Tényleg annyira borzalmasan fájdalmas az amniocentézis (magzatvíz vizsgálat)? Rettegek tőle, illetve a fájdalomtól, nagyon sok rosszat hallottam róla. A tapasztalatokat várnám.
Hát, én nem tudom, nem vagyok egy mindentől parázó típus, a tűszúrás sem rémiszt meg önmagában, sem a fogászati, sem vérvétel, de ettől a vizsgálattól valamiért annyira félek, hogy azt sem tudom, hogy hogy ússzam meg. Azt mondod tényleg nem olyan vészes? Ezt olvastam most:
"A beavatkozás mérhetetlenül rossz volt, az érzéstelenitő hatása ellenére a felettébb hosszú vezető tű bebökését lehetett érezni, majd azt, hogy azt az orvos kb. 6-8 percig a testemben tartva azon keresztül egy másik tűvel három különböző alkalommal folyamatosan szurkáló és erősen kaparászó mozdulatokkal a belső hasfalamat böködi."
Ez azért nem túl biztató, és azért átszúrni egy hasfalat nem egy vérvételhez hasonlító tűszúrás, nem? Te kaptál érzéstelenítőt?
Nezd, ez olyan mint pl a tetovalas: valakinek orulten faj, valakinem kicsit sem. En pl majdnem elaludtam mialatt a hatamat tetovaltak :) De hogy ne menjunk messze a tematol: epidural. Valakinek faj, en nem ereztem.
Mindenesetre ennek ami csinalsz semmi ertelme. Megkerdezed hogy tenyleg yan rossz-e, valaki meg akar nyugtatni hogy nem, erre Te kotod az ebet egy rossz tapasztalattal a netrol, higy marpedig de. Ennyi erovel full ertelmetlenul irtal ki kerdest ha ugyse hagyod magad megnyugtatni.
Masik: lehet hogy epp mondjuk 6 gyakorizonak csinaltak, ebbol 4 jo, 2 borzaszto tapasztalattal rendelkezik. Mi a garancia, hogy TE melyik tabort fogod erositeni?
Kérdező, reménykedjünk, hogy minden rendben és eljutsz a szülésig. Na AZ rettenetesen fájdalmas. És ha neadjisten császár lesz, akkor utána az első felkelés a pokol kínjával ér fel.
De ezek azok a fájdalmak, amiket az ember lánya elvisel a gyerekéért... szóval az amnio, még ha fájdalmas is lesz, a többihez képest, ami rád vár, igazán piskóta.
Fura, hogy ilyen válaszokat adsz kérdező, szerintem nem bántott senki.
Az esetek nagy, többségében nem fáj a nőknek és nem is ettől szoktak rettegni amnionál, hanem a magzatot féltik, emiatt van rossz híre a vizsgálatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!