Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért van annyi tápszeres...

Miért van annyi tápszeres baba? Miért nem (tudnak) szoptatni az anyukák?

Figyelt kérdés
:O Az én babám hála csak anyatejes, és elképedve látom, mennyi a tápszeres, anyatejet egyáltalán nem kapó baba...régen nem voltak tápik, csak szoptatás...mi lett itt?
2011. júl. 6. 15:29
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
78%

Ez a méricskézés engem is a sírba visz!

"Reggel csak 120 ml-t evett a babám,mikor eddig 130 ml-t!Ez most baj?"

Könyörgöm!!Nem kell ennyire komolyan venni,ha amúgy kiegyensúlyozott,jól fejlődő babáról van szó.

És az egyik kedves válaszolónak mondom,hogy azért mert tápszeres a baba,nem vagy rossz anya!Sajnos előfordul.És ma már csudajók a tápszerek...legalábbis ezt hallom mindenhol.

2011. júl. 6. 15:44
 12/52 anonim ***** válasza:
100%

Régebben is voltak sokan akik nem tudtak szoptatni és voltak szoptatós dajkák, vagy a családban olyan anyuka akinek volt teje, vagy ha egyik sem, megoldották tehén, vagy kecsketejjel. aztán anyáink korában már volt 2-3 féle tápszer, lehetett azt adni.

semmi nem változott, csak a pótlás módja.

egyébként: én is sokszor csak annyit "írok" röviden, hogy tápszeres, pedig anyatejet is kap. kizárólag tápszeres, anyatejet soha sem kapott baba kevés van

2011. júl. 6. 15:45
 13/52 anonim ***** válasza:
100%
* az írok-at véletlenül raktam ""jelbe, már én se tudom miért :)
2011. júl. 6. 15:45
 14/52 anonim ***** válasza:
100%
Az én születésemkor,anyukám elmondása szerint nem segítettek ennyit,és nem is volt ennyi féle mód a tej-serkentésére,nem "promótálták" ennyire az anyatejet,ezért sokaknak nem sikerült a szoptatás,sokkal több embernek mint manapság.És voltak tápszerek,én is azt kaptam. Kérdésed vitaindító! Rengeteg ilyen volt már,és ment az adok kapok.Tápszert azért gyártanak mert szükség van rá,de hidd el hogy nagy nagy általánosságban ez csak a B-terv szokott lenni,úgyhogy ne ítélkezzünk.Én szerencsés vagyok,semmit nem kellett tennem azért hogy a nagyobb kisfiam 20 hónapig,kissebbem 8 hónapos még ciciző baba.Ám ha ez nem így alakul,a tejserkentések végig "zongorázása" után adom a tápszert,ahogy te is adnád.
2011. júl. 6. 15:49
 15/52 anonim ***** válasza:
100%

Én is elárulhatom, hogy sem én, sem a férjem nem volt anyatejes baba, ahhoz képest, hogy régen ennyien szoptattak. Az ő anyuja durván bevérzett a szülésnél, nem tudott szoptatni, fejt valamennyit, de a férjem keverve kapott tehénteje+anyatejet...jó kis tejallergiája is lett.

Nekem anyukámnak kevés teje volt, én pár hónapig kaptam, aztán tápszer, meg valami rizspép. Húgom egyáltalán nem kapott tejet, 1 hónapos korától már főzeléket kapott!

És sajnos nekem sincs elég tejem. Tény, hogy a kórházban szó szerint tojtak a fejemre, viszont a babám pici súllyal született (2250 gramm), pedig sose dohányoztam, nem ittam, egészségesen ettem. Pici volt, erőtlen, nem tudott szopizni, és nem indult el rendesen a tejem. Megküzdöttünk a szoptatással, néhány napig pl. nem adtunk neki tápszert kb. 1 hetesen, és ez alatt a hét alatt semmit nem hízott. Pedig ittam tejszaporító teát, próbáltam én is homeos bogyót, ittam rengeteget, és mégsem indult el. 2 hós koráig tudtam szoptatni minden alkalommal 10-20 ml-t evett, a többi tápszer. Mostanra elutasítja a cicit, fejek neki, de iszonyat kevés jön.

