Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Milyen melleszivot érdemes...

Milyen melleszivot érdemes vennem illetve cumisüveget?

Figyelt kérdés

Sziasztok,mellszívó választásban vagyok jelenleg

Ki mit ajánl?

Kézi vagy elektromos?

Nagyon tetszenek ezek a ,,melltartóba helyezősek".

Érdemes megvenni vagy valamilyen mását érdemes kipróbálni inkább?

Sheinest ki próbálta már?

Valamint cumisüveg dilemmaban is vagyok😅

Köszönöm szépen a segítséget előre is 🥰

jan. 11. 04:37
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Miért szeretnél venni?

Ez a legfőbb kérdés.

Ha tejet szeretnél elrakni, akkor kell.

De ha csak azért vennél, mert mindenhol írják, hogy nélkülözhetetlen, kell, akkor felesleges.

Nekem egy kézi legolcsóbb volt.

Mivel tejet nem szerettem volna eltenni, így felesleges volt. 1x használtam összesen, mert begyulladtam.

Barátnőm 3féle elektromosat vett. Egyik sem vált be neki.

Szerintem felesleges a legelsőt ami megtetszik, mert lehet nem válkibbe, lehet nem is használod.

jan. 11. 07:27
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Előre nem érdemes nagyon bevásárolni szerintem.

Első gyereknél folyamatosan szaporító fejést kellett csinálnom, ezek az itthoni mellszívók nekem semmit nem értek, béreltem egy dupla fejes kórházit, na arra azt mondom, hogy igen. Sikerült vele egy időre feltornázni a mennyiséget.

Második gyereknél most egy kézivel is el lennék, csak annyira kell, hogy ha bedurrannak a melleim, egy picit tudjak enyhíteni rajta és ne kézzel kelljen (attól valamiért totál kivagyok). Nyilván kényelmesebb az elektromossal (nekem egy mam 2in1 van), de nem létszükséglet most.

Ha sokat kell fejned, akkor lehet érdemes ilyen "kéz nélküliben" gondolkozni és mégjobb, ha dupla, mert amúgy rengeteg időt elvesz, de akkor sem biztos sajna, hogy elég hatékony lesz neked. Valaki egyáltalán nem is tud fejni.

A starthoz én egy kézivel készülnék és kész.

jan. 11. 07:32
 3/10 anonim ***** válasza:
85%
Nekem a kezzel fejes valt be. A melszivok nem voltak eleg hatekonyak. Volt kezi elektromos pumpar vagy 4-5 fele. De soha nem szivtak le elegge.
jan. 11. 08:15
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
A mellszívót a legtöbben nem használják. Nekem most a 3. baba után 1x volt használva, mert mire hazaértünk csomós lett a cicim durván. A másik két gyereknél is csak azért használtam, mert eü probléma miatt nem szoptathattam átmenetileg. A kézi mellszívó semmit nem ér, első babánál el is ment a tejem. A másodiknál elektromosat használtam és volt tejem a gyógyulásom után is.
jan. 11. 08:18
 5/10 anonim ***** válasza:
24%
4-es vagyok. Cumisüveg jár a jobb mellszívók mellé. A cumisüveg is kb. soha nem lesz használva. Esetleg, ha elmész otthonról és kell addig a babának tejet hagyni. De elárulom elég nagy meló egy cumisüvegnyit lefejni még mellszívóval is.
jan. 11. 08:20
 6/10 anonim ***** válasza:
72%
4-es vagyok. Nekem MAM 2:1 Elektromos Mellszívó készülékem van. Nem olcsó, de nekem a tejem megmentette, szóval elégedett vagyok vele. Ehhez jár kézi és elektromos is.
jan. 11. 08:23
 7/10 anonim ***** válasza:
72%

A mellszivo valasztasnal igazabol az a lenyeg, hogy a tolcser merete jo legyen.

Majdnem mindegy mit veszel, ha nem talalod el a meretet, szar lesz. Neten talalsz errol infot, hogy ezt hogy kell lemerni.

Illetve azt tudni kell, hogy a vezetek nelkuliek kicsit gyengebbek.

Ez csak annyit jelent, ha valakinek lassabb a tejleado reflexe, lehet be se fogja inditani es ez a tipus neki nem lesz jo, mert nem fog tudni vele fejni. De ugye ezt igy elore nem tudni.

Cumisuvegnek en vettem elore egy darabot, nem tudtam hogy most kell vagy sem, mi lesz hogy lesz. Kellett vegul, de csak 6 honaposan, addig tudtam szoptatni. Szoval nem erdemes ebbol se nagyon bevasarolni, alapvetoen ha a szoptatas a cel, a cumisuveget jo lenne nem hasznalni, mert okozhat cumizavart. Illetve nalunk is hiaba vettem egyet, egy tok masik tipust volt hajlando elfogadni, szoval meg jo, hogy abbol nem vettem egy egesz keszletet :D

jan. 11. 08:33
 8/10 anonim ***** válasza:

Én úgy, mint a #2, kezdetnek csak egy egyszerű kézit akartam, biztos, ami tuti, legyen otthon. De aztán megkaptam barátnőm Avent készletét, amiben elektromos és kézi is van. Egy kezemen meg tudom számolni, hányszor használtam eddig. Inkább a kézi jött be, de nagyon egyik se. Csak azért akartam, ha nem tudok épp szoptatni, de nagyon éhen akar halni, legyen. Nem vált be, ugyanis az üvegből elfogy🤣 Olyan haspók, hogy mellről mindig nekem kellett lekapcsolni, mert ő sose hagyná abba és ebből voltak hasi problémák. Az üvegből meg szerinte túl hamar elfogyott. Volt ordítás!

Cumival én úgy voltam, hogy amíg nem tudom, kell-e, elég lesz, amit babacsomagokban kaptunk, azok meg Mam cumik. Kezdetben használta is. Ebből gondoltam, hogy akkor üvegből is olyat adok, mert azt szokta meg. (Volt egy csomagban.) De azon a néhány fejésen a mellszívó sajat üvegét használtam és elfogadta. Azóta a Mam már pici neki, szóval nem próbáltuk. Volt még Lanisoh, abból próbáltam nem rég tápszert, nem kellett, de másból sem. Már az Avent se jó neki, vizet nem fogadott el belőle. De azt nem tudom, hogy tej kéne-e, vagy magával az üveggel lett baja. (Már sima cumit is ritkán használ, kiköpi.)

4hónapos

jan. 11. 08:55
 9/10 anonim ***** válasza:

[link]

Nekem ez van, nem rossz.

Cumisüvegből szintén Tommee Tippee, ami most szimpatikus. Az előző babám is csak azt fogadta el.

[link]

Ezt a típust használjuk most. (Éjszakára. Nappal szoptatom.)

(Első 2 gyereknél jó volt a Mam. Harmadik nem fogadta el, a pici meg nagyon mohó, és az valahogy ömlött mindenfele, pedig 1 cseppes, újszülött fejjel.)

jan. 11. 10:00
 10/10 anonim válasza:
Kézzel jó volt
jan. 12. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!