Napi 4x szopik a 7 hónapos babám és ebédre rendes baba ételt kap. Miért nem hízik?
kb 2 hete megállt a hízása, kb 2 hete még 8100 g is volt de mostanában a 8 kilót sem éri el. mit csinálok rosszul? vagy ez normális? egyek még táplálóbbakat? vagy neki nem jó amiket adok ebédre: alma, répa, banán, kekszes alma stb...
ilyeneket mérek : 7850, 7890, 7910... de nem éri el még a 8kilót sem, pedig ezidáig nagyon szépen fejlődött.
Itt több dolog is van.
Egyrészről ennyi idősen zöldség meg hús is kéne az étrendjébe, vagy ennél több szopi, mert ez így kevésnek tűnik.
Másrészről ilyenkor nagyon aktívak lesznek, tehát a súly megállás rendben lenne, fogzás miatt is szoktak kevesebbet enni, a fogyás viszont nem oké.
Tehát mindenképp konzultálj a gyerekorvossal.
1 vagyok
A tej "minőségével" biztos nincs baj, csak szerintem kevés ez 4 óránként úgy, hogy mellé egyszer adsz neki csak szilárdat.
7 hónapos kor körül amúgy normális, hogy leáll a nagy ütemű hízás, mert nem fog továbbra is kilókat felszedni havonta, de a fogyás semmiképp nem oké, ezért kell az orvossal beszélni.
Tejes cuccot nem kap? (Tejpép vagy hasonló), mert attól lehet súlycsökkenés még, ami így eszembe jut.
De találgatás helyett tényleg orvos, az a biztos.
Hasonló paraméterekkel rendelkezik az én fiam is, ő is anyatejes, a 3. gyerek.
Ha a védőnő nem szól, akkor nincs baj.
Ilyenkor már nem híznak akkora tempóban.
Lassan kezdhetsz neki kis túrót, tojássárgáját, joghurtot, pudingot adni.
Mi már adunk neki a saját kajánkból is, összepépesítve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!