Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért van ennyi tápszeres...

Miért van ennyi tápszeres baba az utóbbi években? Ennyi nő nem tud szoptatni?

Figyelt kérdés
Minden második baba tápszeres lesz már az első 1 hónapban. Legálábbis az én ismerettségi körömben. És mindig az a válasz hogy nem volt elég tej vagy nem volt tápláló a tej.

2020. szept. 13. 20:04
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:
Ez egy nagyon jó írás 10-es. Köszi
2020. szept. 13. 20:27
 12/34 anonim ***** válasza:
79%

Igen, ezek amiket előttem írtak. És hát csendesen jegyezném meg, hogy azért a gyermekhalálozási rátát is meg kéne nézni.

Sajnos a realitás az volt, hogy akár 8-10 gyerekből is volt, hogy 2-3 élte csak meg az ötéves kort.

A korai "békebeli" cumisüvegekben is hemzsegtek a baktériumok, és a korai tápszerek se voltak épp 100%osak összetételre.

Az anyák persze nem szeretnék ha a gyerekük meghalna, így igyekeznek etetni.

Ha felajánlanak neked valamit ami a gyerek egészséges táplálàsàt ígéri, noná hogy kapva kapnak az alkalmon.

Mondjuk az is biztos, hogy a női mell szexualizálása nem tett ép jót a szoptatási rátának.

Sok nő fél, hogy lógni fog, vagy fél megetetni a gyereket nyilvánosan.

Meg ugye a tápszer pénzbe kerül, van mögötte egy reklám dömping is, amivel sok jóhiszemű anyukát meg lehet győzni. Pláne ha mindenki azt kérdezgeti eszik-e a gyerek...társadalmi nyomás is közrejátszhat.

2020. szept. 13. 21:05
 13/34 anonim ***** válasza:
93%
Magam nevében ... az első fiam tápszeres volt. A kórházban a csecsemősök súlykolták ,hogy hogyan kell szoptatni .Csak 20 perc csak egyik mell mérés tápszerezés 3óra elteltével másik mell ugyan ez a tortúra.A büdös életben nem indult be ennyitől normálisan a tejem .Persze meggyőződésem volt,hogy nekem nincs tejem. Aztán jött a tesó ,itt tettem fel a kérdést ,hogy elveszek a szoptatással kapcsolatos irományokban mi a legfontosabb teendő. HALGASS CSAK MAGADRA.Nah és ez úgy bejött,hogy a 8hónaposom még mindig szopik.
2020. szept. 13. 21:06
 14/34 anonim ***** válasza:
90%

Vagy csak nem kötik az orrodra, hogy nem akartak szoptatni. En sem akartam. Tesóm meg depis lett a szoptatás miatt ő azért hagyta abba, nagyon utálta. Van olyan, aki pár hónapig kitart, aztán adja fel, mert nem jó neki. Van akinek tejfeherje allergiás a gyereke és ő nem akart dietazni csak azért, hogy szoptathasson.

Nyilván idegennek egyszerűbb azt mondani, nem volt tej. Azt is lehetne, semmi közöd hozzá.

2020. szept. 13. 21:12
 15/34 anonim ***** válasza:
79%

Én nagyon nagyon nagyon halkan megjegyezném azt is, hogy sok nő nem is akar szoptatni.

Hány meg hány ilyen kérdést látunk itt is, amik arról szólnak, hogy meg sem akarják próbálni.🤷

2020. szept. 13. 21:13
 16/34 anonim ***** válasza:
90%

Egyébként szerintem most sincs több, mint régen. Csak valamiért ez most központi kérdés lett. Igazából nem is értem. Ha azt látom, hogy valaki cumisüveget tesz a gyereke szájába, eszembe nem jut azon gondolkodni az tápszer e vagy anyatej. Pláne megkérdezni “és miért nem szoptatsz?” Ez olyan ormótlan dolog.

Pár éve a kutyát nem érdekelte, ki szoptat és ki nem. Manapság mintha közügy lenne. Pedig nagyon nem az.

2020. szept. 13. 21:21
 17/34 Derjaderja ***** válasza:
76%

Szerintem is túl van tolva. Mindkettő a legmagasabb evidencia szinten alkalmas a csecsemő táplalásra. Nincs köztük érdemi különbség, egyenértékű módszerek, az anyák meg élnek állampolgári jogukkal és a nekik kedvezőbbet választják. Mondani meg azt illik, hogy nem volt tej. Persze vkinek tényleg nem, de az okosok szerint ez nagyon kis százalek.

Meg azért a kórház is el tudja tolni, ha pl lenőtt nyelvet benézik.

2020. szept. 13. 21:58
 18/34 anonim ***** válasza:
93%

Nem tudom ki, miért nem szoptatott, de elmondom én miért nem.

Megszületett a fiam, sürgősségi császárral és épp csak megpróbáltam a szoptatást az aranyóra alatt, de elvitték az újszülött intenzívre, mert rosszak voltak az értékei.

Engem 2 nap múlva már engedtek volna haza, de maradtam, a babámmal akartam távozni. Minden 3 órában próbáltam fejni, közben bőgtem éjjel nappal, mert nem tudták pontosan mi a baja a fiamnak. Egyre többet bőgtem, olyanokra gondoltam, hogy lehet megfog halni, én meg itt fejem a tejet mint valami hülye, abból is csak 1-2 mili volt eleinte,a rekordom valami 15 ml. Napi 1 órát láthattam a vírus miatt, akkor is csak egy lyukon keresztül simogattam a homlokát. Mondták hogy nagyon éhes, adnak neki pótlást cumisüveggel ha megengedem. Persze, hogy megengedtem, napi 1 óra nem elég életben tartani egy babát... ezután mikor már néha kijöhetett az inkubátorból próbáltam szoptatni, de még mindig nem indult be a tejem a fejésnek nevezett kínzástól (lelkileg viselt meg legjobban, de a bal bimbóm is sebes lett) és csak sírt, elfordult, kiköpte a mellbimbóm. Még vagy 2 napig próbáltam fejni, de gyűlöltem minden pillanatát úgy, hogy a fiamat elvették tőlem és még mindig senki se tudta mi a baja.

Nem feladtam, elengedtem. Így szeretem hívni.

Egyébként agyvérzése volt a babámnak az MRI kimutatta.

2020. szept. 13. 22:10
 19/34 anonim ***** válasza:
100%

17 vagy például izomtónus problémák. Hiába ömlik a tej, ha a gyerek nem tudja hatékonyan enni. Mire azt helyre hozzák, a tej már apad el Stb. Stb. Főleg aki ezt rosszul éli meg, az nem akarja ezeket a dolgokat kiteregetni, sokszor magát hibáztatja. De az extrém stressz sem tesz jót a szoptatásnak. Nem véletlen, hogy egy csomó anyuka, aki az elsőt nem tudta szoptatni, a másodikat gond nélkül. Már nem parázik rá minden apróságra, magabiztosabb.

De az is, amit valaki már írt. Barátnőm mondta, a másodikat biztos nem fogja úgy szoptatni, mint az elsőt. Erre egy meglévő gyerek mellett nincs ideje. Ha ügyes lesz a pici, akkor hajrá, de ha nem, nem lesz arra napi 12 órája, hogy csak szoptasson. Az elsőnél megoldotta.

2020. szept. 13. 22:12
 20/34 anonim ***** válasza:
100%
18 remélem, maradéktalanul helyre jön a babád.
2020. szept. 13. 22:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!