Miért van annyi tápszeres baba? Miért nem (tudnak)
szoptatni az anyukák?
31/52 A kérdező kommentje:
Másrészt pedig sokszor nem a drága tejserkentők, hanem a szimpla rengeteget ivás jön be, nekem szerencsére abszolút az ivástól függ tejcsi.
Ilyen primitív dolgokra szerintem sokan nem is gondolnak, hogy napi 5-6 liter sima tea, víz, mert a tejserkentőket tukmálják a cégek, pedig egyáltalán nem biztos, hogy mindenkinél jót tesz.
nem akartam,hogy tápszeres legyen a kisfiam de az egész rosszul kezdődött,nem tudott szopizni,mert nyevféke volt,de miután az megműtötte a doki sem tudott,befelé forduló mellbimóm van,viszont a kórházban erőszakosan nyomták ráma babát aki csak ordított ha meglátta a mellem,akkor kb 2 hetes elmúlt mire sikerült,na de nagyon sokat szenvedtünk,nem akart mindig szopizni,így fejtem, 2 hónapos korára nem elég a tejem így pótolnom kell tápszerrel ,mindentt kipróbáltam,iszok rengeteget,szoptatós teát is,pihenek,rátettem sűrűbben de nem lett több, hát nem tudok mit csinálni igazából várom,hogy elmúljon 4 hónapos hogy ne kapjon annyi tápszert hanem kaphasson gyümölcsöt kekszet stb.
2011. júl. 6. 17:57
Szia.Legtobben nem tudnak szoptatni mert nincs tejuk.
DE ismerek olyat aki azert nem szoptatott hogy "szabadabb"legyen.Le tudta adni a gyereket amig o elment bulizni.De az ilyen esetek elenyeszoek.Vagy a mell megereszkedese miatt nem szoptatok szazaleka is igen alacsony.
Alkati kerdes?Nem hiszem anyukam 3honapig szoptatott mert elment a teje en mar 10honapja szoptatok.A csaszarozas hibaja?Nem hiszem csaszaroztak megis azonnal volt tejem.
Ettol fuggetlenul nem ROSSZ anya az aki tapszerezi babajat,a gyerek csak nem halhat ehen!!De szerintem a kerdezo sem azt irta hogy a tapszeres babak anyukai rossz anyak,csak feltett egy szimpla kerdest.
Kedves tapszeres babak anyukai.Ne aggodjatok egyaltalan nincs abban semmi hogy eppen nem anyatejes a piciketek.Attol ugyanolyan gyerek mint az anyatejes.Nem betegesebb,nem butabb semmi kulonbseg nincs koztuk.
2011. júl. 6. 17:58
34/52 A kérdező kommentje:
nem a császár a gond önmagában, hanem a programozott, vajúdás nélküli császár...
szerintem
15.49 válaszoló vagyok és ,bár erről szóló statisztikákat nem ismerek,de én mindkét babámat programozott császárral szülhettem csak meg(nem az orvos kényelme miatt,hanem előzetes nagy méh-műtét,csecsemő-fejnyi!!!mióma eltávolítása a méhemről,ami miatt vékony és heges,nem bírta,illetve nem biztos hogy bírta volna a vajúdást,tolást))és mindkétszer a második napra belövellt a tejem.De lehet hogy mega-szerencsés vagyok.
2011. júl. 6. 19:00
36/52 A kérdező kommentje:
15.49-es
Azt gondolom, mega-szerencsés vagy.
37/52 A kérdező kommentje:
Én nagyon bele voltam betegedve mikor nem akart szopni a babám. Sajnos nálam befelé forduló a mellbimbó és nem tudja bekapni a baba. A mellbimbó védőt meg nem szereti, 2-3 szív, kiköpi és üvölt.
2011. júl. 6. 20:15
Szerintem sokan azért nem ,,tudnak" szoptatni mert rossz tanácsokat kapnak. Pl méricskélés, órarend szerint szoptatás. És nagyon könnyen tápszerhez nyúlnak. Bármi probléma van ez az első, hogy ,,van elég tejed, nem kéne egy kis tápszer, éhesnek tűnik a baba". És onnantól elhiszi az anyuka, de legalább is stresszel miatta. az meg nem jó a tejtermelésnek.
2011. júl. 6. 21:00
Én röviden válaszolok a kérdésedre. Azért nem tudtam szoptatni a babámat,mert 2 hetes koráig a kezembe sem vehettem,és gyomorszondán keresztül kapta a tejet,amit lefejtem neki. Szerinted kialakult nála a szopási reflex? És szerinted a stressz hatására nem ment el a tejem?
2011. júl. 6. 21:58
Kapcsolódó kérdések: