Ez igaz? Azt hallottam, hogy a védőnőnek megkell mutatni, hogy szoptatjuk a babát. És ha valami nem megy akkkor majd ő adja a szájába??
Remélem ez nem igaz.
Egyik ismerős mondta akinek már 2 gyereke van.
Na most oké, hogy a szülés sokkal kiszolgáltatottabb helyzet. De az más. Ha minden oké lesz nálam a szoptatással, vagy kicsit szenvedős lesz de mégis eszik a kicsi akkor miért kéne neki megmutassam?
Gondolom korházan úgy is adnak tanácsot vagy ha baj van szólok és ott megmutatják. De, hogy az nekem nem fél bele, hogy egy védőnő engem taperoljon. Meg van már annyi oktató jellegű videó mindenből, ha valami nem megy majd azok alapján megprobálom max.
Nálatok is volt ilyen, hogy a védőnő megkért, hogy mutassátok meg, hogy szoptattok, vagy hozzátok nyúlkált?
Nem kötelező. Nálunk legalábbis. Én mondjuk pont szoptattam előtte de az én kérésemre történt a dolog. Nem voltam biztos benne hogy minden rendben ezért mikor jött, megnézte mi újság, megmérte a babám.
Egyébként ha valami nem úgy megy én nem hagyatkoznék videókra. Inkább hívnék egy szakembert (védőnő, szoptatási tanácsadó) hogy segítsen, nézze meg. Egy videó nem fogja látni ha a technikával van baj nálad vagy a babánál esetleg testi probléma van
Nem kell megmutatni, de a korhazban pl nekem igen, az orvos segitett szoptatni (szoptatasi tanacsado is) es volt, hogy a mellbimbom o tette a baba szajaba.
Ez nagyon furan hangzik de akkor egy cseppet se erdekelt. Szerintem meg a takarito is latta a mellem, de leszartam akkor es ott.
Nagyon szerettem volna szoptatni es nagyon nem ment, minden segitseget elfogadtam.
Ha csak videokbol akarsz megtanulni szoptatni, az ugy lehet nem fog menni. Ha pedig segitseg kell, akkor kell, ahhoz meg legtobbszor muszaj latni a mellett is, meg ahogy szopizik a baba🤷♀️
Vedononek eppen nem mutattam meg, de nem is szoptatasi tanacsado. Kesobb kertem segitseget meg masik tanacsadotol is.
Kórházban megnézték igen,hogy megy e.
Itthon nem, csak kérdezte.
A védőnő nem.
A kórházban megmutatták hogyan adjam a szájába, de előtte megkérdezte a gondozó, hogy hozzám nyulhat-e.
A védőnővel mire találkoztunk már megvolt a technika, de ha gondom lett volna megmutattam volna neki, vagy ha nem szimpatikus, kerestem volna egy szoptatási tanácsadót.
Nem vagy köteles sem megmutatni, sem megengedni hogy segítsen, csak hát valahol az érdeked.
Nekem se nézte a védőnő hogy hogy csinálom. Kérdezte hogy szoptatok e mondtam hogy igen és ennyi.
Viszont a kórházba a csecsemős megfogta a mellem és a baba szájába adta (hiába akartam oda nyúlni mondta hogy ne nyúlkáljak hadd mutassa meg ((hiába "tudtam" hogy hogy kell))
De nem zavart egyáltalán hisz ez a "dolga". Sőt a kórházba sztem ez a legkisebb problémája az embernek..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!