Hogy kell jól szoptatni?
Pár napos a babám. Nem eszik egyenlőre sokat. Viszont tejem az van de annyi mégsincs hogy tudjam fejni.
Úgy szoptatok hogy elösször a jobb mellemet adom oda neki és egy idő után átt rakom a ball mellemre is hogy abból is egyen mert nagyon szokott feszűlni. De így egyik mellemet se szívja ki teljesen.
Vagy úgy szoktam hogy azt a mellemet adom oda amelyik jobban feszül és van hogy akkor csak abból eszik ha a másik nem feszül.
Ti hogy csináljátok?
Szeretném szoptatni amíg csak lehet de félek hogy így nem lesz elegendő tejem.
"és egy idő után átt rakom a ball mellemre is "
Akkor rakd át, ha "kiürítette" a jobbat (ténylegesen kiüríteni nem tudja, mert szoptatás közben termelődik), elengedi és még kér.
Ha hamarabb átrakod, nem jut el a hátsó zsíros tejig.
Kinek mi jön be... Én pl. mindig csak az egyikből szoptattam 🙂
Szerintem majd kitapasztalod, de valóban próbáld erőltetni, hogy minél jobban kiürítse az első melled, csak utána válts.
Ja, és próbálkozhatsz azért a fejéssel, én az elején minden szopás után fejtem, a kicsiket összegyűjtöttem, aztán ment a fagyasztóba tartaléknak.
Nekem azt mondták a kórházban hogy ilyen kicsi babánál még egyfázisú a tej, tehát az eleje is sűrű. Nem fontos hogy nagyon sokat szopjon egy mellből, ez el van túlozva. Később valóban igaz hogy hígabb az első tej mint a hátsó, de gyorsabban jön és ez kompenzálja a különbséget.
Én csak azt tudom javasolni, hogy ne idegesítsd magad. Ha egy mellből kényelmesebb szoptatni, szoptass úgy. Ha kettőből, akkor úgy. Be fog állni a kereslet-kínálat és el fog múlni a feszülés. Az, hogy nem tudsz fejni, nem függ össze a tej mennyiségével.
4es vagyok, az első napokban a szaporítás a lényeg, aztán már egyszer ebből, másszor abból a mellbol, hogy kiürítse.
2.5 évig szoptattam az elsőt, most 7 hónapja a másodikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!