Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért választod inkább a...

Miért választod inkább a tápszert ha tudnád szoptatni? Ha akartad szoptatni, akkor mi volt az oka hogy nem sikerült és tápszer kellett?

Figyelt kérdés

Egy kicsi, tényleg nagyon kicsit jártas vagyok a témában mert elég nehezen jött össze a szoptatás, 100% anyatej és emiatt rengeteget olvastam a témában, illetve rengeteg helyzetet is.

Nem ítélkezem, csak kíváncsi vagyok.

2023. jún. 24. 10:18
1 2 3 4
 21/38 A kérdező kommentje:

Szerintem az én babóm is cumizavaros volt. Azért is tettem el az összes cumit.

A tejet csak úgy lehet serkenteni ha a baba egész nap a cicin lóg. Ez sajnos vagy nem sajnos ilyen. Ha ennek ellenére is kevés akkor nincs tippem.

2023. jún. 24. 13:33
 22/38 A kérdező kommentje:

Előtte is volt önbizalmam, sikerélményem is. Ettől függetlenül anya nem voltam! Ez egy új dolog mindenki életében. Sok szenvedés után miért ne lehetne az anya büszke magára, hogy sikerült megoldania a problémát?

Ez az élet más területein is így van...

2023. jún. 24. 13:35
 23/38 A kérdező kommentje:
Kiegészítés: a baba egész nap cicin lóg ELEINTE.
2023. jún. 24. 13:36
 24/38 anonim ***** válasza:
72%

Ez a macerás a tápszer dolog meg nekem nem érthető, legalábbis és sokkal könnyebbnek éreztem mindig is, igaz nekem a szoptatás nem ment siman. Ha simán megy a szoptatás és lerendezi 10 perc alatt a gyerek, akkor igen, a szoptatás sokkal könnyebb. De ahogy látom másnak sem egyszerű, nem egy embertől olvasom a több hónapos kínlódást a szoptatással, nonstop cicin lógással, több órás komfortszopival. Ehhez képest hogy lenne macerásabb a következő: kimegyek a konyhába, a hőmérős vízmelegítőt, amiben elő van készítve az előforralt víz, felkattintom. Mire előveszem a cumisüveget és a tápszert, már 40 fokos a víz. Kiöntöm, bekeverem. Utána adom a gyereknek, játszócumi ha végzett, kis dajkálás. Tíz perc múlva alszunk.

Ehhez képest szoptatva ez úgy nézett ki nálam, hogy alsó hangon másfél óra szoptatás, komfortszopi, mellen alvás. Minden levételnél ordítás, vissza. Cirkusz hogy komfortszopiv közben spriccel a tej. Cirkusz, hogy éhes.

Menni sehova nem lehetett, mert ki tudja mikor ér minket az éhség. Rábízni senkire nem lehet (volna). Nagyobb tesót meg a polcra rakom...

2023. jún. 24. 13:46
 25/38 anonim ***** válasza:
79%
Nekünk úgy alakult elsőnél, hogy tápszeres lett, másodiknál nagyon könnyen sikerült, baba ügyes volt, volt tejem, de nem éreztem közben jól magam. Annyival egyszerűbb volt, mikor a nagy tápszeres volt, sokat őrlődtem, hogy folytatni kellene de utáltam az egészet... aztán kapott ő is tápszert. Mosolygós lett, nem sírt, aludt is órákat, szóval hagytam a szoptatást. Nekem/nekünk így volt a jó.
2023. jún. 24. 14:00
 26/38 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem meg főleg nem az anya mentális egészségéről van itt szó a válaszok alapján. Inkább a gyerekéről. Nyilván ebben benne van az is, hogy az anya jól legyen, akkor a baba is jobban lesz. De inkább az, hogy ha a babának a szopizás valamiért nem jó, kényelmetlen, kellemetlen, fáj, nem elég a tej, éhes marad, nem tud cici nélkül aludni stb ,akkor egy tápszerre váltás jobb a BABÁNAK, mint hónapokig erőltetni a szopizást ilyen tényezők mellett.
2023. jún. 24. 14:04
 27/38 anonim ***** válasza:
81%

18-as vagyok. Az enyémek addig voltak folyamatosan mellen, amíg 3. napra nem kaptak túl sok fogyás miatt tápszert. De jóllaktak tápszerrel, onnantól nem akartak egész nap szopni. Szaporító fejéssel lehet nem voltam elég kitartó, ez már nem derül ki.

Lehet tudtam volna szoptatni, hogy ha otthon megpróbálom, hogy legyen a baba mellen 0/24-en és majd csak beindul normálisan de megmomdom az igazat én nagyon féltem ettől, hogy éhen marad, fejni 1. babámmal csak néhány csepp sikerült, 2. babával 10-20 ml egyszerre, de itt a nagyon szigorú diéta is kedvem vette a tejallergia miatt. Több napos sírás-szenvedés után látni az elégedett jóllakott baba arcát nekem többet ért amúgy is, mint a szoptatás. De természetesen vállalom, hogy nem voltam eléggé kitartó.

2023. jún. 24. 14:09
 28/38 A kérdező kommentje:

Persze, ezt írom, hogy a kórházban én is úgy voltam vele, hogy kapjon már tápszert. Szegényemnek még a szája is remegett az éhségtől.

Ez ilyen első hetekben, mint csimpánz az anyján. Én sem tudtam,mindennek rengeteg olvasással jártam utána.

26. Szerintem de. Magamból kiindulva. Én nem szenvedtettem a kislányom, hiszen kapott mellette tápszert amíg megoldottam viszont én szenvedtem azzal hogy legyen tej.

Én is féltem tőle egyébként. Kb 1 hétig mindig mértem.. felesleges volt mert amúgy csak idegeskedtem, hogy csak ennyit evett?!

Aztán elhagytam azt is. Pisi, kaki volt, boldog volt.

Egyébként a gyarapodása a genetikától is függ.

Egyébként nem baj ,ha valaki nem kitartó. A szoptatás mellett is sokat lehet lenni a babával, erősíteni a kapcsolatot. Szemkontaktus, testkontaktus, "beszélgetés".

2023. jún. 24. 14:21
 29/38 anonim ***** válasza:
55%

Én írtam a kérdést, ami "megihletett".

Szerencsére nem számít, hogy te mit értesz meg meg mit nem, nem voltál ott, nem tudsz semmit.

Mert írtam pár mondatot magunkról, nehogy azt hidd már, hogy tudsz mindent.

Engem nem érdekel, de mások miatt írom le, hogy mielőtt majd neki állsz "értetlenkedni" másokon, hogy miért nem akar szoptatni, jusson eszedbe, hogy SEMMIT nem tudsz róla.

Pont ez a vicc, hogy már jön a "jajj nem is értem" meg társai.

A kérdésem arra irányult, hogy még mindig az őskor dominál-e a kórházakban szoptatás témában.

Meg is válaszolták, hogy igen.

2023. jún. 24. 14:34
 30/38 A kérdező kommentje:
Pont emiatt kérdezem, hogy megértsem mondjuk. Nem kell egyből sértődni. Persze mindjárt írod, hogy te nem..közben süt a válaszból.
2023. jún. 24. 14:41
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!