Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Van esély, hogy fájni fog...

Van esély, hogy fájni fog ezek után is?

Figyelt kérdés

A kórházban nem volt gond az anyatejes táplálással, segítettek mindenben, türelmesen el is magyarázták (magánkórház, profi volt mindenki tényleg, figyeltek ránk nagyon). Az elején itthon sem volt probléma, a nap nagyobb részében aludt a pici, de evett és gyarapodott rendesen.

Kedden elkezdett fájni először a jobb, utána már mindkét mellem, estére sírtam a fájdalomtól, konkrétan elképzelni sem tudtam, hogy megetessem a picit. Borzalmas volt. Emiatt kapott tápszert, elfogadta gond nélkül.

Azóta a helyzet már jobb, nem fájnak a melleim és jobban is tudtam pihenni így. A pici is szépen gyarapodik, a kedve is jó.

Hétfőtől újra megpróbálnám a szoptatást, de félek, hogy újra fájni kezdene pár nap után… Azt pedig nem akarom még egyszer, szörnyű volt.

Ez kivédhető bárhogyan? Vagy engedjem el ezt, és maradjunk a tápszernél?

(Nincs a tápszeres etetéssel problémám amúgy, nem gondolom, hogy ez rossz lenne, vagy bármi. Nem vagyok az a típusú anyuka, aki szerint csak a természetes megoldás a jó, úgy gondolom, hogy a boldog babához boldog anyuka is kell, annyit nem ér az anyatej, hogy én tönkremenjek cserébe.)

febr. 15. 17:58
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
88%

Ha el fogja fogadni még egyáltalán

1. Az anyatejet

2. A melled

Kétszer sem biztos

(Nekem mindkét lányom az első perctől tápszeres volt)

febr. 15. 18:03
 2/16 anonim ***** válasza:
65%
Bimbóvédő és krémezés. De egy darabig így is fáj, aztán megedződik a dolog vagy ügyesedik a baba vagy mindkettő. De az eleje nagyon fájt nekem is. Sírtam sokat, próbáltam minél többet pihentetni a mellbimbómat azzal hogy egy szoptatásnál csak egyik mellemet adtam. Következőnél csak a másikat.
febr. 15. 18:08
 3/16 A kérdező kommentje:
Ettől félek én is, én ezt a fájdalmat nem akarom még egyszer érezni. :(
febr. 15. 18:22
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehet tudni sajnos, de azért én megpróbálnám mindenképp, hátha elfogadja és most már jó lesz. Nekem sincs semmi gondom a tápszerrel, sőt, amit néhányan összekínlódunk a szoptatással, annyit valószínűleg nem is ér az egész, de ha menne, az lenne a legjobb persze.

Kivédeni nem tudom, lehet-e valahogy. Nekem mindkét mellbimbóm egy nagy seb lett a kórházban. Néhány napig pihentettem, csak óvatosan fejtem. Amikor begyógyult, akkor újra próbáltuk, szerencsére ő nem utasította el, és újra már nem sebesedett ki. Viszont maga a mellem (nem a bimbó) mocskosul fájt szoptatás közben és után is. Mondjuk nekem nem sok tejem volt, rengeteget volt mellen hogy hátha szaporodik, és szerintem azért fájt már. (Sajnos a tej nem lett több, úgyhogy végül teljesen tápszeres lett négy hónaposan, de ez lényegtelen a kérdésed szempontjából)

febr. 15. 18:32
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem, akkor ne erőltesd. NEM ÉR ANNYIT!

Nekem az első fiam konkrétan leszaggatta a bal mellbimbóm és sebész rakta vissza. A másodikat már a trauma miatt szoptatni nem voltam hajlandó. Mind a két gyerek egészséges, hiába lettek tápszeresek.

Az első után nagyon durva depresszióm lett, mert azt hittem az a normális, hogy a szoptatás ekkora szívás. Pszichológus kellett, hogy feldolgozzam nem vagyok rossz anya, mert nem bírtam már elviselni a szoptatás fájdalmait.

Nem kell, hogy megedződjön meg ilyen hülyeségek, ne legyél mazochista. Ha fáj ne erőltesd.

febr. 15. 19:00
 6/16 anonim ***** válasza:
0%

Valószínűleg ez a hajó már elment.

De ha vissza akarnád hozni a szoptatást, nagyon kitartónak kéne lenned, nagyon kellene akarni és nagyon fájna.

Úgyhogy gratulálok a tápszeres babádhoz.

febr. 15. 19:33
 7/16 A kérdező kommentje:
Nekem nem számít, hogy tápszeres vagy anyatejes. Legyen egészséges és boldog, ennyi a lényeg.
febr. 15. 19:38
 8/16 anonim ***** válasza:
39%

Így van.

Viszont ennyi idő után, a cumisüvegről visszavinni cicire, azt nagyon kéne akarni és nem biztos hogy ér annyit.

Inkább legyetek boldogok mint anyatejesek mindenáron.

6

febr. 15. 19:42
 9/16 anonim ***** válasza:
Én is így voltam. Már a végén sírhatnékom volt már akkor is amikor csak rá gondoltam. Volt hogy egy könnycsepp kijött mielőtt bevette a szájába. Én bevallom egy hónapig fejtem, és tápit evett. Kb felében volt, de volt hogy több tápot evett. Egy hónap alatt meggyógyult mindkét mellem. A fejés egyébként nem fájt. Az elején volt kellemetlen, mert sebes volt a bimbó eléggé , de nem volt vészes. Egy hónap alatt meggyógyult és utána tápszondával vissza szoktattam mellre. Cumiaüveget mind eltettem cumi eleve nem volt, csak a cici és a tápszonda volt cicivel. 2 éves még reggel és este/éjjel 1x cicizik.
febr. 15. 23:41
 10/16 anonim ***** válasza:

Azt elfelejtettem írni, hogy utána már nem fájt a szoptatás.

És a szondát kb 1 hétig kellett csak használni.

febr. 15. 23:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!