Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti szoptatnátok a babát akkor...

Ti szoptatnátok a babát akkor is, ha a férjetek inkább a tápszeres táplálás pártján állna, nektek viszont nem lenne kialakult vágyatok?

Figyelt kérdés

A dokim kérte, hogy mire megyünk a császármetszésre, gondoljuk át, hogy akarok-e megpróbálni szoptatni vagy tápszeresen tápláljuk-e egyből a kicsit. Mert tájékoztatná a neonatológust, felírná a tejapasztót és más eszközök kellenek a kórházi szobánkba is, ha nem szoptatok.

Nekem erről nincs véleményem, nem vagyok radikális szoptatáspárti, sem -ellenes, csak szeretnék egy boldog családot, mindkét módnak vannak előnyei és hátrányai is. Ezeket a dokink mind-mind elmondta nekünk.

A férjem viszont szeretne tápszerezni, mert az első évben itthon lesz velünk, és így mindent ugyanúgy tudunk ketten csinálni, szabadabban mozgunk, a mellem a mellem marad, stb. Meggyőzni nem akarom őt pro-kontra érvekkel, mert ő így érzi jónak, én viszont nem tudok dönteni. Nekem mindkettő oké.:)

Mit tegyünk?

2016. febr. 4. 16:10
1 2 3 4 5 6 7
 1/65 anonim ***** válasza:
51%
A szoptatás a személyiség fejlődése szempontjából Is fontos. Szoptatnék bármi áron.
2016. febr. 4. 16:17
 2/65 anonim ***** válasza:
67%

A gyerek ellen való legnagyobb vétek, ha van tejed és mégsem szoptatod.

Az anyatej a legjobb immunerősítő, emellett a szoptatás rengeteg pozitív hatással bír az egészséges szellemi fejlődésre.

Lefejt tejet is adhat a férjed a babának ha te éppen nem vagy otthon, de amíg csak van tejed örülj neki és szoptass, ezzel teszed a legjobban a babádnak.

2016. febr. 4. 16:19
 3/65 anonim ***** válasza:
67%
Sok érvet hallottam már szoptatás ellen, de ez... Én sem vagyok szoptatásnáci, nem is szoptattam sokáig a fiunk, csak két hónapos koráig, de nem azért alakult így, hogy a férjem ugyanolyan szülőnek érezhesse magát. Én biztos legalább az elején szoptatnám a helyedben, olvass utána, hogy miért fontos, hogy legalább az első pár hétben, napban kapjon anyatejet, lehet, hogy élveznéd is a szoptatást. Én nem kimondottan szerettem, de néha mégis olyan jól esett, ahogy a kis fiunk szopizott. Ettől még megmaradt a mellem mellnek, sőt korábban utáltam, ha szex közben a férjem hozzáért, a szoptatás abbahagyása után viszont nagyon érzékeny lett jó értelemben, és már attól benedvesedek, hogy játszik velük, hogy ez a szoptatás miatt alakult így vagy sem, nem tudom. És a férjem ugyanolyan szülő lett mint én, sőt 7,5 hónapos kora óta ő van gyeden a fiunkkal. Ebben a kérdésben ne a férjed döntsön. Azzal én sem értek egyet, amikor valaki fanatikussá válik, és csak a szoptatás, fejés van, ilyenkor helyes, hogyha az apuka észhez téríti az anyukát, de a ti helyzetetek nem ez.
2016. febr. 4. 16:19
 4/65 anonim ***** válasza:
72%
Ilyet én még nem hallottam hogy apuka ellenezné a szoptatást, olyat viszont sajnos többet hogy anyuka nem tudta szoptatni és apuka piszkálta emiatt. :( Azért mert félti a melled?? Attól hogy otthon lesz még nyugodtan szoptathatnád. Értem hogy nem akarsz vitázni ezen, csak fura ez az egész. Más (pl én) bele voltam betegedve hogy nem tudtam szoptatni, ezért eleinte óránként fejtem a cicim hogy legalább anyatejes legyen. (Gondolhatod mennyit aludtam az elején) utána szépen beállt 3 óránként fejtem. Ahogy jónak látod. Én a helyedben szoptatnám, legalábbis az elßő pár hónapban biztos. Babának is jó, anyának is.
2016. febr. 4. 16:22
 5/65 anonim ***** válasza:
60%

