Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mennyi ideig ajánlott/normális...

Mennyi ideig ajánlott/normális szoptatni? Ti meddig bírtátok?

Figyelt kérdés

Pár hét múlva lesz 1 éves a kicsi. Terhesség alatt úgy voltam vele, hogy nem akarok szoptatni. Szülés után meggondoltam magam és úgy döntöttem, hogy hát azt a 6 hónapot jó lenne kibírni a kicsiért. Nem haladt jól a ht úgyhogy nem választottam el.

Fogytam 19 kg-t szülés óta (nem terhességi súlyt vagy vizet, hanem terhesség előtt felszedett túlsúlyt). Mostanában extra fáradtnak érzem magam. Ha a gyerek csak pár falatot eszik az ételekből egész nap éhes vagyok és muszáj vagyok szó szerint zabálni vagy a falra mászok az éhségtől. Vizet ritkán fogad el( pár kortyot ha sétálunk, itthon max gyümölcslevet, amit frissen facsarok neki).

Volt valaki hasonló helyzetben? Az első szülinapját mindenképpen megvárom, de kicsit aggaszt a helyzet. Éjjel is kb 3x kel enni.

szept. 27. 00:53
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
87%
Az első 4 hónap után feladta (első naptól tápszert is kapott), a 2. iszsz volt, majdnem 3 éves volt mire leszokott
szept. 27. 01:05
 2/25 anonim ***** válasza:
67%
Én 1 éves korig tervezem, de a babám vegyesen étkezik az elejétől, néha cici, de többnyire cumisüvegből kap tejet vagy tápszert. Nálunk nem vált be, hogy annyit egyen ciciből amennyit akar, mert többnyire az lett a vége, hogy túlette magát és jött vissza minden. Szerintem emiatt nem lesz nehéz elhagynia, mert amúgy neki mindegy mit kap meg honnan, csak kaja legyen :D
szept. 27. 05:12
 3/25 anonim ***** válasza:
88%
Egy évig terveztem, 16 hónap lett belőle. Az éjszakai 3 kelés nem is olyan rossz hidd el. Vizet nekünk se nagyon fogadott el, de én nem is adtam neki mást helyette, aztán vettünk egy szívószálas kulacsot és arra rákattant. Próbáljatok ti is más fajta kulacsokat hátha valamelyik tetszik neki. A leválasztástól ne félj. Próbálj úgy hozzáállni, hogy ígyse-úgyse alszotok, lesz egy-két nehéz este aztán túl vagytok rajta. Lehet amúgy tök simán fog menni, nekünk egy este volt nehezebb csak de akkor is kb 5 percet sírt aztán elfogadta hogy az apja altatja.
szept. 27. 06:27
 4/25 anonim ***** válasza:
68%

Ha az LLL-t vagy a WHO-t "kérdezed", akkor 3-7 éves korig normális, akkor van a természetes leválasztódás.

Ha a Gyakorit, akkor mindjárt jönnek, hogy fúj, ha már sétál-beszél, akkor már undorító.

Na lányom 2 évesen sétált és 4 évesen beszélt, ezek ellenére 4 hónapig kapott csak anyatejet, addig sikerült.

Második gyerek 1 évesen járt, 1,5 évesen beszélt, 8 hónaposan darabosan, evőeszközzel evett, "ennek ellenére" semmi furcsa nem volt abban, hogy 3,5 éves koráig szopizott és akkor döntött ő úgy, hogy elég, nem én erőltettem magamra.

szept. 27. 06:34
 5/25 anonim ***** válasza:
75%
1 évig terveztem, lassan 3 éves, és hallani sem akar róla, hogy letegye.
szept. 27. 06:53
 6/25 anonim ***** válasza:
82%
Legaláb. Évig terveztem (ennyit ajánl minimumnak a WHO), 2 év 2 hónapnál járok, karácsonyig (2év5hó) még engedem, aztán bezár a bazár :)
szept. 27. 07:50
 7/25 anonim ***** válasza:
89%
Első babát 2 évig, másodikat 2.5 évig, harmadikat 1.5 évig szoptattam. Szóval nekem 1.5 és 2.5 között bizonyult ideálisnak. Ennél hosszabb idő nekem nem lenne már komfortos, és nem azért, mert túl nagy a gyerek, hogy néz az ki, hanem mert mindig azt éreztem a végén, hogy már nem is iszik igazán, csak cumizik, azt meg nem szeretném fenntartani, kellemetlennek érzem.
szept. 27. 08:27
 8/25 anonim ***** válasza:
67%

7, ha nem választódik le magától ovi végéig, ott valamilyen probléma van, aminek utána kell járni.

Ugyanolyan mint a bepisilés. Egy ideig normális, utána fel kell tárni az okokat.

Egyébként ha megnézed: nagycsoportos ovisok egy része javában játszócumizik vagy az ujját szopja. Azt miért nem gondoljuk problémásnak?

Amikor a szoptatás ilyen korban zárt ajtók mögött történik, és senki se tud róla.

szept. 27. 08:43
 9/25 anonim ***** válasza:
55%
9es a játszócumi megint más, nyilván arról is leszoktatod a gyereket ha màr nagy, de anyatejre egy ekkora gyereknek már bőven nincs szüksége és az anyának kellene, hogy több esze legyen és nem egy pár éves gyerekre bízza, hogy majd szól ha már nem kell, de persze manapság nagy divat lett, hogy a nyúl viszi a puskát
szept. 27. 09:03
 10/25 anonim ***** válasza:
68%

#5 Nem is neki kell szólni, hogy "le akarja tenni", hanem neked kell ezt eldönteni.

A kérdésre válaszolva, addig normális, amíg a babának/gyereknek és az anyának is jó úgy. Én személy szerint 2 éves kornál tovább biztos hogy nem csinálnám, a 6-7 évesen cicire járkáló iskolás gyerek meg egyenesen abszurd, akármit is mond az LLL meg a WHO.

szept. 27. 09:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!