Szerintetek normális, ha valaki még szoptatja a 3,5 éves (kiscsoportos óvodás) gyerekét?
Ha neki jólesik, akkor hajrá. Én személy szerint nem tenném, mert idegenkedem attól, hogy a fiamat ennyi idősen szoptassam (most egy évvel fiatalabb, de már most is túl nagyfiú számomra a szoptatáshoz).
De nem vagyunk egyformák, így mindenkinek más a határ:)
Van egy bizonyos lélektani határ, amit ha átlép az anyuka, akkor utána nagyon nehezen hagyja abba pl. a szoptatást.
Nyilván nem attól jó anyuka valaki, hogy érettségiig szoptatja a gyermekét vagy első perctől tápszert ad neki.
Minden dolognak meg van a maga előnye és hátránya.
Sosem attól ítélek meg egy anyukát, hogy szoptat-e még vagy nem. Tőlem rengetegen kérdezik, hogy van-e tej, stb..
Őszintén válaszolok, hogy nincs. Szopott, de abbahagyta 6 hetesen.
Nekem nagy törés volt, főleg az életemben. Én személy szerint csalódott voltam és nagyon nagyon haragudtam magamra. Úgy gondoltam sokáig, hogy csődöt mondtam. Viszont rájöttem, hogy nem. Egészséges a gyermekem, jól fejlődik és mindene meg van a szereteten kívül.
Ha valaki 5-6-20 éves koráig szoptatja a gyermekét, akkor tegye. De nyilván a játszótéren és egyéb közösségekben nem illik már ekkora GYERMEKET (mivel ne csecsemő) szoptatni.
Sokan harcolnak a nyilvános szoptatásért, de én anyukaként nem nézem jó szemmel, ha a Cora pénztárai előtt ül le egy anyuka mellét kidobva szoptatni a pár hetes-hónapos gyermekét.
Nem normális. 3,5 éves kisgyereknek már nincs szüksége anyatejre. A megnyugvást(mert valószínűleg még azért szopik) amit ad neki, máshonnan kell biztosítani.
Épp tegnap beszéltem erről anyukámmal,mert mondta hogy a szomszédja több mint 3 éves fia még mindig a cicin lóg este, erre mondtam én hogy az ciki...
Szerintem nem. És úgy gondolom ilyenkor nem is a gyereknek van erre szüksége, hanem anyuka nem képes elfogadni, hogy már nem picibaba a gyereke.
Bár az, hogy otthon ki mit csinál, az az Ő dolga, de ilyet utcán is látni, és az már azért nekem sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!