Valami trükk, hogy a szoptatás könnyebb legyen?
Egy hetes a babám,és 2 problémám van a szoptatásnál.Az egyik,ha elengedi a cicit,úgy gondolom tele van,így jönne a büfiztetés,de azt nem igazán kedveli,nyekeg-nyikog,nem is mindig böfizik,és a legtöbbször felébred,és újra enne,és kezdődik az egész elölről.
A másik,hogy néhány nap óta,mintha rákezdett volna a nasizásra úgymond.Eszik,elalszik,majd mikor a böfizéses móka kezdődik,amit az előbb írtam újra enne,így a korábbi kb 40 perces etetés,jóval hosszabbra nyúlik,mert mikor próbálnám letenni nyöszörög.Van valakinek bevált módszere?
Nem biztos, hogy enne, lehet, hogy "csak" komfortszopizni szeretne, ami teljesen természetes egy ekkora babánál. Mert nekik még nagy az ún. szopási igényük, ami nem csak az evéshez társul. Ezen kívül természetes, hogy minél többet Veled, testközelben szeretne lenni, ami ugyebár a szoptatás velejárója:). A komfortszopinak ráadásul jó hatása van a tejtermelésre is:).
Linkelek Neked pár cikket a szoptatás kezdeteiről, természetéről, hogy megnyugodj, normális, amit a babád csinál:).
Ezek szerint akkor ez normális...most megnyugodtam,mert igazából engem nem zavar,meg azt szeretem a legjobban,ha 5cmen belül van,de mások azt mondták nem szabad nasiztatni,3 óránként etetni stb,mert 2 évesen is ez lesz
vagy rosszul emlékeznek,vagy csak a fényezés megy
Első vagyok:).
Ez még nem "nasi":). Az majd a csokikával kezdődik:D.
Ahogy mindannyian írtuk, neki testközelséget, megnyugvást is jelent a szoptatás, szóval ha bármi is lesz 2 évesen, akkor az az lesz, hogy Hozzád fog bújni ha vigaszra van szüksége, nem más ennivalót fog kérni:).
Leírom a mi példánkat:
az én kislányom is igény szerint szopizott, az első hetek valóban erről szóltak:). Amikor éppen házimunkázni kellett, mert az azért nem elhagyható teljesen, és éppen nem aludt a lányom, nem nézelődött békésen, akkor magamra vettem kendőben, így cici nélkül is megkapta a testközelséget és én is haladtam:). Most múlt kettő éves, bölcsis, reggel- este még szopizik, de soha semmi probléma nem volt abból, hogy az igényei kielégítést nyertek. Viszonylag simán beszokott a bölcsibe, az édességet, nasit nem szereti, nem is hiányolja, az étkezéseken kívül szinte csak gyümölcsöt eszik:).
1es és 5ös vagyok
Miért félsz tőle:)?
Milyen kendőtök van?
Hátha tudok segíteni:).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!