Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért választod inkább a...

Miért választod inkább a tápszert ha tudnád szoptatni? Ha akartad szoptatni, akkor mi volt az oka hogy nem sikerült és tápszer kellett?

Figyelt kérdés

Egy kicsi, tényleg nagyon kicsit jártas vagyok a témában mert elég nehezen jött össze a szoptatás, 100% anyatej és emiatt rengeteget olvastam a témában, illetve rengeteg helyzetet is.

Nem ítélkezem, csak kíváncsi vagyok.

2023. jún. 24. 10:18
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
90%
Szerettem volna szoptatni, de a lányom állandóan ki/be köpködte a mellemet, voltam szoptatási tanácsadónál is, de nem jöttünk rá, hogy miért. A cumisüvegből is így ivott 8 hónapos koráig. Fél éves koráig kizárólag fejtem, éjszaka is kellett, különben nem volt elég a tej, és fél év után nem bírtam tovább. Mindennapos volt, hogy sírtam a fáradtságtól, egyáltalán nem tudtam élvezni a babázást, semmire nem volt időm. 2 óra pihi után 45 perc fejés volt, mire lejött elég tej. Aztán kezdhettem mosogatni. Nagyon szeretnék szoptatni a másodikkal, de ha nem jön össze, én nem fogom újracsinálni ezt a fejősdit, rögtön tápszert kap, hiába van tejem.
2023. jún. 24. 11:57
 12/38 anonim ***** válasza:
30%

Nem lettem volna képes ezt választani. Nem választás volt. Ha választhatok, azt választottam volna, hogy fejlődjön tökéletesen kizárólag az anyatejtől.

Szar volt tápszerezni. Sokadik "jött be", sokat szenvedett a próbálkozások alatt.

Nem tudom megérteni, hogy valaki ezt kényszer nélkül direkt válassza.

2023. jún. 24. 12:50
 13/38 anonim ***** válasza:
69%

12-es, nem is kell szerintem senkinek a te megértésed!

De pl. nálunk a lányom nem gyarapodott megfelelően az anyatejtől. Emiatt állandóan éhes volt, mindig szopott volna (fejni nem tudtam). A melleim fájtak, véreztem, konkrétan volt olyan, hogy hangosan sírtam szoptatás közben. A kimerültségtől, fájdalomtól.

Váltottunk tápszerre, annak ellenére, hogy tejem éppen volt.

Már az első hét teljesen más volt, aludtunk, jól éreztem magam végre én is, nem az volt, hogy sír a gyerek, sírok én. Nem mindenkinek csoda a szoptatás.

2023. jún. 24. 12:55
 14/38 anonim ***** válasza:
79%

Volt tejem első naptól, de a baba nem akart szopni. Sárga volt kicsit, elaludt pár mp után a cicin. Amikor meg nem akkor ordított és tolta el magát, pláne hogy a szoptatási tanácsadók erővel nyomták a fejét a mellembe. Mai napig ez egy fájó emlék a kórházi napokból hogy bántják a pár napos gyerekem a "jó cél érdekében" és minden erejével ellenkezik. :(

A lefejt tejet megette bármiből kapta. Nyelvét felvágták habár minimálisan volt letapadva de hátha ez lesz a gond alapon...

Szoptatási tanácsadót többet is megjártunk de nem tudtak segíteni. A bimbóvédő oldotta meg a problémát egy idő után,addig fejtem.

Elejétől tápszerrel kellett kiegészíteni emiatt és nagyon sokáig nem tudtam elengedni a mérlegelést sem minden etetés után mert egyszerűen nem tudtam evett-e. Amire már tudott szopni addigra hasfájós lett, lövésem nem volt miért sír. Mert sokáig a szoptatás alatt sírt rendszeresen.

Gasztróra is vittük már mert nem értettem az egészet.

Semmi baja senki szerint.

Még szoptatom esténként, de számunkra (főleg a babának, de a mellbimbóm is szanaszét harapta) a szoptatás egy szenvedés, kínlódás volt. Biztos akinek simán megy az nem érti meg, de ha nem lett volna tejem talán kiegyensúlyozottabbak lettünk volna és koncentrálhattam volna a babára nyugodtabban.

