Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ha nem akarok szoptatni...

Ha nem akarok szoptatni hogyan alitsam le hogy ne legyen tejem de hogy ne kell feljem magam sem?

Figyelt kérdés
Mar elkezdtem szoptatni mert feltem nemet mondani es csak 2 nap telt el de le akarom alittani fejés nélkûl....Van modja ra?

2024. júl. 21. 08:09
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
64%
A tejtermelést a fejés fokozza, ha csökkenteni akarod, akkor nem szabad.
2024. júl. 21. 09:25
 2/42 anonim ***** válasza:
58%
Ne szoptass és ne fejj. A melled feszülni fog, azt megszüntetendő kézzel annyit fejsz, hogy ne feszüljön. Ennyi. Lassan le fog állni a tejtermeles. Közben felkeresed az orvosod és elmomdod, nem szeretnél szoptatni, ő majd ír fel gyógyszert is
2024. júl. 21. 10:38
 3/42 anonim ***** válasza:
72%

Iletve fejni fejhetsz amikor érzed, hogy nagyon fáj, feszűl, kemény a melled.

Nem biztos, hogy kézzel tudsz fejni és lehet, hogy csak agyonnyomorgatod a melled.

Nyugodtan fejd le, de csak addig, amíg érzed, hogy abbamaradt a feszülés. Ezt lehet, hogy az első 1-2-3 napban napi többször kell, aztán már csak 2 naponta majd teljesen elmarad/elapad.

De finoman masszírozd a melled, akár melegzuhany alatt is, hogy ne csomosódjanak be a tejmirigyek. Nehogy tályog alakuljon ki.

2024. júl. 21. 11:42
 4/42 anonim ***** válasza:
66%

Először várj, míg belövell a rengeteg a tej. Kb 5 napig megtörténik. Folyni fog minden onnan tudod megállapítani.

Ha ez megvolt ne tedd mellre a babát, kicsit fejj ki annyit, amennyitől megkönnyebbülsz, jól masszírozd ki oldalról a hónalj irányából, a mellbimbókig haladva a tejet, hogy ne legyen tejkő/ gyulladás. Ezt egy hétig csináld minimum. Éjjel csak minimálisat nyomkodj ki (van olyan baba aki átalussza az éjszakát, ilyenkor csökken a tej is-nálam így volt biztosan). Fokozatosan kell befejezni.

Ne pumpálva fejd csak kézzel nyomkodd ki. Ha nem akarod a tejet összegyűjteni akkor simán a csapba kinyomod.

A lényeg, hogy ne kapj mellgyulladást. Ehhez az elején nen 1-2 cseppet kell kifejni.

2024. júl. 21. 14:18
 5/42 anonim ***** válasza:
33%
Feljem? Jézusom.
2024. júl. 21. 14:36
 6/42 anonim ***** válasza:
87%
Gyógyszer van még, de iszonyú mellékhatásai vannak. Szerintem intézd el otthon, fokozatos leállással.
2024. júl. 21. 14:53
 7/42 anonim ***** válasza:
39%
szegény kicsi :-(
2024. júl. 21. 15:04
 8/42 anonim ***** válasza:
53%
7-es gratulálok! Bonts egy pezsgőt a nap kommentjéhez. Így lehet valaki a depresszió felé lökdösni szülés után.
2024. júl. 21. 19:02
 9/42 anonim ***** válasza:
30%

Legalább a kolosztrumot add oda szerencsétlen babának....Hogy ecy kis immunanyagot kapjon!

Egy hónapot bírj ki. A babád érdekében.

Gondolom, nem tervezett baba volt,ha nem akarod szoptatni. De neki szüksége van az immunanyagokra,amik az előtejben vannak!

Az a tápszerben nincsen benne!!

2024. júl. 21. 19:26
 10/42 anonim ***** válasza:
61%

Ti szoptatás***i anyák tényleg képtelenek vagytok felfogni hogy van aki nem akarja hogy a mellén csüngjön a gyerek 4 éves koráig???

Miért kell a szeretet egy testnedvvel összefüggésbe hozni??

Álljatok már le!

Ne legyetek ekkora tahók!

Kérdező,

2 tervezetten tápszeres gyerekem van.

Mindig annyit fejj, hogy ne feszüljön a melled és rakj rá hideg borogatást. Nekem ettől mindkét szülés után 1,5-2 héttel elapadt. ( bár nem volt sok)

A kórházban pedig határozottnak kell lenni.

Én megkérdeztem a csecsemős főnővért hogy ő az anyja vagy én...

Ha nem ő akkor engedje meg hogy én döntsem el hogy mivel etetem őket és mikor adok nekik cumit.

Utána szó nélkül hozták a tápszert

2024. júl. 21. 20:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!