Mennyi ideig ajánlott/normális szoptatni? Ti meddig bírtátok?
Pár hét múlva lesz 1 éves a kicsi. Terhesség alatt úgy voltam vele, hogy nem akarok szoptatni. Szülés után meggondoltam magam és úgy döntöttem, hogy hát azt a 6 hónapot jó lenne kibírni a kicsiért. Nem haladt jól a ht úgyhogy nem választottam el.
Fogytam 19 kg-t szülés óta (nem terhességi súlyt vagy vizet, hanem terhesség előtt felszedett túlsúlyt). Mostanában extra fáradtnak érzem magam. Ha a gyerek csak pár falatot eszik az ételekből egész nap éhes vagyok és muszáj vagyok szó szerint zabálni vagy a falra mászok az éhségtől. Vizet ritkán fogad el( pár kortyot ha sétálunk, itthon max gyümölcslevet, amit frissen facsarok neki).
Volt valaki hasonló helyzetben? Az első szülinapját mindenképpen megvárom, de kicsit aggaszt a helyzet. Éjjel is kb 3x kel enni.
“Az ismerősök akik tudják, hogy kap még tejet már undorodva néznek rám.”
Ezt nem ertem. Nem a negy eves ovodast szoptatod, meg csak egy eves lesz a gyereked. Mi ebben az undorito?
Félénk olyan kevesen akarnak csak szoptatni. Ismerek magamon kívül 10-15 velem egyidős anyukát. Abból szoptat kettő. A többi ahogy hazajön a kórházból azt mondja nincs teje, mert sokat van mellen és rögtön tápszerezi a gyereket.
Mi sem voltunk anyatejesek a férjemmel és hát küzdünk emésztési gondokkal, elhízással, depresszióvak. A családban volt rák, agyvérzés, trombózis, cukorbetegség, vérnyomás problémák. Ezért próbáltam mindig kitartani, hogy hátha a kicsi megúszná ezeket. Csak lassan úgy érzem beletettem már ebbe épp eleget.
Kicsit várok még, hogy jobban egyen aztán le fogom választani. :)
Az elsővel úgy voltam, hogy csak fél éves koráig bírjam ki, aztán addigra olyan jól beindult a buli (előtte fájt, elzáródott és hasonló jók), hogy végül majdnem két év lett belőle, mert engem nem zavart, neki meg még volt rá igénye. A második 16 hónapos, már az elején sem volt gond a szoptatással, egyelőre még nem kényelmetlen nekem, neki meg van rá igénye, így hagyom. Most pont jól jött, mert a testvére hazahozott valami nyavalyát, amit elég rosszul viseltünk, kivéve a kicsi, mert ő egy kis takonnyal megúszta. Na meg fogzásnál éjszaka is ez a "ha már semmi más nem segít" nyugtató. Alapesetben nem teszem minden nyikkanással mellre. Eddig házon kívül még egyikkel sem volt kínos jelenet: vagy keresek valami védett zugot szoptatni vagy étellel-itallal kínálom, hogy egy kicsit elodázzuk az igényét.
Nekem is volt, aki beszólt, hogy már elmúlt egy éves és még mindig... de nem túlzottan érdekelt. Ugyanezek az első hónapokban azzal jöttek, hogy van-e tejem és szoptatom-e :). Közük?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!