Miért szoptatja egyes anyuka még a 3 éves kor feletti gyerekét is? Meddig normális?
Kedves 5#
Legkisebbik lányom decemberben tölti a 3 évet. Nyílván nem fogom megvárni a következő év szeptemberét az ovikezdéssel.
Idén szeptembert nem ígérte az óvóda vezető, hogy kezdhetünk, de a januárt mindenképp.
A volt ovinkban is így ment.
Bár ott bevették simán a 2.5 évesemet pelussal.
30as ez kire. Mire vonatkozik
..
Semmilyen korban nem egészségtelen.
Sőt!
Előfordul olyan, hogy felnőttnek is ajánlják. Nem magát a szoptatást, hanem az anyatejet, ha nagyon gyenge a gyomra valami miatt, mivel az a világon a legkönnyebben emészthető táplálék.
De keleten csinálják is, ott lehet pl. ilyet rendelni.
Nézd, 30-as, miért baj, hogy megkérdeztem más véleményét is? Nem szólok bele, hogy ki hogyan nevelje a gyerekét, és meddig szoptassa. Csupán érdekel a ti véleményetek is.
De nem kötelező válaszolni, aki nem szeretné ezt megosztani másokkal, annak nem kell.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Nekem a gyerek 2 éves, 3 hónapos korában már olyan szinten kényelmetlen volt a szoptatás, hogy alig vártam, hogy vége legyen. Előtte is kb 3 hónapig, de nálam lelki oldala is volt a hosszú szoptatásnak, mert az elsőt nem sikerült sajnos, és a 2.nál kb bepótoltam azt az időszakot is, meg a gyerek is nagyon ragaszkodott, képtelen voltam elvenni tőle, még akkor is, mikor már kényelmetlen lett. (Aztán a nagy napot ő intézte el, mert úgy megharapott, hogy vérzett is, na akkor beszéltem meg vele, hogy bibis lett és ennyi volt, és szerencsére el is fogadta, sírás nélkül leszokott teljesen.)
Bármi lehet anyukában is, amiért ragaszkodik hozzá. Vagy meg akarja várni, hogy magától szokjon le a gyerek.
Alapvetően én olyan 3 éves korig elfogadhatónak találom, bár én nem bírtam volna addig. Fölötte már nem értem minek, és hogy bírják, de mindenki maga tudja.
Gondolom, vagy az anya vagy a gyerek, jó esetben mindkettő igényli még a szoptatást. Ha nekik kettőjüknek jó ez így, az ő dolguk. A szomszédunk tandem szoptatott, a nagyobb gyerek kiszopta azt a tejet, amit a kicsi meghagyott. Neki a gyerek igényén felül két oka is volt rá: az egyik, hogy az elsővel nagyon nehezen lett elég teje, egy darabig tápszeres kiegészítés is kellett, a másik, hogy nála gyakori volt a mellgyulladás, így viszont a kistesónál megspórolta a fejést és a nagy is jól járt :).
Meddig normális: Melyik kultúrában? Idehaza: milyen szubkultúrákban? :) Nekem már volt, hogy azért beszólt utcabeli ismerős, mert 1 éves korában még szopott. Rákérdezett, mondtam mi a helyzet, bár sok köze nincs hozzá. Anyós sem értette. Egyébként nagy mell- és tejmániás volt, majdnem 2 évesen viszonylag gyorsan elválasztotta magát, bár ennek volt egy igen prózai oka: egy újabb terhesség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!