Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ha nem akarok szoptatni...

Ha nem akarok szoptatni hogyan alitsam le hogy ne legyen tejem de hogy ne kell feljem magam sem?

Figyelt kérdés
Mar elkezdtem szoptatni mert feltem nemet mondani es csak 2 nap telt el de le akarom alittani fejés nélkûl....Van modja ra?

2024. júl. 21. 08:09
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
40%

A szopináci őshurcimomcikkal ne törődj, kérdező. Hiába mondogatják itt a marhaságaikat meg az immunanyagos műsort, nem kell szoptatnod, ha nem akarsz. Felnőnek a gyerekek tápszeren is. A 3,5 éves fiam negyedeannyit sem beteg, mint az anyatejes társai, pedig nekem kb 10 napig volt tejem, azt is sugárban hányta ki a tejallergia meg a kólika miatt.

Hideg borogatással, icipici fejéssel tudod elapasztani. Arra figyelj, hogy a csomókat viszont ki kell masszírozni, mert borzalmasan tudnak fájni és be is lázasodhatsz miatta. A tejbelövellés az első héten megtörténik, ha addig viszonlag keveset van mellen a baba, akkor jobb esélyed van elapasztani. A kórházban meg mondd meg, hogy nem akarsz szoptatni, mert NEM és hoznak tápszert.

2024. júl. 21. 21:30
 12/42 anonim ***** válasza:
52%

10!

1 hónap hol 4 év?

2024. júl. 21. 22:35
 13/42 anonim ***** válasza:
40%

#10 te nagyon el vagy tájolva. Az, hogy valaki szoptatja a gyereket nem jelenti, hogy 4 éves koráig a mellen fog csungeni. Vagy szerinted ez a 2 véglet van csak?

Vitánfelüli, hogy az anyatej a legjobb egy csecsemőnek, abból kap meg mindent, amire szüksége van. De az anyának joga van eldonteni, hogy szeretne-e szoptatni vagy nem. Tápszeren is ugyanúgy felnonek a gyerekek.

Ettől függetlenül nem kell ilyen hulyeseget írni és a szoptatós anyákat degradálni.

2024. júl. 21. 23:27
 14/42 anonim ***** válasza:
18%
#11 nyilván aki szoptat, és közli a szoptatás előnyeit, az rögtön szopináci. Undorító a megnyilvanulasod. Le lehet ezt írni normális stílusban is. Lassan azt szólják meg, ha valaki szoptatni meri a gyerekét, mert akkor ő már ősanya.
2024. júl. 22. 13:11
 15/42 anonim ***** válasza:
47%

Nem, bocsi az a durva, hogy ítélkezés van- bármilyen irányban. Aki szoptat az ősanya, aki nem szoptat az szaranya.

Kérdező csak tanácsot kért, ehelyett az 5 percben benyögte valaki passzív-agresszívan, hogy sajnálja a gyerekét. Aztán jött csőstül a szarcunami.

Nem értem.

Állatkertben vagyunk, vagy a net anonimitásában ennyire nem tudja senki visszafogni magát?

Tök mindegy milyen nyelvű bejegyzést olvasok, mindenhol megy az ítélkezés. Mondjuk itt jön a kérdés "minek ment oda" a kérdező is? Szép csendben otthon el lehet ezt intézni... de valljuk be ez az oldal a reklámok mellett azért is van, hogy kérdezzünk.

Csak hát a csürhe aki nem tudja magát visszafogni mindenhol ott van.

2024. júl. 22. 13:21
 16/42 anonim ***** válasza:
58%

14, kit érdekelnek a szoptatás előnyei? Az volt a kérdés? NEM! Akkor meg minek lökdösitek szerencsétlent afelé, amit nem akar? Jaj de ügyes cukcsimukcsi vagy, elmondtátok neki passzív-agresszívan, hogy szegény gyereket még csak nem is akarta, jaj most kinyírja ha nem kapja meg az előtejet, milyen anya az ilyen, bla bla bla. Nem ez volt a kérdés és amúgy is ezt elmondja minden egyes csecsemős nővér meg a gyerekorvos is, ugyanebben a tukmálós, bűntudatkeltő stílusban. Kit érdekel már? Tudjuk, csak az a király anyuka, aki szoptat, lehetőleg óvodás korig igény szerint, mert minden más csak gyerekkínzás.

