Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért kap durva kritikát az a...

Miért kap durva kritikát az a nő, aki sokáig, akár 4 évig szoptat?

Figyelt kérdés
Egy ma feltett kérdésre válaszként írtam le, hogy mennyi ideig és hogyan szoptattam a gyerekemet. A következő komment érkezett rá: "Ez gyomorforgató és szánalmas" Pedig pont arról írtam, hogy amikor már nagyobb volt, a szopásnak megvolt a helye és az ideje, és ez alól max. az képezett kivételt, ha nagyon meggyötörte az orvos. Akkor a váróban cicivel vígasztalódott. Szerintetek mi ebben a gusztustalan, vagy miért ennék ettől szánalmas?
2011. jan. 28. 09:41
1 2 3 4 5 6 7
 1/63 A kérdező kommentje:
Most néztem, hogy törölték ezt a kommentet, és még 2 kevéssé durvát is, de a véleményetek ettől függetlenül érdekelne!
2011. jan. 28. 09:45
 2/63 anonim ***** válasza:
36%

Nem kritizállak,de valóban másfél éves kor után már nincs szüksége anyatejre. Ovodában is akarod szoptatni?

A jó anya-gyerek kapcsolathoz nincs szükség az ilyen sokáig való szoptatásra.

Nem hiszem,hogy az orvos egyetértene veled.

2011. jan. 28. 09:49
 3/63 A kérdező kommentje:

6:27 vagyok. Most néztem, hogy törölték a válaszomra érkező számomra érthetetlenül bántó kommentet.

Leírtam nektek, hogy én hogyan csináltam, 42 % járt érte. Most leírom, általánosságban mit gondolok a témáról.

Szerintem a szoptatás sok más dologhoz hasonlóan addig működik jól, amíg mindkét fél szívesen vesz benne részt. amint egyikük számára teherré válik, érdemes abbahagyni. Az, hogy ki hol szoptat, magánügy. Attól, hogy mondjuk a buszon a pólóm alá bújva megetetem a gyerekemet, miért lennék undorító? Ha rám nézel, tudod, hogy szoptatok, de nem látsz semmit. Amíg kisebb volt a baba, simán bárhol és bármikor megetettem, mert éhes volt. Miért kellene egy bűzös mosdóban egy WC deszkán ülve szoptatnom? Vagy miért nem szóljuk meg azt a gyereket, vagy akár felnőttet, aki az utcán eszik? Nem értem, hogy miért pont egy ennyire természetes dolgon akadnak fenn az emberek?!

Ahogy azt sem értem, miért baj az anyatej együtt a chips-szel? Valahogy az egész hozzáállást nem értem. Én általában úgy gondolkodom, hogy amíg mást nem hátráltatok, vagy bántok meg azzal, amit teszek, addig szívem joga úgy cselekedni, ahogy szerintem helyes.

2011. jan. 28. 10:00
 4/63 anonim ***** válasza:
90%

Tudod ízlések és pofonok...

Én személy szerint nem tudtam volna elképzelni,hogy a 4 éves óvodás fiam vagy akár lányom szájába adjam a mellem.

Én nem tudtam volna rájuk ennyi idősen babaként gondolni,hogy szoptatni tudjam őket.

Egyébként nem tartom megvetendőnek,vagy gusztustalannak,csak én másképp gondolkodom erről.

2011. jan. 28. 10:02
 5/63 A kérdező kommentje:

Bocs, nem a kellő szöveget másoltam be ide.

A lényeg, hogy nem a kötődés miatt alakult így, hanem, mert mindkettőnknek így volt jó. Amúgy bármikor el lehetett engedni 2 napra a mamihoz, ez sem okozott problémát.

A gyermekorvos helyeselte a hosszú szoptatást, mindenben támogatott. A WHO is a min. két évig tartó szoptatást javasolja.

A lányom 4 évig szopott. Ma már 12 éves és semmi hátránya ebből nem származott, csak éppen egészséges, mint a makk.

És igen, ovis volt már, de akkoriban a szopás már kizárólag otthoni esemény volt.

2011. jan. 28. 10:05
 6/63 A kérdező kommentje:

Kedves 10:02!

Most én is nagynak látok egy 4 évest, de akkor, amikor újszülött korától csináltam, természetes volt. Tudod, mindig egy picivel lett nagyobb, nem volt éles határvonal, hogy most már nagylány.

2011. jan. 28. 10:07
 7/63 A kérdező kommentje:
Csak annyit kérek, olvass utána, hogy mit jelent a pedofília!
2011. jan. 28. 10:11
 8/63 anonim ***** válasza:
56%

Ne mentegetőzz,igen,igen támogatják,helyeselik,mindkettőtöknek jó volt,hátránya nem származott belőle,sőt a sokáig szoptatott gyermekeknek bizonyítottan 8 ponttal magasabb az IQ-juk az átlagnál....

De..mégsem mindenkinek ugyanolyan természetes dolog,tudod nem vagyunk egyformák.

kaptál itt egy pár csúnya beszólást,a névtelenség már csak ilyen...tedd túl magad rajta.Egy hétig ne is nézz az oldal felé,várd meg amíg visszajön a kedved:)

2011. jan. 28. 10:12
 9/63 anonim ***** válasza:
38%

Én akkor akadok ki, amikor boldogan mesélik az anyukák, hogy milyen édes a 2-3-4 éves gyerek amikor odamegy és csak úgy megsimogatja vagy megpuszilja a cicijüket, vagy ilyeneket mond, hogy "nagyon szeretem a cicidet" stb. Ne állítsuk már, hogy ez normális!

A gyereket pedig nem cicivel és szoptatással kell megvigasztalni.

2011. jan. 28. 10:13
 10/63 anonim ***** válasza:
58%

Szánalmast nem mondanék rá,de nekem azért felfordulna a gyomrom ..erről nem tehetek,nem szoktam sértő bejegyzéseket irni (sőt,semmilyet,te vagy az első) az ilyen anyukáknak,de én undorítónak érzem.

Azért,mert egy 4 éves gyereknek egyrészt semmi szüksége már anyatejre-tévedés ,hogy ettől lett a lányod egészséges- másrészt nekem ez már sok(k),hogy egy óvodás gyerek otthon húzgálja a pólómat,bekapja a mellemet..vagy amiket itt olvasok,hogy szaladgál,felrántja a pólót ad rá egy puszit és megy tovább. Engem ez komolyan lesokkol..

2011. jan. 28. 10:13
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!