Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért kap durva kritikát az a...

Miért kap durva kritikát az a nő, aki sokáig, akár 4 évig szoptat?

Figyelt kérdés
Egy ma feltett kérdésre válaszként írtam le, hogy mennyi ideig és hogyan szoptattam a gyerekemet. A következő komment érkezett rá: "Ez gyomorforgató és szánalmas" Pedig pont arról írtam, hogy amikor már nagyobb volt, a szopásnak megvolt a helye és az ideje, és ez alól max. az képezett kivételt, ha nagyon meggyötörte az orvos. Akkor a váróban cicivel vígasztalódott. Szerintetek mi ebben a gusztustalan, vagy miért ennék ettől szánalmas?
2011. jan. 28. 09:41
1 2 3 4 5 6 7
 21/63 anonim ***** válasza:
31%
Igazad van, az ne is zavarjon, hogy az emberek 99%-a szerint ez felháborító, felesleges, butaság, gyomorforgató. :-)
2011. jan. 28. 10:48
 22/63 anonim ***** válasza:
100%
Ne is! Rá tartozik és a gyerekre. Ha SZERINTÜK nem az, akkor ne zavarja. Az emberek 99%-a meg le van tojva. Semmi közük hozzá.
2011. jan. 28. 10:50
 23/63 A kérdező kommentje:
Tudod mit? Nem zavar.
2011. jan. 28. 10:50
 24/63 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, hogy megkérdezem, nem bántásból!!!!! De a melleid milyen állapotban vannak? HOgy bírják?
2011. jan. 28. 11:02
 25/63 anonim ***** válasza:
32%

Magánügyed, mindenki másképp csinálja..szíved joga. Viszont, ha megkérdezed tőlünk én is szívesen válaszolok.. engem taszít a látvány, sőt már a gondolata is.

Megkérdeztem magamtól miért? Nehéz összerakni a választ, mert inkább csak képek a fejemben. Számomra egy 4 éves már egy kisember, stabilan áll/fut/ugrál, összefüggő mondatokkal véleményt nyilvánít, szobatiszta, egyedül tud enni/öltözködni/fürdeni stb..

Egy csecsemő táplálása a gyámoltalanság képét vetíti elém. Épp ezért kezdjük fél éves korban a hozzátáplálást, mert akkor kezd el a kicsi szépen lassan önállósodni.

Nem tartom sem egészséges dolognak / látványnak meg főleg, ha 4 éves korban a baba még cicit kap. Amikor én gyerek voltam a kisfiúk 6 évesen első osztályban már motyogtak valamit a szexről...(talán ezért írták előttem azt, hogy pedofil - ami szintén nem a fogalom maga, csak egy kép a fejben)

Én fél évig szoptatok majd, aztán szépen lassan elkezdődik a hozzátáplálás.

Másik furcsa kérdés, az apuka...nem hiszem, hogy a párom ezt nekem éveken keresztül tolerálná, és ne jegyezné meg pl a gyerek 3 éves korában, hogy fúj, már nem kéne...

A melleink sem hiszem, hogy jól bírják ezt..én azokat is féltem, mert hiába lettem anya, én ettől függetlenül nő vagyok.

2011. jan. 28. 11:14
 26/63 A kérdező kommentje:

Az én férjem jól tolerálta, helyesebben szólva soha nem volt ez kérdés közöttünk. Ő egyszerűen büszke volt rám.

A melleim nyilván nem olyanok, mint lánykoromban, de szerintem egészen rendben vannak. Még az első gyerekemnél változtak a mostani formájúra, pedig azóta az 5.-et várom. Na most lehet megint sárral dobálni:(

2011. jan. 28. 11:19
 27/63 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem hozzátenni, hogy a 3. csemetém szopott 4 évig.
2011. jan. 28. 11:21
 28/63 anonim ***** válasza:
49%
De ha ennyire félsz a kritikától, meg/leszólástól, "sárral dobálástól", miért írsz ki egy ilyen kérdést, ha már úgyis tudod, milyen reakciót vált ez ki a legtöbb emberből? Mert tudod. Van, aki utálkozik (ez a több) és van aki elfogadja. Ennyi.
2011. jan. 28. 11:26
 29/63 A kérdező kommentje:
Már megindokoltam, miért írtam ki a kérdést. Eredetileg egy anyuka kérdésére válaszoltam, aki sokáig szeretne szoptatni. Tapasztalatokat várt, de az én válaszomra valami minősíthetetlen kommentek érkeztek. Ekkor írtam ki a kérdést, mert kíváncsi voltam rá, tényleg ennyire gáz-e az emberek többsége szerint ez a téma. Most megbántva és megalázva érzem magam. Fáj, hogy azt, amiben én mélyen hiszek, tapasztalatból ismerem, és csak az előnyeit látom, ilyen degradáló módon minősítsék. Mi több, undorítónak, gusztustalannak, szánalmasnak,pedofilnak nevezzenek. Holott mit tettem? Szoptattam a gyerekemet.
2011. jan. 28. 11:33
 30/63 A kérdező kommentje:
Még egy hozzáfűznivalóm van. A lányom már 12 éves, 1,5 éve kishúga született, akinek adaptációs nehézségei miatt az első pillanattól fogva nehezen ment a szopás. Végül néhány hónaposan végképp elválasztotta magát. A lányom sírt miatta, mert - és ez komoly - emlékei vannak arról, hogy mennyire jó volt neki, amíg szopott. Azt hiszem Ő is olyan nő lesz, aki sokáig fogja szoptatni a gyerekeit, függetlenül attól, hogy mi az aktuális trend. Mert az mindenkinek be kell látnia, hogy nem volt mindig ilyen elutasító a helyzet. Hány olyan történetet hallottunk öreganyáinktól, hogy még a 6 éves gyerek is vitte utánuk a sámlit. Ők még el tudták különíteni a szexualitást a szoptatástól.
2011. jan. 28. 12:12
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!