Van valami trükk a tej elapasztására?
4+ év, majdnem nonstop szoptatás után véééégre végre sikerült leválasztani a kisebb gyerkőcöt is. Nem volt könnyű menet, a tervezett apránkénti, kíméletes leszoktatás nem működött nála, a hirtelen, azonnali teljes megvonást tudta csak elfogadni. Sajnos. Ami azt jelenti, hogy az esti elalvástól kezdve a reggeli ébredésig kb nonstop szopizásból egyik napról a másikra nulla lett.
A gyerek szempontjából ez még oké is, na de a mellem azóta sem tudta ezt elfogadni :D Több, mint két hete volt már ez, de nagyon fáj. Fáj, amikor leveszem a melltartót és fáj, amikor felveszem. Fáj, ha az oldalamra fordulok, felemelem a kezem, a férjem megölel, a gyerekek hozzám bújnak, minden fáj. Normális ez? Meddig tart még? Igyekeztem csak a csomókat kimasszírozni belőle zuhanyzáskor, de mintha csak még rosszabb lenne utána, akkor másnapra megint úgy veszi, hogy mégis csak kell még ide aktivitás, és akkor még jobban bedurran. De ha nem masszírozom ki a csomókat, akkor meg félek tőle, hogy begyullad. Most is éppen lázas beteg vagyok, de nem tudom, hogy csak az oviból hazahozott takonykór vagy a mellem miatt. Ez is zavar, hogy nem tudom, mikor mivel menjek orvoshoz.
Van valami trükk, praktika, bármi dolog, ami segíthet? Vagy gyógyszer, ami elapasztja? Felírják azt ilyenkor vajon? Vagy meddig érdemes várni, amíg ez magától elmúlik?
Lépj be a szoptatás támogatás csoportba Facebookon, ott hozzáértők által vannak cikkek.
Amit én tudok két tipp hogy csak annyit kell fejni vagy nyomni belőle kézzel (minél kisebb legyen az inger),hogy megkönnyebbüljön a melled.
A másik pedig a hideg vizes borogatás.
Illetve az is normális ha még évekig lesz valamennyi tejed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!