Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ez igaz? Azt hallottam, hogy...

Ez igaz? Azt hallottam, hogy a védőnőnek megkell mutatni, hogy szoptatjuk a babát. És ha valami nem megy akkkor majd ő adja a szájába??

Figyelt kérdés

Remélem ez nem igaz.

Egyik ismerős mondta akinek már 2 gyereke van.

Na most oké, hogy a szülés sokkal kiszolgáltatottabb helyzet. De az más. Ha minden oké lesz nálam a szoptatással, vagy kicsit szenvedős lesz de mégis eszik a kicsi akkor miért kéne neki megmutassam?

Gondolom korházan úgy is adnak tanácsot vagy ha baj van szólok és ott megmutatják. De, hogy az nekem nem fél bele, hogy egy védőnő engem taperoljon. Meg van már annyi oktató jellegű videó mindenből, ha valami nem megy majd azok alapján megprobálom max.

Nálatok is volt ilyen, hogy a védőnő megkért, hogy mutassátok meg, hogy szoptattok, vagy hozzátok nyúlkált?

jún. 3. 18:03
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
91%
A védőnőnek nem kellett megmutatni. A kórházban ellenben kérdés nélkül taperolták a mellem. Engem ez nagyon zavart, mert számomra a szoptatás intim dolog. Az, ha megkérdezi hozzám érhet-e kevésbé zavart volna mint úgy, hogy kérdés nélkül tették ezt többen is.
jún. 3. 20:07
 22/38 anonim ***** válasza:
84%

Nem nézte meg, de szoptatási tanácsadó járt nálunk, ő igen. Egyáltalán nem zavart, sőt... Őszintén szólva addigra már azt éreztem, hogy női mivoltomat ennél jobban nem lehetne kifordítani. Hogy most egyel többen látnak felülről-alulról, vagy kevesebben, már olyan mindegy. :)

De persze nyugodtan mondhatod, hogy megy, nem kell segítenie, kész.

jún. 3. 20:11
 23/38 anonim ***** válasza:
50%
Megnézte, segített, ha akartam, ha nem 😅 nekem is kényelmetlen volt, én ebből a szempontból sokan mondanak biztos, hogy prűd voltam, amíg szoptattam, a férjemen kívül más nem láthatott, de tényleg SENKI, miután lecsengett az a pár nap a kórházban. Az az én mellem, akkor is, ha szoptatok vele, nem szex közben játszik vele a férjem, már bocs. 😅 Amúgy a védőnőnk nem rosszindulatú, és amúgy nem is tolakodó, csak ő úgy volt vele, hogy ez a dolga, én meg császár után pár nappal azt se tudtam, fiú vagyok, vagy lány, nemhogy ellenkezzek. 😂
jún. 3. 20:19
 24/38 anonim ***** válasza:
90%
Hát, hozzám senki nem nyúlkált, bár kinéztem volna a csecsemősökből, de le se tojtak. Mondjuk nem bántam. Ha kellett valami, szóltam/kérdeztem.
jún. 3. 20:54
 25/38 anonim ***** válasza:
83%

Röviden: Nyilván nem KELL, nem fog kényszeríteni, hogy márpedig mutasd meg.

Hosszabban: ha bármi gond lesz a szoptatással, akkor az ördögnek is hajlandó leszel megmutatni, hogyan szoptatsz, csak segítsen. Volt tejem és a baba jól szopott, de lassan indult be a tejtermelés, pótolni kellett, az első 2 nap itthon nagyon nehéz volt, pedig én aztán az első pillanattól megkaptam minden támogatást és alaposan tájékozódtam a témában, de nagyon más az, amikor a gyereked üvölt és nincs tejed. Úgyhogy hívtunk szoptatási tanácsadót, ő segített, de ehhez az kellett, hogy megnézze, hogyan szopik a baba.