Én akkor is megpróbálnám. Lehet már az elején is sok tejed lesz legalább fejéssel nem kell szenvedni. Én nagyon akartam szoptatni a férjem végig azt mondogatta ne kínozzam a babát 10-20 mili miatt amit nagy nehezen ki tudott szívni de addig szoptattam reménykedve, amíg nem lett rendszeres, hogy ordít szopás helyett a baba. Ugyanis 10-20 mili után kellett tápszer is és cumizavaros lett. Utólag belegondolva így kár volt hetekig szenvedni vele. Viszont addig legalább anyatejet is kapott, amíg elfogadta legalább azt a keveset. De a kórházban mindenki másnak simán ment az elején, 5-en voltunk, csak nekem nem. :( sajnálom nagyon, a babának szüksége van a testkontaktusra és a legjobb táplálék neki az anyatej. Saját immunrendszere nincs, ha nem szopik semmi nem védi meg a betegségekről, ha szopik van esély. És a tápszerkészítés is sz*r amikor hirtelen megéhezik a baba de persze langyosan nem eszi meg, ordít amíg elkészül.

Tudom ez is egy apróság de 3 hónapja egyáltalán nem szoptatok, a babám vérszegény, pont nemrég gondoltam rá mennyivel egyszerűbb lenne így még ez is, ha szoptatom. Azóta is rossz érzés, hogy ez így alakult.

2016. febr. 4. 16:24
 6/65 anonim ***** válasza:
68%

Mindent megtettem azért, hogy szoptathassak, sajnos így is csak 3,5 hónapos koráig ment.

A férjem az első perctől teljes értékű szülő, nem kellett ehhez a tápszer!

Ő is kelt éjjel, hozta szoptatni, pelenkázta, fürdette, rázta a popóját, járt vele fel-alá, hogy múljon a hasfájása...

2016. febr. 4. 16:26
 7/65 anonim ***** válasza:
72%

Egyébként pedig abszurd, gondold át ezt még párszor!

Gyakorlatilag a férjed 1) a SAJÁT gyerekére féltékeny, hogy ő kapja egy ideig a melled, mellette magasról tesz rá, hogy az anyai immunanyagokat a tápszer nem képes átadni (tápszeres lett idővel a babánk, de a tény tény marad, jobb lett volna, ha tovább kaphat anyatejet); 2) RÁD is féltékeny, hogy a szoptatás miatt "több" leszel a gyerek számára.

2016. febr. 4. 16:29
 8/65 anonim ***** válasza:
82%
Ugyanúgy meg tudja apuka is etetni a babát lefejt tejjel. A szabadabban való mozgást nem ertem: tápszert nem tudsz hiphop elokapni a semmiből. A mell maradjon mell érvet értem - én konkrétan hányingert kapok attol, ha a férjem a mellemhez ér és ezt a hosszú szoptatasnak koszonhetem.
2016. febr. 4. 16:29
 9/65 anonim ***** válasza:
74%

Én nem görcsöltem rá a szoptatásra egyik gyerekemnél sem, nem is tudtam túl sokáig szoptatni, ez sem zavart, nem hiszem, hogy a tápszeres babákat akkora hátrány érné a fejlődésben.

DE szerintem az a normális és alap, hogy megpróbáljuk, mert azért ez a természetes. Ha nem megy valami miatt, az más, akkor el kell engedni, de azért esélyt sem adni...szerintem ez meredek.

2016. febr. 4. 16:32
 10/65 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem a szoptatás elsősorban nem a TI vágyatok, hanem a BABÁTOK vágya... itt kezdődik a baj, hogy ez eszetekben sem jut.
2016. febr. 4. 16:38
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!