Mennyi ideig ajánlott/normális szoptatni? Ti meddig bírtátok?
Pár hét múlva lesz 1 éves a kicsi. Terhesség alatt úgy voltam vele, hogy nem akarok szoptatni. Szülés után meggondoltam magam és úgy döntöttem, hogy hát azt a 6 hónapot jó lenne kibírni a kicsiért. Nem haladt jól a ht úgyhogy nem választottam el.
Fogytam 19 kg-t szülés óta (nem terhességi súlyt vagy vizet, hanem terhesség előtt felszedett túlsúlyt). Mostanában extra fáradtnak érzem magam. Ha a gyerek csak pár falatot eszik az ételekből egész nap éhes vagyok és muszáj vagyok szó szerint zabálni vagy a falra mászok az éhségtől. Vizet ritkán fogad el( pár kortyot ha sétálunk, itthon max gyümölcslevet, amit frissen facsarok neki).
Volt valaki hasonló helyzetben? Az első szülinapját mindenképpen megvárom, de kicsit aggaszt a helyzet. Éjjel is kb 3x kel enni.
Ha az LLL-t vagy a WHO-t "kérdezed", akkor 3-7 éves korig normális, akkor van a természetes leválasztódás.
Ha a Gyakorit, akkor mindjárt jönnek, hogy fúj, ha már sétál-beszél, akkor már undorító.
Na lányom 2 évesen sétált és 4 évesen beszélt, ezek ellenére 4 hónapig kapott csak anyatejet, addig sikerült.
Második gyerek 1 évesen járt, 1,5 évesen beszélt, 8 hónaposan darabosan, evőeszközzel evett, "ennek ellenére" semmi furcsa nem volt abban, hogy 3,5 éves koráig szopizott és akkor döntött ő úgy, hogy elég, nem én erőltettem magamra.
7, ha nem választódik le magától ovi végéig, ott valamilyen probléma van, aminek utána kell járni.
Ugyanolyan mint a bepisilés. Egy ideig normális, utána fel kell tárni az okokat.
Egyébként ha megnézed: nagycsoportos ovisok egy része javában játszócumizik vagy az ujját szopja. Azt miért nem gondoljuk problémásnak?
Amikor a szoptatás ilyen korban zárt ajtók mögött történik, és senki se tud róla.
#5 Nem is neki kell szólni, hogy "le akarja tenni", hanem neked kell ezt eldönteni.
A kérdésre válaszolva, addig normális, amíg a babának/gyereknek és az anyának is jó úgy. Én személy szerint 2 éves kornál tovább biztos hogy nem csinálnám, a 6-7 évesen cicire járkáló iskolás gyerek meg egyenesen abszurd, akármit is mond az LLL meg a WHO.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!