki bizony nagyban cumizik még 4 évesen. És ha belegondolok, akkor az miért lenne jobb? Hiszen mindkettő egy célt szolgál, a szopómozgás keltette megnyugvást, nem?

Egy 4 évesnek nem a tej kell már..., de szerintem vannak gyerekek, akiknek tovább kell ez a fajta (cici, vagy cumi) tevékenység.

Engem speciel a cumi zavar a nagyobb gyerekek szájában! Ja és még ott az ujjszopás iskoláskorban...

2011. jan. 28. 13:16
 34/63 anonim ***** válasza:
52%
Na azért a kettő nem ugynaz....:S
2011. jan. 28. 13:53
 35/63 anonim ***** válasza:
100%
szia, én 2 éves korig szoptattam a kislányomat, de volt, akinek már ez is "furcsa " volt, mert az ő kisfia 11 hónaposan magától elutasította. most mit mondjak erre? mondtam neki, hogy ha a tied is akarta volna még, akkor neked sem lett volna furcsa. én egyetértek abban, hogy addig jó, persze határokon belül, amíg mindkét félnek jó. 2 évesen leálltunk vele, mert nekem már nem volt jó, irritált (terhes is lettem), de ettől függetlenül is, de nem egyik napról a másikra, és nem erőszakkal. először az egyik cici lett bibis, aztán a nappalit hagytuk el, majd a reggelináél eltereltem a figyelmét,,,majd mikor már szinte nem is volt tejem, magától rájött, hogy tkp nincs értelme, és elhagyta. de ha nektek így jó, mindkettőtöknek, sztem az égvilágon senkinek nincs hozzá köze, és nemtartom ördögtől való dolognak.
2011. jan. 28. 14:06
 36/63 anonim ***** válasza:
0%
Én is visszataszítónak tartom, ne haragudj. Egy ekkora gyerek szoptatása számomra már nem a normális kategória. Persze semmi közöm hozzá, otthon azt csináltok amit akadtok, de ha ezt utcán, nyilvános helyen meglátnám nagyon kiakadnék. Ez az őszinte véleményem. Egyébként a cumi is pont ugyanúgy szükségtelen és nem értek egyet azzal hogy ekkora gyerek cumizzon.
2011. jan. 28. 14:12
 37/63 A kérdező kommentje:

14:06! Köszönöm a hozzászólást, ugyanúgy, mint a cumizást felhozó anyukának.

Ellenben annak, aki úgy képzeli, hogy kijövök a dokitól és a gyerek szájába tömöm a mellem, üzenem, hogy még életében nem látott szopó gyereket, ha ilyenek látja a dolgot.

Arról is megvan a véleményem, amikor túlzottan a 4 fal közé száműzünk valamit. "Csinálják otthon, csak én ne lássam, mert akkor kiakadok". Min akadsz ki? Akadj ki azon, hogy vernek egy gyereket, hogy a játszótéren bagóznak, hogy a kutyát ott sz*aratják a homokozóban, hogy köpködnek, szemetelnek, agresszívak egymással az emberek. De ez ugye megszokott, mert gyakori. Egy 4 éves szopó gyerek meg visszataszító.

2011. jan. 28. 14:50
 38/63 anonim ***** válasza:
64%
Nem magán a szoptatáson akadok ki mert egy kisbabának tényleg igénye a sűrű szopás, akkor is ha éppen nem otthon vannak, ez természetes. De nehogy már egy 4 éves gyerek ne bírja ki legalább amíg hazaértek, nehogy már létszükséglet legyen egy orvosi rendelőben megszoptatni egy ekkora gyereket aki már ehet mindent amit a felnőttek. Ne is haragudj de ez akkor is kiakasztó, nem kisbabáról beszélünk.
2011. jan. 28. 15:22
 39/63 A kérdező kommentje:

Az utcán túró-rudit majszoló gyerek nem bírja ki hazáig? A villamoson eszegető felnőtt nem bírja ki hazáig?

Tudod, mit nem értek? Ha olvastad az elejét, láthattad, hogy egy itt adom válaszom miatt tettem fel a kérdést. A valós életben soha nem ért ilyen kritika sem az orvostól, sem a családomtól, sem az ismerőseimtől. Nekik természetes volt. Annak idején a testvérem egy lovas farmot üzemeltetett. Rengeteg külföldi járt hozzá. Mi is sokat voltunk ott, sokszor látták, hogy szoptatom a gyereket. Mindig mosolyogtak, ha ránk néztek, és rengeteg dícséretet kaptam külföldiektől, magyaroktól egyaránt. Itt meg hirtelen undorító, gyomorforgató pedofil lettem.

2011. jan. 28. 15:30
 40/63 anonim ***** válasza:
31%
Nem mindenki fogja ám a szemedbe mondani amit gondol, itt anonimitás van, bárki elmondhatja a véleményét ezért találkozhatsz több őszinte véleménnyel. Nekem is sok ismerősöm van aki így gondolkodik mint én de ha lát ilyesmit úgy tesz mint aki semmit nem látott de belül felháborodik. És nehogy már a túrórudi evést azonosan kezeljük a szopással, ezt te sem gondolhattad komolyan. Véleményekre voltál kíváncsi, hát megkaptad.
2011. jan. 28. 16:14
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!