2 hónapos babátok mennyit eszik/evett? (anyatejes)
Ma két hónapos kisbabám pár napja hirtelen sokkal többet akar enni, mint eddig és nem elég a tejem. Eddig 120-tól már kiütötte magát, átlag 80-100 között evett egy étkezésre egy mellből. Most viszont 2-3 napja elkezdett 160, de volt, hogy 210-et enni két mellből. Ahogy kiszopja az egyiket teljesen, még kér, keres, sír, ráteszem a másikra és azt is kieszi. Mindezt 3 óránként. Tegnap este óta a melleim képtelenek tartani ezt az iramot, nem képesek 3 óránként ennyi tejet előállítani, pedig iszom mint a güzü. 110et evett, utána sírdogált, hogy éhes, aztán abbahagyta, viszont másfél óra után már eszméletlen módon kér enni. A melleim meg üresek!
Mit lehet tenni? Szerintem azért nagyon sok ekkora mennyiség egy ilyen kisbabának, úgyhogy pótolni egyelőre nem szeretném, nem tudom hogy kellene-e. (amúgy 2800g-mal hoztuk haza most már 5,20. szóval nagyon nő is...)
az én babám már egy hónaposan is 150-eket evett. nyugi, a cicid utol fogja érni magát a kereslet-kínálat elv alapján.
ha nagyon kivagy, akkor adhatsz neki tápot pótlásként, de azt csak végszükség esetén.
az enyém már 8 hónapos, és ő is néhány napja többet iszik (ő már nem szopizik), szerintem azért, mert melegszik az idő....
Szerintem is próbálj még egy kicsit kitartani!Kell egy pár nap a melleknek míg átállnak a nagyobb termelésre!És be tud állni hidd el!
Én fiam 2,5 hónapos,váltott mellből szoptatok és van hogy 220ml-t eszik egyszerre 1 mellből!És ezután még lefejek 20-at.Oké,ez reggel van és éjszaka van ideje termelődni,mert nem kel sűrűn,de azért nap közben is eszik 150-180 ml-ket.
Tudom,nagyon frusztráló,mikor laposnak érezed a melled, de tényleg próbáljatok még kibírni pár napot!
Amúgy az ivás mellett fontos az evés,főleg a fehérje!Nekem nagyon bejött, hogy többször eszek egy nap,és figyelek a fehérje bevitelre,hogy minden nap legyen, ha csak egy pohár kakaó az is jó!
Meg vannak homeos bogyók,amik jók ilyenkor.
De a mennyiségtől ne ijedj meg, nekem első fiam is ilyen nagy evő volt, 150 alatt nem is evett már 2 hónaposan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!