Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan érdemes felkészülni a...

Hogyan érdemes felkészülni a szoptatásra?

Figyelt kérdés
Szereztünk be szoptatós széket, készítettünk egy play listet amit szívesen hallgatnék közben, rendelt ételek lesznek valószínűleg, mivel engem ágyba küldtek, a terhesség végéig feküdni kell. Szereztünk be egy elektromos mellszívót és egy kenőcsöt ha esetleg eleinte még fájdalmasabb lenne akkor tudjam mivel ápolni. Tudok valahogy még készülni előre? Olyan ijesztő!!!

tegnap 16:16
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
93%

Megfelelo informaciokkal es egy jo szoptatasi tanacsadoval, akivel mar terhesseg alatt is jo felvenni a kapcsolatot.

Nem az szamit, hogy hanyfele szart szerzel be es mit hallgatsz kozben, hanem az, hogy mit tudsz a szoptatasrol, hogyan teszed mellre es mit csinalsz, kihez fordulsz, ha gond van :D

tegnap 16:33
 2/13 anonim ***** válasza:
47%

Olvasni a tejszaporitasi technikakrol, miket lehet szedni ra ( pl gorogszenamag), es a helyes technikarol, hogy vegye be a szajaba.

Valamint rahangolni magad lelekben, hogy a szoptato nok 90 %-a kemenyen megharcol eret, hogy szoptathasson ( a legtobb feladja es tapszerhez nyul), meg kell tanulni mint az anyanak, mind a babanak.

Nekem 8 hetembe telt, de nem adtam fel, nem nyultam a konnyebb megoldashoz a tapszerhez, es vegul 3 evig szoptattam. Meg is lett az eredmenye, a most 8 evesem meg soha eleteben egy percet nem hianyzott kozossegbol betegseg miatt.

tegnap 16:36
 3/13 anonim ***** válasza:
63%

Se szoptatós székem, se play list-em, se mellszívóm nem volt. Kaját sem rendeltünk, minden nap főztem.

1 könyvet sem olvastam a szoptatásról, se szoptatási tanácsadóval nem beszéltem.

Mégis 2x1 évig szoptattam 🤣

tegnap 17:18
 4/13 anonim ***** válasza:
73%
Mellszívó miért kell? Én 2 évig szoptattam, de sosem volt rá szükségem..
tegnap 17:23
 5/13 anonim ***** válasza:
86%

Én se készültem semmivel. Ráteszem a gyereket, evett, leveszem. Nagyjából ennyi. Ja, de beraktam egy rohadt kényelmetlen fotelt a szobájába, ha majd éjjel szoptatom, el ne aludjak közben és leessen.

A kórházban csak fekve tanultam meg szoptatni, bevált, azóta is úgy szoktuk, éjjel meg alszunk.

Telefonom mindig feltöltve. Most is épp etetés.

(Amikor szoptatsz, már nem leszel terhes, szóval nyugodtan felkelhetsz😉)

tegnap 17:32
 6/13 anonim ***** válasza:
82%
Textilpelenka és melltartóbetét jól jöhet
tegnap 18:42
 7/13 anonim ***** válasza:
89%

La Leche Liga információs anyagait olvasd át. A szoptatás női művészete c. könyvet is.

A párodat is oktasd a témában, hogy ha valami ,,nagyon okos" megpróbálna kéretlen tanácsokat osztogatni, akkor együtt állítsátok le.

Tudd hol találsz megbízható szoptatási tanácsadót (ibclc.hu), szoptatás közben szedhető gyógyszerekről információt (e-laktancia.org).

tegnap 19:05
 8/13 anonim ***** válasza:
82%

5!

"Amikor szoptatsz, már nem leszel terhes, szóval nyugodtan felkelhetsz😉)"

Na igen,ezt én se értettem...

tegnap 19:07
 9/13 anonim ***** válasza:
77%

Ha tudsz angolul, akkor ajánlom ezt a weboldalt:

[link]

Előre nem feltétlenül kell beszerezni sokmindent, de legyen készenlétben valaki, aki még aznap be tud vinni bármit, ha a kórházban kell. Nekem koraszülött a babám, és nagy segítség volt hogy a férjem azonnal hozott gépi mellszívót meg bimbóvédőt mikor kellett, és szoptatási tanácsadó is volt a kórházban.

Amit meg mások mondanak meg olvasol, abból nem kell mindent véresen komolyan venni, pláne nem idegeskedni rajta. Ha sikerül valahogy bevarázsolni a melled a gyerek szájába és bemegy a gyerekbe a tej, akkor jó vagy. Magyar oldalakon pl. mindenhol a C-fogást írják hogy úgy add a baba szájába a bimbót - nekem abszolút nem állt kézre, ollószerűen fogtam. Meg hogy a babát húzzuk a mellre és nem a mellet dugjuk a szájába - hát az se. Csak x percig szoptassam, csak egy mellből szoptassam - igazából mindegy, az első napokban a tej eleje se híg és gyorsabban jön, könnyebben kiszívja a baba.

tegnap 19:15
 10/13 anonim ***** válasza:
44%

Ha valami nem megy, egy jó szoptatási tanácsadó sokat ér.

Ha túl sok a tejed, az sem jó mindig. Én hiába fejtem a felesleget, állandóan begyulladt. Ha ilyen van, nekem védőnő és tanácsadó segített.

Kezdetben, nagyon fájt, kb 3-4 hétig sírva szoptattam(erre a gyulladás is rá segített). Nem biztos hogy neked is (ennyire) fájni fog, de ne lepődj meg, ha igen. Elmúlik egy idő után.

És a legfontosabb: ha úgy alakul, hogy mégse megy a szoptatás, bárhogy próbálkozol, hagyd a fenébe. Inkább legyen tápszeres a baba, vagy vegyesen, minthogy bele betegedj. Nem leszel rosszabb anya, attól, ha tápszert kap. Írom ezt úgy, hogy anyatejes még mindig a babám. De van a környezetemben, aki megkeseredett, hiába próbálkozott mindennel, muszáj volt végül tápszert is adnia. NEM EZEN MÚLIK AZ ANYAI SZERETET ÉS GONDOSKODÁS!

tegnap 21:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!