Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Valami trükk, hogy a szoptatás...

Valami trükk, hogy a szoptatás könnyebb legyen?

Figyelt kérdés

Egy hetes a babám,és 2 problémám van a szoptatásnál.Az egyik,ha elengedi a cicit,úgy gondolom tele van,így jönne a büfiztetés,de azt nem igazán kedveli,nyekeg-nyikog,nem is mindig böfizik,és a legtöbbször felébred,és újra enne,és kezdődik az egész elölről.

A másik,hogy néhány nap óta,mintha rákezdett volna a nasizásra úgymond.Eszik,elalszik,majd mikor a böfizéses móka kezdődik,amit az előbb írtam újra enne,így a korábbi kb 40 perces etetés,jóval hosszabbra nyúlik,mert mikor próbálnám letenni nyöszörög.Van valakinek bevált módszere?

#szoptatás #büfiztetés #ágyba tétel
2012. dec. 4. 14:43
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
65%

Nem biztos, hogy enne, lehet, hogy "csak" komfortszopizni szeretne, ami teljesen természetes egy ekkora babánál. Mert nekik még nagy az ún. szopási igényük, ami nem csak az evéshez társul. Ezen kívül természetes, hogy minél többet Veled, testközelben szeretne lenni, ami ugyebár a szoptatás velejárója:). A komfortszopinak ráadásul jó hatása van a tejtermelésre is:).

Linkelek Neked pár cikket a szoptatás kezdeteiről, természetéről, hogy megnyugodj, normális, amit a babád csinál:).

[link]

[link]

[link]

[link]

2012. dec. 4. 14:58
 2/13 Denisa W. ***** válasza:
100%
Ezzel én semmit nem tudtam kezdeni, csak beletörődni... A lányom sokszor evett keveset, állandóan rajtam akart "lógni", nem volt mit tennem. Belenyugodtam- bár néha az őrületbe kergetett vele. 3 hónapos kora körül múlt el mindez. De az előnye is megvolt: soha nem volt tejhiányom, nem kellett pótolni vagy szaporítani. Szóval: kitartás! :)
2012. dec. 4. 15:07
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
1 hetes még csak...sztem még várj mielőtt túlagyalnád. az első 2-3 hétben szinte nekem is alig volt időm 2 etetés között..sztem ez idővel javul, addig légy kitartó! a szopizás nem csak evés-ivás, hanem kapcsolódás is számára vele, szüksége van Rád, a közelségedre! szerintem add meg neki, hiszen olyan picurka még..
2012. dec. 4. 22:41
 4/13 A kérdező kommentje:

Ezek szerint akkor ez normális...most megnyugodtam,mert igazából engem nem zavar,meg azt szeretem a legjobban,ha 5cmen belül van,de mások azt mondták nem szabad nasiztatni,3 óránként etetni stb,mert 2 évesen is ez lesz

vagy rosszul emlékeznek,vagy csak a fényezés megy

2012. dec. 5. 07:24
 5/13 anonim ***** válasza:

Első vagyok:).

Ez még nem "nasi":). Az majd a csokikával kezdődik:D.

Ahogy mindannyian írtuk, neki testközelséget, megnyugvást is jelent a szoptatás, szóval ha bármi is lesz 2 évesen, akkor az az lesz, hogy Hozzád fog bújni ha vigaszra van szüksége, nem más ennivalót fog kérni:).

Leírom a mi példánkat:

az én kislányom is igény szerint szopizott, az első hetek valóban erről szóltak:). Amikor éppen házimunkázni kellett, mert az azért nem elhagyható teljesen, és éppen nem aludt a lányom, nem nézelődött békésen, akkor magamra vettem kendőben, így cici nélkül is megkapta a testközelséget és én is haladtam:). Most múlt kettő éves, bölcsis, reggel- este még szopizik, de soha semmi probléma nem volt abból, hogy az igényei kielégítést nyertek. Viszonylag simán beszokott a bölcsibe, az édességet, nasit nem szereti, nem is hiányolja, az étkezéseken kívül szinte csak gyümölcsöt eszik:).

2012. dec. 5. 09:23
 6/13 Denisa W. ***** válasza:
100%
Így van, csatlakoznék én is: a hordozókendő nagyon jól jön, amikor "eleged van a szoptatásból", mert házimunkát kellene végezni, de a kicsi csak veled van el (és nem éhes). Nem fogod elkapatni, ez hülyeség. Az én lányom elmúlt 10 hónapos, mindent eszik szopi mellett, és bárki tud rá vigyázni sőt el is tudja altatni a távollétemben. Szóval, azon kívül, hogy olykor úszott a háztartás, semmilyen hátrányunk nem származott az abszolút igény szerinti (sokszor nonstop) szoptatásból. És még egyszer mondom: nem tart örökké, kb. 3 hónaposan elkezdi érdekelni a világ, és egyre kevesebb időt tölt majd (egyszerre) rajtad. Úgyhogy élvezd ki, ha tényleg nem zavar... :)
2012. dec. 5. 13:17
 7/13 A kérdező kommentje:
akkor ideje kipróbálnunk a kendőt,picit félek tőle,de ma megpróbáljuk,sokan dícsérik
2012. dec. 6. 08:10
 8/13 anonim ***** válasza:

1es és 5ös vagyok

Miért félsz tőle:)?

Milyen kendőtök van?

Hátha tudok segíteni:).

2012. dec. 6. 08:22
 9/13 A kérdező kommentje:
Hoppediz,csíkos,4,6 hosszú
2012. dec. 6. 11:08
 10/13 anonim ***** válasza:
Jó kis kendő:), szeretnéd, hogy küldjek leírást és video- linket, kötésről, ami Nektek a legjobb lenne?
2012. dec. 6. 11:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!