Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért van annyi tápszeres...

Miért van annyi tápszeres baba? Miért nem (tudnak) szoptatni az anyukák?

Figyelt kérdés
:O Az én babám hála csak anyatejes, és elképedve látom, mennyi a tápszeres, anyatejet egyáltalán nem kapó baba...régen nem voltak tápik, csak szoptatás...mi lett itt?
2011. júl. 6. 15:29
1 2 3 4 5 6
 1/52 anonim ***** válasza:
77%

Nem tudom, hogy rég alatt mit értesz, mert én pl. 35 éves vagyok, és másfél hónapos koromtól kezdve TEHÉNTEJET kaptam (anyatej nem volt, tápszertől sugárban hánytam)!!! A családunkban gyakorlatilag senki nem bírt szoptatni, sem most, sem pedig régen.

Én összetehetem a két kezem, hogy kisfiam 5 hónapos koráig volt némi tejem, így is tápszerrel kellett pótolnom.

Anyatejleadó állomásról nem akartam hozni anyatejet, mert ismerek olyan csajt, aki tejleadó volt, míg közben dohányzott. Na köszi, inkább a tápszer.

2011. júl. 6. 15:32
 2/52 anonim ***** válasza:
86%
Régen sem csak szoptatás volt...szerintem a szoptatni akaró de nem tudó anyukák nagy százalékban a stressz miatt nem tudnak szoptatni.
2011. júl. 6. 15:32
 3/52 anonim ***** válasza:
16%
Az a baj,hogy a nőknek egy részének nincs teje(szimplán nincs/betegség/elfuserált műtét miatt),de inkább ott van a gond,hogy a kedves anyukák nem akarnak szoptatni,mert akkor lógós lesz a mellük,és inkább tápszereznek.
2011. júl. 6. 15:33
 4/52 anonim ***** válasza:
100%

régen kecsketej volt,nem tápszer,az jobb?

örülj,hogy nektek sikerül,hidd el a legtöbben nem jókedvükből adnak tápszert a gyereknek,az ilyen kérdésekkel pedig csak a szívüket fájdítod...

2011. júl. 6. 15:33
 5/52 anonim ***** válasza:
59%

Én főként a tájékozatlanságra gyanakszom. Nem olvasnak utána, aztán jön a szomszéd néni, anyuka (anyuka anyukája), anyós, hogy édeskömény tea kell neki! Vagy épp melegben víz kell neki! És előkerül a cumisüveg, jön a cumizavar, ugrik a szoptatás. Vagy a játszócumi kerül elő mert sír a baba és egyszerűbb a szájába dugni, és megint megzavarja a szoptatást. A harmadik ok a méregetés. Ezzel felhergelik magukat az anyák, mert a mért érték soha nem elég hiába fejlődik jól a baba, pótlást adnak mert a csöppség éhezik (pedig dehogy) és megint ugrik a szoptatás.

Illetve ezeken túl amit mostanában olvasok itt megdöbbenve, én eddig ilyet nem is hittem volna: nem akarnak szoptatni, utálnak szoptatni, a szoptatás nyűg, kellemetlenség. És ezt nem én mondom, hanem itt igen sok anya. Inkább a táp szerintük. :(

2011. júl. 6. 15:34
 6/52 anonim ***** válasza:
78%

Mit gondolsz miért?? Mert sok az olyan anyuka akinek nincs kedve és inkább megveszi a drága tápszert...

Bicskanyitogató a kérdésed. Az én Fiam is az, mert NEM volt tejem, nem indult be semmi szülés után. Hogy miért? Gondolom biztos az én hibám... De képzeld, nincs semmi baja a Fiamnak, makkegészséges, és lassan 2 éves lesz, Szép és okos gyerek, semmi baja nem lett mert nem tudtam neki anyatejet adni, amit szerettem volna.

Nem minden anya tudja anyatejjel táplálni a gyermekét. ÉN ha a fejem tetején ugráltam volna akkor sem lett volna.

Nem hiszem hogy ezen el kellene képedni. MÉg te is járhatsz úgy hogy esetleg kevesebb lesz a tejed vagy elapad v. bármi, akkor majd inkább nem adsz enni a gyerekednek???

2011. júl. 6. 15:36
 7/52 anonim ***** válasza:
100%

Régen nem voltak tápszerek, ezért a babák tehéntejet ittak...

Én pl. 4 hónapig szoptam állítólag, férjem egyáltalán nem.

Anyukám 60 évvel ezelőtt 5 hónapos koráig szopizott, nagymamám elmondása szerint.

Úgyhogy régen sem csak a szoptatás volt.

Tény, hogy könnyebben hozzá lehet most már jutni a tápszerekhez, és ez mehet a szoptatás kárára. De az is tény, hogy a szoptatás most sokkal nagyobb hangsúlyt kapott, és néha nyomás alatt vannak az anyukák, mert sokakban azt a nézetet keltik, hogy ha nem tudsz szoptatni rossz anya vagy.

2011. júl. 6. 15:37
 8/52 anonim ***** válasza:
100%

Tudjuk,hogy sokan nem viccből tápszereznek,de sajnos ismerek sok olyan nőt,akik a fentebb leírt okok miatt nem akartak szoptatni (lógó cici).

"Sajnos" alapból nem voltam kis-mellű soha,de most még a szoptatástól lóg is.A környezetem nem látja mert jó melltartóm van.

Amúgy nem bántam meg,hogy szoptattam 16 hónapos korig és remélem,hogy a szeptemberben születű babám is legalább ilyen sokáig fog.

2011. júl. 6. 15:39
 9/52 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok. Még annyit egyébként hozzátennék, hogy ittam teát, szedtem homeós bogyót, masszíroztam, fejtem, szaporító fejést csináltam, mégse lett több tejem. De nem sopánkodtam emiatt, nem stresszeltem magam, hanem tudomásul vettem, ebben bizony nagyrészt a genetika is közrejátszik. És nem éreztem úgy, hogy a kardomba kéne dőlnöm azért, mert tápszert is kap a picim. Alapvetően vashiányos vérszegény vagyok, szerintem még jobban is járt a vitaminnal teli tápszerrel a babám, mintha csak az én tejemet kapta volna - amellé tutira kellett volna kapnia valamit, minimum vascseppeket. Így viszont semmire nem volt szükség, 21 hónapos elmúlt, makkegészséges, értelmes, okos gyerek, aki időben csinált mindent, gyönyörűen beszél, nem beteges, nem kövér, nincs nagy feje, akkor? Hol itt a probléma? Szerintem sehol.... de döntsd el te.
2011. júl. 6. 15:41
 10/52 anonim ***** válasza:
91%

Ez a kérdés már megint csak arra jó, hogy vita kerekedjék.

Ha valaki nem akar szoptatni Neked, nekem és itt senkinek ahhoz semmi köze sincs.

2011. júl. 6. 15:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!