Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért van ennyi tápszeres...

Miért van ennyi tápszeres baba az utóbbi években? Ennyi nő nem tud szoptatni?

Figyelt kérdés
Minden második baba tápszeres lesz már az első 1 hónapban. Legálábbis az én ismerettségi körömben. És mindig az a válasz hogy nem volt elég tej vagy nem volt tápláló a tej.

2020. szept. 13. 20:04
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
84%

Én 3 hónapig tudtam szoptatni, akkor hirtelen elkezdett apadni a tejem. Próbálkoztam még egy darabig, de a gyerek egész nap sírt, hogy még éhes és éreztem, hogy az én mellem egy üres zacskó, fejni se tudtam belőle, csak pár cseppet. Pedig ittam én mindent, amit javasoltak. Volt tejszaporító tea, alkoholmentes sör, ilyen-olyan levesek és víz minden mennyiségben, mégsem sikerült visszahozni. Úgyhogy inkább elengedtem és tápszeres lett, mielőtt bekattantam volna emiatt.

Genetika eredetű lehet szerintem, mert anyukám se tudott sokáig szoptatni se engem, se tesómat. Tesómat 1 hónapig, engem 2-3 hónapig, aztán tápszeresek lettünk. De a nagymamáim se tudtak sokáig szoptatni egyik oldalról se. Anyai nagymamám ment mindig a több utcányira lakó nőhöz tejért, akinek sok volt. Jó lehetett télen ezt naponta többször végigjárni, nyilván könnyebb lett volna neki is, ha tudott volna. Apai nagymamának annyival volt egyszerűbb, hogy a szomszédban volt a "szoptatós dajka". Neki csak a szomszédig kellett vinnie apámat, hogy megetesse. De ez se lehetett egyszerű.

2020. szept. 14. 10:45
 32/34 anonim ***** válasza:
100%

Na én bababarát kórházban szültem. Vicc... A csecsemosok semmit nem mutattak meg, majd a kislányom szuletese utáni 2.napon odajott az egyik és közölte, hogy ezzel a mellbimboval hogy is akartam eddig szoptatni?! Mert ezzel nem lehet. Hozott valami gigaméretu bimbovedot, hogy szoptassak azzal. Persze azzal sem ment, pótlást kapott.Aztan itthon 2 hetig próbáltam még vele szoptatni plusz fejtem a tejet. Nem cicizett. Aztán megmakacsoltam magam..márpedig én szoptatni fogok. Elraktam a bimbovedot és láss csodát már lassan 4 honapja gyönyörűen szoptatok. A cicimmel, amivel elvileg képtelenség lenne...

Szoval feladhattam volna, de nem tettem. És milyen jó. :) Egyébként a barátaim körében alig van olyan, akinek a babája csak anyatejes. Javarészt a tej mennyisége a ludas sajnos, valami oknál fogva elkezd apadni. Pedig ők mindent megtesznek, hogy szoptathassanak. :(

2020. szept. 16. 22:19
 33/34 anonim ***** válasza:
100%

32

9. Vagyok

Ugyanezt csinálták velem is

Amúgy ez az apadás sztem látszólagos.. növekedésugrás és előtte már beállt kereslet kínálat miatt.

Senki nem várta meg, hogy a gyarapodáson látszik-e

Az én köreimben

2020. szept. 17. 15:01
 34/34 anonim ***** válasza:
100%
33 meg szerintem sokan amúgy fullra utálnak szoptatni, szóval ha nem megy könnyen, inkább nem. Nem itelkezesbol mondom, mert szerintem senkinek nem kell ebbe tönkremenni. Mindenki csak addig erőltessem, amíg nem megy rá a saját mentális egészsége.
2020. szept. 17. 21:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!