Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért szoptatja egyes anyuka...

Miért szoptatja egyes anyuka még a 3 éves kor feletti gyerekét is? Meddig normális?

Figyelt kérdés

2023. márc. 31. 18:14
1 2 3 4 5 6
 11/53 A kérdező kommentje:
5- ös válaszoló. Kezdheti az ovit májusban, de szobatisztának kell lennie, és még nem teljesen az.
2023. márc. 31. 18:48
 12/53 anonim ***** válasza:
74%

Addig normális, ami mindketten szeretnék.

"van, ahol el lehet kezdeni év közben az ovit, ráadásul nem szobatisztán???"

. Van. Főleg az utóbbi nem mindenhol probléma.

2023. márc. 31. 18:49
 13/53 A kérdező kommentje:

9-ea válaszoló! Köszönöm a választ.

Lehet, hogy én is másképp fogok vélekedni erről, ha gyerekem lesz. Bár még fura az nekem. Azért érdekel mások véleménye is.

Persze senkit nem nézek le emiatt.

2023. márc. 31. 18:50
 14/53 anonim ***** válasza:
74%

A kérdező azt írta, nem teljesen szobatiszta.

Nem tudom, ez pontosan mit takar, de

- ha csak alváshoz kell rá pelenka, és pláne csak éjszakai alváshoz, akkor simán mehet;

- ha csak nagydologhoz kéri a pelenkát, az se igazán gond, inkább visszatartja a gyerek, itt inkább attól kell tartani, hogy székrekedéses lesz.

Meg egyébként is mit csináljon a szülő?

Ha a gyerek még nem érett meg a szobatisztaságra, attól még a gyes lejárt és az óvoda szeptembertől mindenképp kötelező.

Kérdező, ha már megkérdezed az óvodáról a hölgyet, kérdezd meg azt is, miért szoptatja még mindig. Sokkal egyszerűbb, mint nekünk itt találgatni.

Aztán leírhatod ide a választ és mindenki boldog lesz. :-)))

2023. márc. 31. 18:50
 15/53 A kérdező kommentje:

Csak a nagyobb dolog miatt kell a pelus. De most kicsit nehéz helyzetben vannak,

Gondolom ez is befolyásolhatja a szobatisztaságot. És lehet hogy a cicizéshez is ezért ragaszkodik a gyerek is és az anya is egyaránt.

2023. márc. 31. 18:58
 16/53 A kérdező kommentje:

Én mindenki más véleményére is kíváncsi vagyok,

Hogy szeretintetek normális e,

Ti meddig szoptattátok a gyereket stb..

Hiába kérdezem meg tőle. Ő nem tudja elmondani a ti véleményeteket is.

2023. márc. 31. 19:00
 17/53 A kérdező kommentje:
Tudtam, hogy belém fogtok kötni. De ez itt miért dívat? Miért nehéz csak válaszolni és kész?
2023. márc. 31. 19:00
 18/53 A kérdező kommentje:
Hagyjuk akkor. De azért köszönöm a válaszokat. Annyira nem fontos!
2023. márc. 31. 19:04
 19/53 anonim ***** válasza:
83%
Az anyatej hat hónapos korig védi a gyereket, utána lényegtelen hogy kap-e vagy sem. Írhatom én hogy szerintem nem normális ha egy 3-4-5 éves gyerek még szopni akar, de tök mindegy mit gondolok, ha az anyának ez rendben van (a gyerek fogai szempontjából mondjuk pont nem mindegy.)
2023. márc. 31. 19:14
 20/53 anonim ***** válasza:
82%

Ugyan én nem szoptattam a fiam 3 éves korig (csak 2,5), de amikor erről beszélgettünk a védőnővel, hogy mennyire nem akar leszokni, azt mondta, hogy ne is erőltessem, ne vegyem el tőle, mert az nagyobb kárt tesz a gyerekben, hagyjam hogy magától leszokjon róla. Így is lett egyébként.

Szóval csak azt akarom mondani, hogy amíg a gyerek kéri, vagy hívásra megy és cicizik, akkor menjen csak. Majd az oviban szépen le fog szokni róla, hisz egész nap nem fog kapni.

Az egyik válaszolónak pedig mondom, hogy nem muszáj szeptemberben kezdeni az óvodát, elég ha beiratod és megbeszéled ott hogy x hónapban viszed először. Szobatisztaság se feltétel

2023. márc. 31. 19:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!