Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Ha a baba egy éves kora után...

Ha a baba egy éves kora után már nem tudok szoptatni, tápszereznem kell? És meddig? Mikortól adható rendes tej?

Figyelt kérdés
Legalább másfél éves koráig szerettem volna szoptatni a babámat. Azonban egy műtét miatt félek, hogy elapad a tejem. Min. 4 napig nem fogok tudni szoptatni. És nem tudom hogyan lesz tovább? Sosem tápszereztem, nem is értek hozzá. Próbálok előre fejni, meg majd a kórházi tartózkodás alatt is, de már nem igen sikerül. Ami tejem van, azt megeszi a baba. Régóta nem mérem, nem tudom mennyi lehet. Elkelne a biztatás...

2013. febr. 23. 22:30
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
adj neki rendes tejet! Ha idegenkedsz a boltitól vegyetek forralós házi tejet, attól nincs jobb! 1 éves kor fölött már lehet. De ha félsz a tehéntejtől, adj neki savanyított tejtermékeket, túrót, joghurtot, sajtot, a lényeg, h napi fél liternyi tejnek megefelől mennyiséget fogyasszon el minden nap a kellő Ca bevitel érdekében. Ez joghurt, kefír esetén 1:1, túrónál,sajtnál kb 10 deka fele meg fél liter tejnek
2013. febr. 25. 11:31
 12/15 anonim ***** válasza:
ja és a tejital is egyfajta tápszer
2013. febr. 25. 11:32
 13/15 sumergo ***** válasza:
41%

Nem akarlak elkeseríteni, de a lányom soha semmiféle tápszert/tejitalt nem fogadott el. Csak anyatejet ivott előtte, és mikor egy éves kora után egyszer este nem voltam otthon, gondoltam nem fejegetek neki, volt otthon babatej, Milumil tápszer, Babylove tápszer, Hipp tápszer. valamelyiket csak elfogadja. Hát nem, egyiket sem volt hajlandó meginni, úgyhogy addig sírdogált apának, amíg ő felhívott, hogy menjek haza, és szoptassam meg a lányunkat. így a 4-5 órásra tervezett kiruccanásom 2 órásra csökkent. :-)

(Mielőtt még valaki belekötne, azért voltam ilyen jól felszerelve tápszerrel, mert a Babylove-ot én vettem, ha esetleg szükség lenne rá alapon, a Hipp egy babaújsághoz volt ajándék minta, a Milumilt és a babatejet meg a védőnőktől kaptam, szintén egy adagos minták voltak.)

Később még próbálkoztam, hogy ne járjak így, de ugyanúgy nem fogadta el. El is ajándékoztam a maradékokat. A gyerekorvos mondta, hogy akkor próbáljam meg, adjak neki rendes tejet, azt megissza. Ezeknek a tápszereknek egyébként van egy jellegzetes szaguk, ezt megérezte, és már fordította is el a fejét. :-)

2013. febr. 25. 22:02
 14/15 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm, hogy írtok, minden válasszal egy kicsit felkészültebbnek érzem magam.

Mint korábban írtam, két napja elkezdtem fejni. Reggel 10-20 ml, este alig sikerül. Tegnap beiktattam egyet délután 2 körülre is, akkor lejött úgy 40 ml. Apránként talán összejön annyi, hogy elég legyen neki. Van rá kb. két hetem. Most már csak azért kell izgulni, hogy el ne apadjon a kórházban a többi.

2013. febr. 26. 09:33
 15/15 anonim ***** válasza:
13-as válaszoló, mintha magamat olvasnám. Nekem sem volt hajlandó semmi ilyesmit meginni a fiam, de egyébként meg is értem. Borzalmas az ízük... Tehéntejet nyugdtan lehet már neki adni, és legalább nem ilyen mű dolog, hanem természetes, és attól nincs jobb, ez már jópárszor bebizonyosodott!
2013. febr. 26. 11:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!