Hidd el a tápszer drágább, bonyodalmasabb is! Bekevergetni, kipróbálni melyik a jó, melyiktől nem fáj a hasa stb. Szerintem azok közül, akik tápszereznek nagyon-nagyon kis hányad teszi ezt kényelmi okokból, mint a lógó mell... ellenben akik nem ezért kényszerülnek rá, azoknak egy ilyen kérdés felettébb bántó tud lenni, amibe szerintem nem igazán gondoltál bele. Nem tudod milyen elkeserítő tud lenni egy anyának, aki 9 hónap alatt sulykolja, hogy én bizony szoptatni fogok, hogy aztán mégsem sikerül. És milyen rossz, amikor a cumizavar miatt a baba már azt a kevés tejet sem kéri, mert elutasítja a cicit, és együtt sírtok miközben még próbálod neki erőltetni, hogy picit mégis csak egyen meg...

2011. júl. 6. 15:51
 16/52 anonim ***** válasza:
100%

A te babád hála csak anyatejes...

Örülj, hogy neked van!

Másnak meg NINCS, ezért ad tápszert. Miért zavar ez téged? Szerintem éppen elég, ha a szoptatni szándékozó anyukát zavarja, akinek nincs elég teje.

Basszus, tényleg nem értem, miért kell ezzel foglalkozni. Fontos az anyatej, de nem ettől lesz egy gyerek boldog, okos, egészséges.

Hidd el, nagyon kicsi azoknak a száma, akik a cicijüket féltik...

2011. júl. 6. 16:01
 17/52 anonim ***** válasza:
30%
Mik ezek az indulatok? A kérdező, hol szólta le a tápszeres anyukákat?
2011. júl. 6. 16:42
 18/52 anonim ***** válasza:
100%
Van eleg nehezseg amivel meg kell kuzdeni a baba szuletese utan. Folosleges ezen is stresszelni, hogy nem tud valaki szoptatni es meg fokozni az emberben a buntudatot meg a kezdeti nehezsegek mellett es akkor csodalkozni, hogy mennyi az elveszett, depresszios edesanya. :( Nem gond lanyok, mindannyian jo edesanyak vagyunk fuggetlen attol, hogy anyatejjel vagy tapszerrel taplaljuk a babankat. Oruljunk, hogy egyaltalan van tapszer meg kesobb tej amit adhatunk ha gond van a szoptatassal ahelyett, hogy ebbol is gondot csinaljunk mert eleg megnezni par afrikai orszagot. :(
2011. júl. 6. 16:44
 19/52 anonim ***** válasza:
100%

16:44-es nagyon egyetértek veled! :)

Az indulatoknak pedig épp az az oka, amit fentebb írtam, miszerint eleve elég rossz az egy anyának, hogy nem tud szoptatni, nem kellemes még ilyen kérdést is olvasni, hogy "mi lett itt?"

2011. júl. 6. 16:47
 20/52 anonim ***** válasza:
69%

Ezt sosem értettem,hogy azért tápszerezné valaki a gyerekét mert kényelmesebb.

Én még nem csináltam,de nem tűnik kényelmesebbnek állandóan sterilizálni,vizet forralgatni,méricskélne az éjszaka közepén többször ,mint elővenni a mellét az embernek. Ami ráadásul ingyen van,a tápszer meg viszi a pénzt rendesen.

Nem értem,ezeket a provokativ kérdéseket,komolyan. Ennyire unatkozol?Mit érdekel téged,hogy ki mit ad a gyerekének?Érdekes én szoptatok és mégsincs igerem rá,hogy állandóan baszogassam aki tápszert ad a gyerekének bármilyen okból.Félti a mellét,akkor féltse,nincs teje,akkor nincs mit tenni. Én nem itélek el senkit,főleg nem azt aki önhibáján kivül kénytelen tápszert adni,mert ők vann ktúlnyomó többségben.Aki a mellét félti,az nem vállal gyereket.

De ha mégis,és nem szoptat ahhoz sincsen semmi közöd,se nekem,se senkinek. Amúgymeg le is szarom,mert van jobb dolgom,megvan a saját életem és nem érdekel más mit csinál.

Get a life

2011. júl. 6. 16:53
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!