Ha minden jól megy, és tudok sokáig szoptatni, tehát nem lesz szükség tápszerre, akkor előreláthatólag mennyibe fog kerülni a baba egy hónapban? Próbálok számolgatni, hogy hogy fogunk kijönni, csak nem tudom mennyibe kerülhet. (pelenka, krémek stb. )
Ne legyen úgy, de számoljatok inkább a tápszerrel. Úgy a biztosabb és később akkor nem fog váratlanul érni a plusz kiadás.
Tápszer+pelus+stb: Havonta minimum 25-30E Ft és még ebben nem biztos, hogy minden benne van.
Nekem az első babám 4 hós koráig volt kizárólag anyatejes, utána kellett tápszer kiegészítés, napi 5-6 pelus, fürdetője popsikréme gyógyszertári volt, samponra költöttem, meg rucikat vettem neki mondjuk 2 havonta kinőtt egy méretet és használt ruhát vettem vagy bodyból rugiból tescósat.
A családi valahogy mindig elment a gyerek dolgaira (12 ezer).(mondjuk ez természetes, hiszen az azért van h a gyerekre költse az ember).
De sose tudni mi jön, kiderült hogy refluxos, a gyógyszerei 4 ezerbe voltak, egyszer volt beteg mikor antibiotikumra is szorult, meg orrcsepp stb. hát akkor is otthagytam 4500at a patikában..
Szóval kiszámíthatatlan ez hogy mennyire lesz mondjuk beteges.
Barátnőm kisfia szegény 2 havonta tuti átesik egy betegségen.
És akkor nem beszélve arról, hogy ugye azért egy idő után játékok is kellenek neki, igaz hogy sokáig nagyon jól elvannak a háztartásban fellelhető eszközökkel, meg amíg nem jár, pl. nem kell neki cipő, ami mindig nagyobb kiadás, pl. a fiam az utóbbi időben 3 havonta kinő egy méretet.
Egyébként meg van egy lányom is, ő kisebb szerencsére van tejem most bőven, így csak szopik még csak egy cumi vagy egy cumisüveget se vettem neki eddig,mert nem kellett.
Popsikrémet fürdetőt születése előtt megvettük 2 ezer ft volt de 3 hós múlt, azóta is ezt használjuk.
Csak a pelusára költök semmi másra.Ja és a teszveszen egy bazinagy ruhacsomagot vettem neki 4500ért de 74es méretig szinte minden megvan benne neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!