Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Rosszat tettem vele? Saját...

Rosszat tettem vele? Saját tapasztalatokat várok! Többi lent.

Figyelt kérdés
Kisfiam 2 hét múlva lesz 2 éves, ma második napja nem kap cicit. Ő elég jól fogadta hogy már nem jó, persze volt egy kis sírás de nyugodtam és jobban alszik. Azért jutottam erre a döntésre mert semmit sem aludtam már. Este kB 2-3 órát aludt egyedül utána ébredt kérte a cicit és csak azon aludt. Se inni nem akart cumisüvegbol se cumit nem fogadott el csak sírt és felébred. KB 2 órát játszott hajnalba mire cicin vissza aludt és utána is csak úgy hogy cicizett. Na ezt már sajnos nem bírtam tovább. Mindig igény szerint szoptattam de ez így sok volt. Enni sem nagyon akart sem inni mert pótolta éjjel. Olyan más lett... Nagyfiú, kipihentebb és nyugodtabb. Nekem rossz mert így már nem baba 🙂 nem cicizik. Gyorsan telik az idő.! Nem okoztam rosszat ezzel neki ugye?

jan. 10. 15:53
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
94%
Én is így csináltam. 2 hét alatt elfelejtette a cicit.
jan. 10. 15:56
 2/14 anonim ***** válasza:
59%

Nem, dehogy, eleg idos mar.

Az enyem is 2 eves kora utan hagyta abba ( mondjuk o magatol) , ez olyan , hogy 2 evig az eleted resze volt, neked is el kell gyaszolnod.

A tápszerezők ezt sosem érthetik meg.

jan. 10. 15:58
 3/14 anonim ***** válasza:
89%

1 éves kortól egyébként sem baba, hanem kisgyermek. Ezt 2 éves korra azért jó, ha minden szülő elfogadja...és ezt NEM bantaskepp mondom, de tényleg! Ha nem a valós kora és érettségi szintje alapján foglalkozunk egy gyerekkel, na azzal teszünk rosszat. Attól, hogy már nem cicizik, és nem kisbaba, ő a te kicsiked, és a te gyereked marad örökre, akivel imadjatok egymást, de hagyd nőni, fejlődni, mert úgy lesz boldog ember.

Az enyém 14,5 hónapos. Már réges-rég tudom, hogy nem baba, de attól még nyilván babusgatom, dedelgetem, viszont ugyanakkor nem akarom megállítani az idő múlását, igyekszem a fejlettsége alapján foglalkozni vele. Na persze nem tökéletes egy anya se, én sem. De hidd el, a cici elvétele már bőven időszerű egy 2 évesnél :D

jan. 10. 15:58
 4/14 anonim ***** válasza:
94%

2#

3as vagyok. Hát én mondjuk megkönnyebbültem, amikor nem kellett tovább szoptatnom 😂 pedig imádom a gyerekem, de akkor is. Nekem a szoptatás szükséges rossz volt.

jan. 10. 15:59
 5/14 anonim ***** válasza:
93%

2-es, a “tapszerezok” mason mennek keresztul.

De amikor elpakoltam az utolso cumisuveget is, az utolso doboz tapszer is elfogyott, meggyaszoltam en is azt, hogy mar olyan nagy es “eltunt” az en pici babam.

De mondjuk szoptattam en is 11 honapig, hasonlo nyomorusagos ejszakak miatt lett tapszeres akkor, mert en nem birtam tovabb. A kerdezo egy hos, en ennyit tudtam magambol kicsikarni.

Na akkor valoban csak megkonnyebbulest ereztem es elveztem a szabadsagot es az ataludt ejszakakat :DD

De kesobb jott a felismeres is, hogy milyen nagy lett :)

jan. 10. 16:14
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanezen mentem át én is! 2 éves szülinapja után választottam le. Ő jobban fogadta, mint én 😅😅. Nyugi,majd csökken az érzés, hogy hiányolod... Mert csökken majd a hormonszint.

Ne ijedj meg,ha sokáig lesz tejed!

Nekem még 3 évig volt elválasztás után. A doki csak nyomon követett,nem ajánlotta a Bromociptint a rengeteg mellékhatása miatt. Szépen elapadt.

Nem szabad nyomkodni a mellet,nézegetni,hogy van-e még tej! Kivétel,ha nagyon feszül és becsomósodik.

jan. 10. 17:16
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen normális ahogy érzel, a gyerek miatt nem kell aggódnod :-)
jan. 10. 17:24
 8/14 anonim ***** válasza:
61%
2 évig tápláltad a lehető legjobb módon. Semmi rosszat nem tettél!
jan. 10. 17:59
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon jól tetted! Neked és a kisfiadnak is jót tettél. Élvezd ki a kisgyerekkort, az is nagyon aranyos!
jan. 10. 20:16
 10/14 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek aki írt! Jól esik minden amit írtok. Még annyit írnék hogy igen tudom már nem kisbaba 1 éves korától de más lett a viselkedése vagy lehet tényleg ő is felszabadultabb. Végre eszik rendesen és iszik is sokat. Rossz egy kicsit persze de így jobb lesz neki is és nekem is. Olyan gyorsan rohan az idő. 1 év és ovis, szóval akkor már kevesebb időt lesz velem. Úgy érzem "kegyetlen" az élet! Tudom minden kornak meglesz a maga szépsége... Attól félek én leszek az az anyuka aki minden ünnepségen bőg. Évnyitó, anyáknapja, évzáró..... 🙂 Mindenkinek kellemes babázást, boldog gyereknevelest kívánok!
jan. 10. 21:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!