Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogy kell jól szoptatni?

Hogy kell jól szoptatni?

Figyelt kérdés

Pár napos a babám. Nem eszik egyenlőre sokat. Viszont tejem az van de annyi mégsincs hogy tudjam fejni.

Úgy szoptatok hogy elösször a jobb mellemet adom oda neki és egy idő után átt rakom a ball mellemre is hogy abból is egyen mert nagyon szokott feszűlni. De így egyik mellemet se szívja ki teljesen.

Vagy úgy szoktam hogy azt a mellemet adom oda amelyik jobban feszül és van hogy akkor csak abból eszik ha a másik nem feszül.

Ti hogy csináljátok?

Szeretném szoptatni amíg csak lehet de félek hogy így nem lesz elegendő tejem.

ma 14:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
3%
Hát nem tudom, sokan fogják írni, hogy eroltesd, legyen folyton mellen, meg minden, de hiába, ha nem olyan típus a babad :D az enyém utalt szopizni, de nem bánom, mert én sem szerettem szoptatni 😂 fejtem inkább, nekem az ment. Nem értem ezt a van tejem, de nem elég ahhoz, hogy tudjam fejni dolgot. Ezt hogy érted?
ma 14:48
 2/11 anonim ***** válasza:
46%

"és egy idő után átt rakom a ball mellemre is "

Akkor rakd át, ha "kiürítette" a jobbat (ténylegesen kiüríteni nem tudja, mert szoptatás közben termelődik), elengedi és még kér.

Ha hamarabb átrakod, nem jut el a hátsó zsíros tejig.

ma 15:12
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy csináltam, hogy kezdtem az egyikkel. Amikor teljesen ellazult már a mellem (gondolom ürült, vagy nem tudom 😄, mert tényleg kell, hogy eljusson a "hátsó" tejig.) Utána a másik. Legközelebb mindig a másikkal kezdtem.
ma 15:58
 4/11 anonim ***** válasza:
0%
Én 5 percenként cseréltem oldalt és mindig a másikkal kezdtem, mint ahogy az előző etetés abbamaradt.
ma 16:38
 5/11 anonim ***** válasza:

Kinek mi jön be... Én pl. mindig csak az egyikből szoptattam 🙂

Szerintem majd kitapasztalod, de valóban próbáld erőltetni, hogy minél jobban kiürítse az első melled, csak utána válts.

Ja, és próbálkozhatsz azért a fejéssel, én az elején minden szopás után fejtem, a kicsiket összegyűjtöttem, aztán ment a fagyasztóba tartaléknak.

ma 17:36
 6/11 anonim ***** válasza:
0%
Egy szoptatás 1 mell! Következő szoptatás másik mell.
ma 18:05
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
6, nekem volt hogy egy szoptatás 4 mell volt (2*2) 🤣
ma 18:25
 8/11 anonim ***** válasza:

Nekem azt mondták a kórházban hogy ilyen kicsi babánál még egyfázisú a tej, tehát az eleje is sűrű. Nem fontos hogy nagyon sokat szopjon egy mellből, ez el van túlozva. Később valóban igaz hogy hígabb az első tej mint a hátsó, de gyorsabban jön és ez kompenzálja a különbséget.

Én csak azt tudom javasolni, hogy ne idegesítsd magad. Ha egy mellből kényelmesebb szoptatni, szoptass úgy. Ha kettőből, akkor úgy. Be fog állni a kereslet-kínálat és el fog múlni a feszülés. Az, hogy nem tudsz fejni, nem függ össze a tej mennyiségével.

ma 21:19
 9/11 anonim ***** válasza:

7!

6-os vagyok. Én 2 évig szoptattam így.

ma 21:25
 10/11 anonim ***** válasza:

4es vagyok, az első napokban a szaporítás a lényeg, aztán már egyszer ebből, másszor abból a mellbol, hogy kiürítse.

2.5 évig szoptattam az elsőt, most 7 hónapja a másodikat.

ma 21:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!