Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mennyi ideig ajánlott/normális...

Mennyi ideig ajánlott/normális szoptatni? Ti meddig bírtátok?

Figyelt kérdés

Pár hét múlva lesz 1 éves a kicsi. Terhesség alatt úgy voltam vele, hogy nem akarok szoptatni. Szülés után meggondoltam magam és úgy döntöttem, hogy hát azt a 6 hónapot jó lenne kibírni a kicsiért. Nem haladt jól a ht úgyhogy nem választottam el.

Fogytam 19 kg-t szülés óta (nem terhességi súlyt vagy vizet, hanem terhesség előtt felszedett túlsúlyt). Mostanában extra fáradtnak érzem magam. Ha a gyerek csak pár falatot eszik az ételekből egész nap éhes vagyok és muszáj vagyok szó szerint zabálni vagy a falra mászok az éhségtől. Vizet ritkán fogad el( pár kortyot ha sétálunk, itthon max gyümölcslevet, amit frissen facsarok neki).

Volt valaki hasonló helyzetben? Az első szülinapját mindenképpen megvárom, de kicsit aggaszt a helyzet. Éjjel is kb 3x kel enni.

szept. 27. 00:53
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
84%

Az elsőt 2. szülinapja előtt talán 1 vagy 2 héttel választottam le végleg.

A második novemberben lesz 2, hát nagyon meglepődnék, ha sikerülne leválasztani addigra. Pedig én már nagyon szeretném, a falra mászok kínomban, de nem tud úgy aludni, ha nincs a szájában a mellem (vagyis akkor felébreszti az egész családot és a teljes szomszédságot), cumit udvariasan mindig visszaadja, ha esetleg bepróbálkoznék vele.

Mindkettőt nagyon max 1 éves koráig terveztem szoptatni. Aztán úgy voltam vele, hogy jó, türelmes leszek, másfél, na, nem evett egyik sem normálisan. Az elsőnél azért sikerült ilyen "gyorsan", mert addigra már bőven a harmadik trimeszterben jártam a második terhességemmel, és elment a tejem. A kicsinél nincs ilyen segítség, annyi tejem van, amennyit nem szégyell szívni.

szept. 27. 09:56
 12/25 anonim ***** válasza:
65%
2 éves koráig szoptattam.
szept. 27. 11:11
 13/25 anonim ***** válasza:
49%

10 hónapos koráig tervezem, max.1év. Hajrá, tessék lepontozni, kedves érettségiig szoptató brigád 🤣

És hogy még jobban megbotránkoztassam a népet, addig sincs komfortszopi, meg mit tudom én mi. A mellem neki kaja, nem játék. Jelenleg azért szoptatok, mert neki az anyatej a legjobb, én viszont minden percét utálom.

szept. 27. 11:19
 14/25 anonim ***** válasza:

2 évig terveztem, de 2,5 lesz mire teljesen elválasztom (még esti alvásnál van cici).

A következőt is 2 évig tervezem

szept. 27. 11:38
 15/25 anonim ***** válasza:
41%

14!

Nekem kb könyörgött a védőnő meg a gyerekorvos, mikor a lányom 2 éves volt, hogy ne válasszam el. De sajnos olyan mértékben fogytam és gyengültem,hogy muszáj volt.

Szüksége volt rá a gyerekemnek,hogy olyan sokáig szoptassam.

Ilyen esetben se adnál a gyerekednek anyatejet 1 éves kora után? Csupán kényelemből? Csak úgy kérdezem.

szept. 27. 11:52
 16/25 anonim ***** válasza:
68%

#16, a "szüksége van rá" meg a "megszokásból kéri" az nem ugyanaz.

Egy 1 éves gyerek már jó esetben minden normális kaját megeszik és meg is ehet. Kivétel nyilván a csípős, agyonfűszerezett, stb. Akkor ne magyarázzuk meg, hogy egy 2 évesnek még szopnia KELL. Maximum szopni AKAR, anyuka meg ahelyett, hogy konfrontálódna vele, és azt mondaná, hogy eddig és nem tovább, inkább ráhagyja és odaadja neki.

szept. 27. 11:56
 17/25 anonim ***** válasza:
50%
Ja és én nem a 14-es vagyok, bocsi. Előző voltam.
szept. 27. 11:57
 18/25 anonim ***** válasza:
78%
Én is 1 éves koráig terveztem, napközbeni cicizést olyan 10 hónaposan apránként elhagytuk. Utána már csak este volt és éjszaka.1 évesen este már nem adtam,csak éjjel kelt 1-2x változó volt aztán 13 hónaposan betegség miatt elmaradt az éjjeli is és nem is kereste, éjszakat átalussza. De a hozzá táplálás is jól ment, szépen evett/eszik nagyjából mindent.
szept. 27. 12:29
 19/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Nem teher maga a szoptatás nekem. Inkább az a nehéz, hogy mindenhová úgy kell menni, hogy előtte egyén is, szopizzon is. Sehol nem lehet egy 3-4 órát lenni, mert nem eszik rendesen. Nem szeretnék az otthonomon kívül szoptatni. Volt, hogy muszáj volt, de nem komfortos. Hiába vonulok félre mindenki a mellem akarja bámulni.

Az ijesztett meg, hogy a fogaim kezdem gyengébbnek érezni. Szedek vitamint, változásan eszek és nem értem miért lehet.

A férjem szeretné ha még tovább kapna a kicsi tejet ameddig igényli, de annyira cicis, hogy szerintem 2,5-3 éves koráig rajtam lógna. Az ismerősök akik tudják, hogy kap még tejet már undorodva néznek rám. Kicsit olyan furcsa helyzet. Szeretném is folytatni meg nem is.

Kicsit félek, hogy a már megereszkedett, egyre kevésbé feszes mellem még így sem fog kinézni ha befejezem a szoptatást. Még nincs elég pénzem megcsináltatni. Tesó nem lesz.

szept. 27. 13:06
 20/25 anonim ***** válasza:
77%

"A férjem szeretné ha még tovább kapna a kicsi tejet ameddig igényli"

Akkor mondd meg a férjednek, hogy szoptassa ő óvodás koráig a gyereket. Ez a más f***ával a csalánt tipikus esete... Te meg szoptasd addig, amíg TE jónak látod.

szept. 27. 13:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!