2023. jún. 24. 13:08
 15/38 anonim ***** válasza:
6%
13, kár, hogy nem tanítottak meg értőn olvasni.
2023. jún. 24. 13:16
 16/38 anonim ***** válasza:
100%
Nekem csak simán nem volt elég tejem. A lányom tök ügyesen szopizott az első perctől, én meg imádtam a szoptatást, fejtem is, ha úgy volt, mégsem volt elég tejem. Úgyhogy ő kezdettől kapott tápszert is, sosem volt cumizavaros, úgyhogy nekünk ez így tökéletes volt.
2023. jún. 24. 13:17
 17/38 anonim ***** válasza:
29%

De, megtanítottak.

Csak éppen én látom, hogy a tápszerezés könnyű, nem szenvedés.

Főleg, hogy így az apa is tud éjjel kelni, etetni.

2023. jún. 24. 13:21
 18/38 anonim ***** válasza:
Első babám cumizavaros lett, miután túl későn indult be a tejem. 5. napon, de már 3. napon a szülészeten tápszeres pótlást írtak fel. Onnantól nem akart szopni. 2. babámnál is kellett pótlás de ő nemlett cumizavaros, csak tejfehérje allergiára gyanakodott a gyerekorvos (véres széklet) és a pótolt tápszert tejmentesre cseréltük. Diétába belekezdtem de napi 1 evést se adott ki a folyamatos fejés, alig jött valami így feladtam.
2023. jún. 24. 13:23
 19/38 A kérdező kommentje:

Én úgy vagyok vele mint a 10-es. Nekem magabiztosságot és önbizalmat adott hogy 1-1.5 hónapnyi kínlódás után sikerült.

A kórházban nekem is rossz volt. Erőltették, 1 napig szenvedett a kis kincsem mert nem jött a tej, de tápszert nem adtak neki... ha lesz még egy baba biztos hogy nem fogom hagyni. A mellem tiszta sebes volt, mindkettő, már sírhatnékom volt amikor rákellett tenni annyira fájt. Bimbóvédőt javasoltak. A legrosszabb döntés volt sebes mellre rátenni, még sebesebb és fájdalmasabb lett mint volt. Aztán nem szoptattam, szerintem ha szoptatom enm is gyógyult volna a mellem meg. Csak fejtem, közben pedig tapszerrel lett kiegészítve. Amitől egyébként néha kínlódott is. Váltani is kellett. Aztán meguntam a fejést, ahogy itt a Z egyik válaszoló írja, rengeteg idő elmegy a fejéssel mire meg lesz az adag. Plusz mivel cumizott is így sok ideig nem akarta nagyra nyitni a száját a cicinél. amikor cicin volt idegew volt mert nem úgy jött belőle a tej, ahogy a cumiból. Ehhez is idő kellett amúgy mire megszokja, de egy-két nap alatt ez is sikerült. Hozzáteszem úgy hogy a cumikat teljesen kivontuk. Egyik nap TikTokon láttam egy csajszit, aki tápszondát használ. Rákerestem. (Ekkor már meggyógyult a mellem is) ennek az a lényege, hogy miközben tápszerrel eteted, a cicit is szopizza emiatt ingerli a mellett hogy legyen tej. Kb 3 napig ha használtuk, de szerintem még annyi sem volt és megindult a tejem rendesen. Kb 2-3 hétig szinte egész nap mellen volt. Most pedig már kicsit rendszereződött. Éjjel csak egyszer kel, eszik és alszik. Jobban mondva alva eszik tovább.

A legrosszabb döntés volt hogy szoptatási tanácsadóként nyomta a síró gyereket a cicihez. Így ponthogy az ellenkezőjét érte el annak, amit akartatok.

De többnyire ahogy látom a tápszer melletti döntés leginkább a mentális egészségetek érdekében volt. Ami megértem fontos, hiszen a baba érzi hogy az anyja milyen állapotban van.

Egyébként a mellem alakja miatt nekem még ez a máshol szoptatás nehézkesen megy. Ezt még szoknom kell nekem is.

Nekem meg pont a tápszer tűnik macerásnak. Folyton melegíteni a vizet, méricskélni, mosogatni...

UI, köszi a válaszokat. Még várom őket. A sztorit csak amiatt írtam le, hogy aki még hasonlóan van/volt, tudja hogy átérzem és van megoldás. Természetesen nem tartom ördögtől valónak a tápszert sem.❣️

Egyébként igen, az a kérdés ihletett meg. Viszont azt a kérdezőt, mármint azt a szitut tényleg nem értem.🤷🏼‍♀️

2023. jún. 24. 13:30
 20/38 anonim ***** válasza:
77%
Sosem értettem, akinek a szülés, szoptatás a sikerélmény az életben, meg ad önbizalmat... A gyerek előtt ti mit csináltatok?
2023. jún. 24. 13:32
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!