Ha nem akarok szoptatni hogyan alitsam le hogy ne legyen tejem de hogy ne kell feljem magam sem?
Iletve fejni fejhetsz amikor érzed, hogy nagyon fáj, feszűl, kemény a melled.
Nem biztos, hogy kézzel tudsz fejni és lehet, hogy csak agyonnyomorgatod a melled.
Nyugodtan fejd le, de csak addig, amíg érzed, hogy abbamaradt a feszülés. Ezt lehet, hogy az első 1-2-3 napban napi többször kell, aztán már csak 2 naponta majd teljesen elmarad/elapad.
De finoman masszírozd a melled, akár melegzuhany alatt is, hogy ne csomosódjanak be a tejmirigyek. Nehogy tályog alakuljon ki.
Először várj, míg belövell a rengeteg a tej. Kb 5 napig megtörténik. Folyni fog minden onnan tudod megállapítani.
Ha ez megvolt ne tedd mellre a babát, kicsit fejj ki annyit, amennyitől megkönnyebbülsz, jól masszírozd ki oldalról a hónalj irányából, a mellbimbókig haladva a tejet, hogy ne legyen tejkő/ gyulladás. Ezt egy hétig csináld minimum. Éjjel csak minimálisat nyomkodj ki (van olyan baba aki átalussza az éjszakát, ilyenkor csökken a tej is-nálam így volt biztosan). Fokozatosan kell befejezni.
Ne pumpálva fejd csak kézzel nyomkodd ki. Ha nem akarod a tejet összegyűjteni akkor simán a csapba kinyomod.
A lényeg, hogy ne kapj mellgyulladást. Ehhez az elején nen 1-2 cseppet kell kifejni.
Legalább a kolosztrumot add oda szerencsétlen babának....Hogy ecy kis immunanyagot kapjon!
Egy hónapot bírj ki. A babád érdekében.
Gondolom, nem tervezett baba volt,ha nem akarod szoptatni. De neki szüksége van az immunanyagokra,amik az előtejben vannak!
Az a tápszerben nincsen benne!!
Ti szoptatás***i anyák tényleg képtelenek vagytok felfogni hogy van aki nem akarja hogy a mellén csüngjön a gyerek 4 éves koráig???
Miért kell a szeretet egy testnedvvel összefüggésbe hozni??
Álljatok már le!
Ne legyetek ekkora tahók!
Kérdező,
2 tervezetten tápszeres gyerekem van.
Mindig annyit fejj, hogy ne feszüljön a melled és rakj rá hideg borogatást. Nekem ettől mindkét szülés után 1,5-2 héttel elapadt. ( bár nem volt sok)
A kórházban pedig határozottnak kell lenni.
Én megkérdeztem a csecsemős főnővért hogy ő az anyja vagy én...
Ha nem ő akkor engedje meg hogy én döntsem el hogy mivel etetem őket és mikor adok nekik cumit.
Utána szó nélkül hozták a tápszert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!