Itt az a legnagyobb gond, hogy idejöttök és elkezditek kelteni a bűntudatot, mert jaj az anyatej a világ legjobb dolga. Ezzel lehet a depresszióba kergetni egy frissen szült anyát. Onnan tudom, hogy a kisfiam születése után 1,5 évig masszív szülés utáni depresszióm volt, mert a hozzátok hasonlók ezzel gyilkoltak folyamatosan. Nekem tejem sem volt, nem termeltem prolaktint. Most sincs tejem a kislányommal, de hálistennek az akkori pszichiáter, aki kirángatott a depresszióból, előre felkészített erre. De igazatok van, lökjük a sínek elé és feltételezzük csak, hogy nem is akarta a kisbabáját. Még véletlenül sem az lehet a baja, hogy mondjuk fáj neki a szoptatás és már vérzik a melle vagy valami eü gondja van. Biztosan a gyerek volt nem kívánt. Lemászok az agyamról az ilyenektől, mint ti.

2024. júl. 22. 14:34
 17/42 anonim ***** válasza:
17%
#16. Egy qrvanagy különbség felett azért nem szabad átsiklani: te nem tudtál szoptatni, ő viszont nem _akar_. De azért annyi gerince nem volt, hogy a kórhazban rögtön ezzel kezdje.
2024. júl. 22. 14:39
 18/42 anonim ***** válasza:
34%

16.

Ad 1. Akkor most mesélek valamit: eleinte mindenkinek fáj a szoptatás és kb. mindenkinek ki is sebesedik a mellbimbója.

Ad 2. Ha a replikádban leírtak ellenére meg mindig ide jarsz leősanyázni azokat, akiknek sikerül a szoptatád, akkor a pszichiátered nagyon nem végzett jó munkát.

2024. júl. 22. 14:51
 19/42 anonim ***** válasza:
66%

17-es szégyeld magad!

Mi az, hogy nem volt gerince?

Menj a tudod hová... nagyon gonosz ember lehetsz- én sajnálom a gyereked, mert csak az ítélkezést fogja tőled eltanulni. Majd felnőve ő is ezt a szemlélelet viszi tovább.

16-os jól látja, neki adok igazat.

Tényleg csak a depresszió felé lökitek szegény asszonyt.

Szoptatni nem kötelező, aki nem akar ne tegye! 2 évesen már pontosan azt a táplálékot fogja enni mindegyik. Az anyatejes semmivel nem lesz különb, mikor a válogatós korszakában két pofára nyomja be a sültkrumplit az arcába, ketchupba mártva. Csak addig megy a hiszti.

Hordozol-vagy babakocsizol?

Szoptatsz- vagy tápszerezel.

Ne adj ég programcsászárral szülsz önként...milyen anya vagy?

Így a kötődés, meg úgy...

Elmondom neked ezek marhára nem számítanak.

Egy anyatejes gyereknek is lehet számtalan problémája. Ugyanúgy lehet asztmás, allergiás, evészavaros, immunproblémás. Nem ezen múlik.

2024. júl. 22. 14:59
 20/42 anonim ***** válasza:
64%

17, gondolom te nem emlékszel arra, hogyan beszéltek veled a kórházban vagy bárkivel, akinek nem ment vagy nem akarta a szoptatást. Lekezelően, bűntudatkeltően. Ezért nem mert szólni, nem azért, mert gerinctelen!

18, ad1: miért kell elviselni a fájdalmat? Nem kell, ettől nem lesz boldogabb a gyerek. Ad2: de, jó munkát végzett, ugyanis már nem tud manipulálni a fajtátok és nem tudtok bűntudatot kelteni, mert valamit úgy csinálok a gyerekeimmel, ahogyan nekünk jó.

Tudjátok, inkább legyek én a lenézett tápszeres anyuka, mint hogy csak annyit tudjak felmutatni, hogy másokban keltem a bűntudatot, mert nem akart anyatejet adni a gyereknek. Semmi baja nem lesz anyatej nélkül. Semmivel nem fog kevésbé kötődni vagy többet betegeskedni. Ti viszont marha elégedettek lehettek magatokkal, hogy elmondhatjàtok, meddig szoptattatok. Mekkora eredmény..

2024. júl. 22. 15:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!