Miért szoptatja egyes anyuka még a 3 éves kor feletti gyerekét is? Meddig normális?
Az én lányom 4. szülina után 1-2 hónappal lett elvàlasztva, igaz, hosszú ideje csak éjjeli èbredéskor szopizott.
Fontos volt neki és enyhítette q testvér féltékenységet (23 hónapos korában született a tesó, előtte nem hagyta el, akkor meh csak még jobban ragaszkodott).
A kicsi kettő volt decemberben, kanyarban nincs az elválasztás.
A bölcsibe érkezésemkor messziről üvölt hogy ciciiii.
Ő nappal is még kér és éjjel is "fogyaszt".
Bazi ciki, és sok is már, de amúgy 2-7 éves kor közé teszik a természetes elválast és én aztán nagyon nem "ősanyának" terveztem magam, de látom őket és hogy ez van, ezt dobta a gép
Addig szoptatja mindenki a sajat gyereket, amig mind a kettonek megfelel.
Ez a kettejuk maganugye neked semmi kozod hozza. Vagy o is kerdezgeti, hogy te mikor vegzed a nagydolgod, reggel vagy este ? Kb. ennyire maganugy ez is.
Anyuka erolteti,ezt, hogy kell elkepzelni? Te epp ott voltal, es lattad, hogy eroszakkal a szajaba adja ?
Egyebkent, hogy hivatalos WHO ajanlast is mondjak, minel tovabb szoptat az anya, annal jobban tesz vele a gyereknek, ezert a WHO minel tovabb, de minimum 2 eves korig javasolja a szoptatast.
En 3 evig szoptattam, ezzel esetleg van valami problemad ?
25ös vagyok.Érdekes hogy ez a szoptatás tema a mai napig hogy kiveri a biztosítékot köztünk,anyák közt.
Szerintem mindenki addig szoptat,ameddig a gyermek igényli,ez magánügy.Én mindent megadtam volna,hogy tudjak szoptatni,mégsem volt egy csepp tejem sem,kínlódtak velem a kórházban,sehol semmi,havi 100 euroért béreltünk a patikából egy nagy elektromos fejőt is,semmi,genetica,anyámnak se volt teje,és az ő anyjának se...
Úgyhogy én szoptatás párti vagyok.
29#
Nem is alapból a szoptatásra írtam hanem arra ha túlságosan elhúzódik.
Akkor okoz ez nagyobb problémát ha szilárd étel fogyasztásának rovására megy, mivel az állkapocs rágás nélkül nem fejlődik megfelelően így később valószínűleg fogszabályozásra lesz szüksége a gyereknek.
Ugyan ezt tudja az is okozni ha sokáig nem szokik le az ujának szopásáról.
28 voltam
Igen amugy elég érdekes itt megint nem a véleményekről vanszó hanem,hogy miköze van hozza...
Érdekli és ezért kérdezte.Megkell válaszolni ha akarod ha nem meg else kell olvasni a kérdést :)
Nem értem sokan miért írkálnak egy anonim oldalra hogy mi közöd van hozzá stbstb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!