Amennyire az itteni kérdések alapján látom minden védőnő más. Az enyém már a terhesgondozás alatt beszélt a szoptatásról, úgy általánosságban, ajánlott oldalakat, meg hogy készüljek, legyen egy házhoz hívható szoptatási tanácsadó, ne akkor kelljen kapkodni amikor szükség lesz rá. Van a családban is szakmabeli-féle, tőle is kaptam rengeteg infót, a védőnőm sem mondott ezeknek ellen, amúgy is tök normális, nem túl fiatal, de amolyan középutas, ebben is. Miután hazajöttünk megkérdezte, hogy a kórházban nézték-e a szopóreflexét, segítettek-e mellre tenni, pózokat mutattak-e, ha volt bármi gond nézték-e, hogy pl. a nyelve le van-e tapadva, bimbóm sebes-e stb. A szoptatási tanácsadóról beszámoltam, meg tudta, hogy gondok vannak a súllyal, szóval eleinte igencsak központi téma volt a mellem és a szoptatás, most már jobb a helyzet, másról is beszélünk. :D

Arra azért ne alapozz, hogy a kórházban megmutatják/jól mutatják/szánnak rád időt/segítenek ha gond van stb., elég meredek sztorikat hallottam arról, hogyan "segítenek" az állami ellátásban a frissen szült kismamáknak (nemcsak szoptatásban), sógornőm pl. anno a "minek próbál szoptatni anyuka, úgysincs teje" mondatot kapta segítségül a csecsemősnővértől. Én magánban szültem, 24 órás vajúdás után császár lett a vége, a férjem a babával a szobánkban várt ránk, és a szülésznő mondta, hogy már kereste a baba a cicit amíg apa mellén héderelt, úgyhogy én csak feküdjek, ne emeljem meg a fejem az epi miatt, de hozta a babát és már cuppantotta is rá a cicimre. Külön éjszakai csecsemősnővér volt, mondta, hogy hívjuk ha bármi gond van, hívtuk is többször, segített mellre tenni. Minden nap jött külön szoptatós nővér, mutattak pózokat, nézték jól szopik-e, reflexét stb. Pótolni kellett tápszerrel utolsó éjjel, mert túl sok súlyt vesztett, de mindenki nagyon pozitívan állt a szoptatáshoz, nagyon biztattak, tegyem mellre minél többször stb. És mint írtam még így is voltak gondok az elején (még most sem 100%-os minden, 4 hetes a babám).

jún. 4. 00:26
 26/38 anonim ***** válasza:
81%
25-ös vagyok: azt mondjuk hozzátenném, hogy a magánkórházban az egyik legdöbbenetesebb élmény, hogy jelzik/engedélyt kérnek, hogy megérintsenek, igen, még vajúdás közben is, pl. amikor nézik mennyit tágultál. Senki nem taperolta kéretlenül a mellem, sem egyéb testrészeimet.
jún. 4. 00:28
 27/38 anonim ***** válasza:
83%
26 én nem magánba szültem, tőlem is kérdeztek pl.
jún. 4. 02:52
 28/38 anonim ***** válasza:
12%
Nem kell, ledokumentálja hogy nem engedted, hogy védje magát ha később tályogod vagy más bajod lesz
jún. 4. 06:11
 29/38 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk akarta látni. Én meg mondtam, hogy nem.

Mondtam, ha majd nem megy, keresek szakembert.

Ő olyan szinten megsértődött ezen, hogy utána mindenbe belekötött.

jún. 4. 07:49
 30/38 anonim ***** válasza:
100%
28: A vedőnő havonta jött. Kötve hiszem, hogy ő felelne azért ha valakinek tályoga lesz, vagy bármi. Az orvos latta nálunk a babat az első hónapban hetente, oda kellett vinni. Nálunk fel sem merült, hogy barki megnézze, hogyan szoptatok. Igaz, a vedőnő max. 23 éves lehetett, akkor kezdett dolgozni, bar ez nem tudom mennyire releváns.
jún. 4. 08:17
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!