Napi 4x szopik a 7 hónapos babám és ebédre rendes baba ételt kap. Miért nem hízik?
kb 2 hete megállt a hízása, kb 2 hete még 8100 g is volt de mostanában a 8 kilót sem éri el. mit csinálok rosszul? vagy ez normális? egyek még táplálóbbakat? vagy neki nem jó amiket adok ebédre: alma, répa, banán, kekszes alma stb...
ilyeneket mérek : 7850, 7890, 7910... de nem éri el még a 8kilót sem, pedig ezidáig nagyon szépen fejlődött.
Miért KELLENE 2 hetente újabb étkezést bevezetni? Ez csak akkor van így, ha valaki célirányosan el akarja választani a babáját.
Ha hozzátáplálni szeretne valaki (vagyis minél tovább megtartani a szoptatást, anyatejet is), akkor ennél lassabban érdemes haladni.
Meddig szeretnél te magad szoptatni?
Mert mondjuk 1 éves korig mindenképp jó, ha anyatejet kap a baba. Ha eddig legalább szeretnél, akkor szerintem egyelőre ne válts ki többet, majd 1-2 hónap múlva.
Én nem értek egyet az utolsó válasszal. Ha a baba megszokja az ételt, akkor el kell kezdeni kiváltani több étkezést is! Nekem is szopik 16 hónapja, van tej bőven!
Amikor szültem a kórházba azt mondták, hogy amíg nem kap tejcsit, addig nem éhes, ha beindul a tej és elkezd szopizni, akkor nem elég neki napi 1-szer. Sztem a péppel is ez van, szépen kitágul a gyomra és át kell térni a pépekre. Attól még ugyanúgy szopizhat! Akárhányszor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!