Miért választod inkább a tápszert ha tudnád szoptatni? Ha akartad szoptatni, akkor mi volt az oka hogy nem sikerült és tápszer kellett?
Egy kicsi, tényleg nagyon kicsit jártas vagyok a témában mert elég nehezen jött össze a szoptatás, 100% anyatej és emiatt rengeteget olvastam a témában, illetve rengeteg helyzetet is.
Nem ítélkezem, csak kíváncsi vagyok.
Nem lettem volna képes ezt választani. Nem választás volt. Ha választhatok, azt választottam volna, hogy fejlődjön tökéletesen kizárólag az anyatejtől.
Szar volt tápszerezni. Sokadik "jött be", sokat szenvedett a próbálkozások alatt.
Nem tudom megérteni, hogy valaki ezt kényszer nélkül direkt válassza.
12-es, nem is kell szerintem senkinek a te megértésed!
De pl. nálunk a lányom nem gyarapodott megfelelően az anyatejtől. Emiatt állandóan éhes volt, mindig szopott volna (fejni nem tudtam). A melleim fájtak, véreztem, konkrétan volt olyan, hogy hangosan sírtam szoptatás közben. A kimerültségtől, fájdalomtól.
Váltottunk tápszerre, annak ellenére, hogy tejem éppen volt.
Már az első hét teljesen más volt, aludtunk, jól éreztem magam végre én is, nem az volt, hogy sír a gyerek, sírok én. Nem mindenkinek csoda a szoptatás.
Volt tejem első naptól, de a baba nem akart szopni. Sárga volt kicsit, elaludt pár mp után a cicin. Amikor meg nem akkor ordított és tolta el magát, pláne hogy a szoptatási tanácsadók erővel nyomták a fejét a mellembe. Mai napig ez egy fájó emlék a kórházi napokból hogy bántják a pár napos gyerekem a "jó cél érdekében" és minden erejével ellenkezik. :(
A lefejt tejet megette bármiből kapta. Nyelvét felvágták habár minimálisan volt letapadva de hátha ez lesz a gond alapon...
Szoptatási tanácsadót többet is megjártunk de nem tudtak segíteni. A bimbóvédő oldotta meg a problémát egy idő után,addig fejtem.
Elejétől tápszerrel kellett kiegészíteni emiatt és nagyon sokáig nem tudtam elengedni a mérlegelést sem minden etetés után mert egyszerűen nem tudtam evett-e. Amire már tudott szopni addigra hasfájós lett, lövésem nem volt miért sír. Mert sokáig a szoptatás alatt sírt rendszeresen.
Gasztróra is vittük már mert nem értettem az egészet.
Semmi baja senki szerint.
Még szoptatom esténként, de számunkra (főleg a babának, de a mellbimbóm is szanaszét harapta) a szoptatás egy szenvedés, kínlódás volt. Biztos akinek simán megy az nem érti meg, de ha nem lett volna tejem talán kiegyensúlyozottabbak lettünk volna és koncentrálhattam volna a babára nyugodtabban.
De, megtanítottak.
Csak éppen én látom, hogy a tápszerezés könnyű, nem szenvedés.
Főleg, hogy így az apa is tud éjjel kelni, etetni.
Én úgy vagyok vele mint a 10-es. Nekem magabiztosságot és önbizalmat adott hogy 1-1.5 hónapnyi kínlódás után sikerült.
A kórházban nekem is rossz volt. Erőltették, 1 napig szenvedett a kis kincsem mert nem jött a tej, de tápszert nem adtak neki... ha lesz még egy baba biztos hogy nem fogom hagyni. A mellem tiszta sebes volt, mindkettő, már sírhatnékom volt amikor rákellett tenni annyira fájt. Bimbóvédőt javasoltak. A legrosszabb döntés volt sebes mellre rátenni, még sebesebb és fájdalmasabb lett mint volt. Aztán nem szoptattam, szerintem ha szoptatom enm is gyógyult volna a mellem meg. Csak fejtem, közben pedig tapszerrel lett kiegészítve. Amitől egyébként néha kínlódott is. Váltani is kellett. Aztán meguntam a fejést, ahogy itt a Z egyik válaszoló írja, rengeteg idő elmegy a fejéssel mire meg lesz az adag. Plusz mivel cumizott is így sok ideig nem akarta nagyra nyitni a száját a cicinél. amikor cicin volt idegew volt mert nem úgy jött belőle a tej, ahogy a cumiból. Ehhez is idő kellett amúgy mire megszokja, de egy-két nap alatt ez is sikerült. Hozzáteszem úgy hogy a cumikat teljesen kivontuk. Egyik nap TikTokon láttam egy csajszit, aki tápszondát használ. Rákerestem. (Ekkor már meggyógyult a mellem is) ennek az a lényege, hogy miközben tápszerrel eteted, a cicit is szopizza emiatt ingerli a mellett hogy legyen tej. Kb 3 napig ha használtuk, de szerintem még annyi sem volt és megindult a tejem rendesen. Kb 2-3 hétig szinte egész nap mellen volt. Most pedig már kicsit rendszereződött. Éjjel csak egyszer kel, eszik és alszik. Jobban mondva alva eszik tovább.
A legrosszabb döntés volt hogy szoptatási tanácsadóként nyomta a síró gyereket a cicihez. Így ponthogy az ellenkezőjét érte el annak, amit akartatok.
De többnyire ahogy látom a tápszer melletti döntés leginkább a mentális egészségetek érdekében volt. Ami megértem fontos, hiszen a baba érzi hogy az anyja milyen állapotban van.
Egyébként a mellem alakja miatt nekem még ez a máshol szoptatás nehézkesen megy. Ezt még szoknom kell nekem is.
Nekem meg pont a tápszer tűnik macerásnak. Folyton melegíteni a vizet, méricskélni, mosogatni...
UI, köszi a válaszokat. Még várom őket. A sztorit csak amiatt írtam le, hogy aki még hasonlóan van/volt, tudja hogy átérzem és van megoldás. Természetesen nem tartom ördögtől valónak a tápszert sem.❣️
Egyébként igen, az a kérdés ihletett meg. Viszont azt a kérdezőt, mármint azt a szitut tényleg nem értem.🤷🏼♀️
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!