Nemrég született meg a kisbabám elég sok a tejem ezért fejnem kell. Viszont nem tudom hogy hogyan is lehet tárolni meg meddig .
Ha tudnátok segíteni nagyon megköszönném☺️
jan. 5. 08:24
1/9 anonim válasza:
Vagy egyböl a hütöbe - így egy napig adható -, vagy lefagyasztani adagokban - így egy évig is felhasználható.
jan. 5. 08:28
2/9 anonim válasza:
Az előzőhöz még egy kiegészítés, ha először hűtőbe teszed és ha leűlt, utána fagyasztóba, akkor jobban olyan íze marad, mint az eredeti tejnek. Sok baba nem eszi meg a szobahőről azonnal fagyasztóba tett tejet, mert kicsit keserűbb íze lehet.
Hűtőben 24 óra, a hideg tejre nem lehet meleget önteni (se a fagyasztottra hűtőset), de olyat lehet csinálni, hogy két külön lehűtött tejet összeöntve teszel el fagyasztóba.
jan. 5. 10:08
3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!☺️
jan. 5. 12:27
4/9 anonim válasza:
A PIC en mindig a hideg tejre ontottek a frisset. :)
jan. 5. 12:47
5/9 anonim válasza:
#4 Én is megpróbáltam annak ellenére, hogy sehol nem javasolták, és megromlott. Azoknak a zacskóknak mindnek szappan íze lett fagyasztás után. 😓
jan. 5. 15:54
6/9 anonim válasza:
A tejnek megvaltozik az illata es az ize fagyasztas utan ..nem lehet hogy azt erzed?
Fiam se eszi meg a fagyasztottat. De jelenleg keves a tejem es ha pont ugy fejek akkor osszeontom de azt fagyasztas nelkul kapja meg
jan. 6. 18:20
7/9 anonim válasza:
Nem, azok egyértelműen romlottak voltak. Lehet, hogy függ attól is, hogy mennyiket öntesz össze, mert pl 50 ml-re 50 ml gyorsan lehűl, én viszont 250-eket fejtem, lehet, hogy az már annyira felmelegítette, hogy nem tudott időben megfagyni és megromlott. Mindenesetre onnantól én nem öntöttem össze, és nem volt gond.
jan. 6. 19:35
8/9 anonim válasza:
Szobahőn pár órát eláll, hűtőben 2-3 napot, fagyasztoban fél évet.
Én osszeontom a hideg tejet is a meleggel, semmi baja nem volt még eddig. Viszont a frissen fejttel várok egy kicsit mielőtt berakom a hűtőbe.
jan. 8. 15:53
9/9 anonim válasza:
Napi 1 liter tejem volt amikor a PIC en gyujtottek es a fiam 8x 8-10 miliket evett.. eleinte amikor minden fejesnel volt 40-60 milim akkor alkalmankent 1 milit evet.. szatyor szamra hordtuk haza a fagyasztott tejet.. volt hogy 1 fejes 3 deci volt! Nem volt romlott egyik se eddig :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!