Ha a baba egy éves kora után már nem tudok szoptatni, tápszereznem kell? És meddig? Mikortól adható rendes tej?
Szerintem akkor is fejjél, ha nem jön semmi. Én tejleadó voltam 9 hónapig, amikor szoptatás után fejtem, semmi nem jött, de ha elég kitartóan pumpáltam, beindult a tejleadó reflex egy idő után, és a tök üresnek tűnő mellből is jött mondjuk 20-30 ml. (Az elég sok azt jelenti, hogy mondjuk 100 pumpálás! avent kézi fejővel.)
A lényeg, hogy inger érje a mellet, ha naponta 3-szor-4-szer próbálsz fejni mondjuk 20 percen át, akkor úgy gondolom, nem fog elapadni a te 4 nap alatt.
Nekem 14-16 hónapig szopott az első három (a negyedik most 14 hós és szopik még) mi junior tápszerre álltunk át, a nagyok nagyon szerették, és nem volt gond.
A fiam mondjuk annyira nagy mennyiségben nem fogyasztotta el, mint a nagyobbak, de inkább azért, mert nem tudtam, mibe adjam. Az aventes variábilis cumit, amit a többieknél is haszáltam, csak rágta és szétcsorgatta a tápszert, csőrösökből próbáltuk, de ami csöpögésmentes volt, abból nehezen jött a sűrű tápszer, a nem csöpögésmenteset meg úgyszintén locsolta. :)
Az elkészítése nem nagy dolog, inkább csak az a nehézség, hogy új rutint kell kialakítani, és a reggeli kómás szoptatás helyett lehet kiugrani az ágyból tápszert készíteni. :S
Tudom- tudom, hogy így is nagy eredmény, hogy idáig eljutottunk. Csak azért bánt, mert nagyon sokáig szenvedtem érte. Az elején több mint egy hétig egy csepp nemsok, annyi tejem sem volt. Mindegy, ez egy másik sztori..
Ami még most aggaszt (ha nem untok még nagyon), hogy a babám sajnos kizárólag cicin, vagy babakocsiban alszik. Önállóan soha. Lehet azon filozofálgatni, hogy ez milyen borzalmas, hogy szoktathattam így, stb. De ez most nem segít, már így van. Nem tudom apa egyedül hogy fog boldogulni esténként cici nélkül. Persze próbáljuk szoktatni (születése óta), most meg még intenzívebben, de borzalmasan nehéz, és elég sikertelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!