Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért kap durva kritikát az a...

Miért kap durva kritikát az a nő, aki sokáig, akár 4 évig szoptat?

Figyelt kérdés
Egy ma feltett kérdésre válaszként írtam le, hogy mennyi ideig és hogyan szoptattam a gyerekemet. A következő komment érkezett rá: "Ez gyomorforgató és szánalmas" Pedig pont arról írtam, hogy amikor már nagyobb volt, a szopásnak megvolt a helye és az ideje, és ez alól max. az képezett kivételt, ha nagyon meggyötörte az orvos. Akkor a váróban cicivel vígasztalódott. Szerintetek mi ebben a gusztustalan, vagy miért ennék ettől szánalmas?
2011. jan. 28. 09:41
1 2 3 4 5 6 7
 11/63 A kérdező kommentje:
Teljesen igazad van, nem vagyunk egyformák. Nem is szórom az igét, hogy így kell csinálni, ezt mindenki maga dönti el. Egy anyuka kérdésére válaszoltam, aki sokáig szeretne szoptatni, és tapasztalatokat várt. De hogy pedofil lennék?!
2011. jan. 28. 10:14
 12/63 anonim ***** válasza:
63%
Ja és én azért sem szoptatnék ilyen helyzetekben egy 4 éves gyereket,mint pl orvos előtt/után,mert nem akarom hogy azt tanulja meg,hogyha feszült,ideges,szomorú stb akkor enni kell.
2011. jan. 28. 10:15
 13/63 anonim ***** válasza:

"Most én is nagynak látok egy 4 évest, de akkor, amikor újszülött korától csináltam, természetes volt. Tudod, mindig egy picivel lett nagyobb, nem volt éles határvonal, hogy most már nagylány."

Vannak viszont akik nem bízzák ezt a véletlenre,és tudatosan húznak egy vonalat,hogy innentől kezdve ehhez már nagyfiú,vagy nagylány..

Ezért nem értenek veled egyet.Érted már?

2011. jan. 28. 10:16
 14/63 anonim ***** válasza:
53%
Az nem tűnt fel neked, hogy a gyereked már jár, mondatokban beszél és óvodába megy? Azért ezek már erősen a "nagylányság" jelei...
2011. jan. 28. 10:17
 15/63 anonim ***** válasza:
87%

Én ezzel maximálisan egyetértek:

"amíg mást nem hátráltatok, vagy bántok meg azzal, amit teszek, addig szívem joga úgy cselekedni, ahogy szerintem helyes."

Szoptass csak, ha ez mindkettőtöknek jó! Az a szánalmas, amikor valaki önzésből nem ad meg egy ilyen fontos dolgot a babájának! És nem is undorító. Maximum szokatlan. De magánügy.

2011. jan. 28. 10:22
 16/63 A kérdező kommentje:
Mint írtam, ezt mindenki maga dönti el. Az én környezetemet speciel nem zavarta. A gyerek ma sem az evésben keres vigaszt, ha baja van, hanem 12 évesen is hozzám, vagy az apjához bújik, mert azt tanulta meg, hogy a testi kontaktus tud vigasztaló lenni. Engem amúgy a hozzászólások nagy részének hangvétele háborít fel.
2011. jan. 28. 10:23
 17/63 anonim ***** válasza:
100%

"Engem amúgy a hozzászólások nagy részének hangvétele háborít fel."

Amiben teljesen igazad van4

Lehetne kulturáltan is észérveken alapuló vitákat folytatni ezen az oldalon......

2011. jan. 28. 10:26
 18/63 anonim ***** válasza:
71%

nekem ez is furcsa ,hogy egy 4éves gyereket BABÁNAK hívtok. A gyereknek nem az a jó,ha érettségiig csecsemőnek nézed,mindig az életkorának megfelelő foglalkozást és táplálást igényel. Vagy tévedek? Szerintem az ilyen esetekben inkább anyuka húzza vissza a gyerek fejlődését. A gyerek meg persze hogy szopni fog,hiszen 4 év alatt volt ideje megszokni.

Amivel nem ártasz senkinek,és mindketten "akarjátok" (eleve egy 4 éves hogy tudná eldönteni mi a helyes) még nem egyenlő azzal,hogy helyes is amit teszel.

Ezzel nem azt mondom,hogy helytelen (szerintem igen,de ez csak privát ,nem szakvélemény)

2011. jan. 28. 10:26
 19/63 anonim ***** válasza:
55%

A testi kontaktus rendben is van, de nem hinném hogy egy 3 évesnél ennek az a megfelelő módja, hogy a cicidet a szájába dugod. Van az ölelés, puszi, simogatás, összebújás, és még sorolhatnám.

Amúgy érdekes, hogy milyen kommenteket törölnek. Nem trágár, nem provokatív, csak bántja egyesek érzékenységét, és szaladnak árulkodni...Tiszta óvoda...

2011. jan. 28. 10:32
 20/63 A kérdező kommentje:

Én nem kértem egyetlen komment törlését sem, mert a mocskolódás nem az én szegénységi bizonyítványom.

Amúgy azzal szeretném zárni ezt a vitát, hogy csak az érzi, hogy ez mennyire természetes, aki már kipróbálta.

2011. jan. 28. 10:36
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!