Ha a 6 honapos babam tejalergias es anyatejes en se egyek nagyon tejtermekes eteleket?
Menj el Te is,párod is egy kivizsgálásra! Annyit megér,hogy minden jól menjen! Lehet,hogy a baba anyai felmenő-ága felől származik és lappangott a laktózérzékenység,ami nála jelent meg "aktívan"! (A páromnak véralvadásgátlót kell szednie. Ő anyai nagyszüleitől "örökölte"!)
Ffi/38
Nem szabad olyat sem enni, amire rá van írva, hogy: nyomokban tejet tartalmazhat/ tejet felhasználó üzemben készült. Van olyan, amire nincs is ráírva, mégis van benne (pl. a vegeta úgy tudom)
Gyakorlatilag semmilyen boltban kapható kész dolgot (pl. bármilyen keksz, ropi, húskészítmény...) nem lehet enni.
Édességként, csoki helyett lehet geszti esztit vagy gesztenye marcit enni :)
Az én babámnak akkor is tünete lett, amikor marhagulyást ettem. Utánanéztem, és a tejfehérje allergiások kis része a marhahúsra is allergiás.
Ezért nem eszek pl. olyan vitaminokat sem, ami zselatinkapszulás, mert azokat is marhazselatinból készítik.
Ezenkívül azt vettem észre, hogy ha rokonoknál vagyunk (nálunk otthon nincs tejtermék már), vigyázni kell, h ne nyúljanak hozzá/puszilgassák miután pl. sajtosat ettek, kezükkel megfogtak tejterméket, mert utána ő bekapja a kezét, belekerül minimális, és persze tünetei lesznek...
Viszont szerintem sok babára rásütik, h lehet, h tejallergiás (száraz bőr, ekcéma, hasfájás miatt) és közben nem az okozza...
Nálunk a véres széklet és kiütés még akkor is, ha csak nyomokban tejet tartalmazó dolgot ettem, eléggé meggyőzött, h ez tényleg az.
De ha nem lenne biztos a dolog, nekem nehéz lenne ezt a diétát ilyen durván betartani!
Az az orvos, aki azt mondta, h tejallergiás a babád, nem mondta Neked, h amíg szoptatsz, egyáltalán nem szabad semmi ilyesmit enned?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!