Nálunk több anyuka volt, aki sokáig szoptatott, mind fogproblémákkal küzdött. Az egyik szájsebészetre került konkrétan, olyan szinten rosszul nőtt a fogacskája. Hozzátenném aki odajutott már öt éves volt, nem két évesről volt szó.
2023. márc. 31. 19:28
23/53 anonim válasza:
Én 1 éves korig tartom normálisnak utána nekem fura,hogy pl egy 3 éved cicizik meg sokszor még a kistesóval egyszerre.A szobatisztaság nagyon összetett dolog,pl sztem elég egy kis trauma és évekig tartó szenvedés az egész...
2023. márc. 31. 20:17
24/53 anonim válasza:
Vannak torzsek a vilagban ahol idosebb.. 4,5 evesek is meg szopnak. Nekem. 15 honapos a babam... A fejemben mindig az volt ha 2 eves lesz lw kell szoknia... De megmondom oszinten nem zavar eddig. Gyonyoruen fejlodik, szerintem egyebkent nem evvel fugg ossze hogy pelusos még. Alapvetoen az anyatej tele van csupa jo dologgal. Talan akkor kepzelem el neheznek ha nyilcanossagban egy 3-4 eves hisztit vag le hogy marpedig cici itt most. Azt en szemely szerint nem akarnam. Lehet hogy most oviban elkezdodik automatikusan a leszokas nem?
2023. márc. 31. 20:34
25/53 anonim válasza:
Külföldön símán felveszik a gyereket oviba,ha nem is szobatiszta,és az én fiam is év közben kezdte tavaly az ovit,januárban (Németország).
Szerintem nem gáz ha 3 évesen még szoptatja,ismertem egy ikerpárt,akik még 5 évesen is szopiztak,mégsem lett bajuk,ma sikeres ember mindkettő 😉
2023. márc. 31. 20:42
26/53 anonim válasza:
Az én hugom is majdnem 3 éves koráig cicizett,ez nagyon gyerekfüggő,én egy éves koromig szopiztam,saját magamtól hagytam el,nem igazán “igényeltem”. Hugomat viszont nehéz volt róla leszoktatni.
Koleganőm kislánya 2,5 éves és ő is cicizik még,koleganőm panaszkodik is hogy sokszor fáj neki már de viszont látja a kicsin hogy mennyire megnyugtatja,meg ugye ez plusz kötődés az anya és a gyerek közt,szerintem nincs kőbe vésett szabály hogy meddig “normális”,nyilván vannak statisztikák de szerintem minden szülő érzi a gyerekén hogy van e rá szükség/igény vagy nincs.
Én most vagyok várandós,első gyerek. Nem gondolkoztam még ezen hogy meddig szeretném szoptatni,majd lesz ahogy lesz :)
2023. márc. 31. 20:46
27/53 anonim válasza:
26os..pedig nem kell hogy fajjon
En ugy tudom ha faj akkor nem jol tartja a baba a nyelvet/szajat.nekem sosem okozott meg fajdalmat pedig van mar 6 fogunk. Csak mondani akarom evvel nem okvetlen faj az :)
2023. márc. 31. 20:49
28/53 anonim válasza:
21#
Nem de 19 vagyok de növeli a fogszuvasodás és a szabálytalan fogazat kialakulásának esélyét is.
2023. márc. 31. 20:55
29/53 anonim válasza:
En ugy tudom a szoptatas nem karos a fogakra a kulonbozo osszetevok benne pl gyulladascsokkento es meg sok mas (utanna lehet olvasni fejbol ensem tudom). Egyebkent is buta lenne a termeazettol olyan anyagot gyartani ami tonkreteszi az utodunkat:)
2023. márc. 31. 20:58
30/53 anonim válasza:
Annál biztos nem nagyobb gond a szoptatás mitn mikor valaki olyasmivel foglalkozik amihez semmi köze. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!