Ti szoptatnátok a babát akkor is, ha a férjetek inkább a tápszeres táplálás pártján állna, nektek viszont nem lenne kialakult vágyatok?
A dokim kérte, hogy mire megyünk a császármetszésre, gondoljuk át, hogy akarok-e megpróbálni szoptatni vagy tápszeresen tápláljuk-e egyből a kicsit. Mert tájékoztatná a neonatológust, felírná a tejapasztót és más eszközök kellenek a kórházi szobánkba is, ha nem szoptatok.
Nekem erről nincs véleményem, nem vagyok radikális szoptatáspárti, sem -ellenes, csak szeretnék egy boldog családot, mindkét módnak vannak előnyei és hátrányai is. Ezeket a dokink mind-mind elmondta nekünk.
A férjem viszont szeretne tápszerezni, mert az első évben itthon lesz velünk, és így mindent ugyanúgy tudunk ketten csinálni, szabadabban mozgunk, a mellem a mellem marad, stb. Meggyőzni nem akarom őt pro-kontra érvekkel, mert ő így érzi jónak, én viszont nem tudok dönteni. Nekem mindkettő oké.:)
Mit tegyünk?
Érdekes, amiket írtok! Nagyon köszönöm a válaszokat, a dokinkban megbízunk, ő egyik módot sem preferálja a másikkal szemben. ezért is nehéz a döntés, mert teljesen ránk bízza.:) a barátnőim nem a szoptatás mellett döntöttek, így tőlük sem tudok tanácsot kérni. A védőnőm pedig szintén úgy gondolja, mint a dokink.:)
Egyébként a magzatunkat még nem kérdeztük a vágyairól.:)
A mellem a mellem marad.
Hat ez kesz😊
A ferjednek semmi köze hozza, ha szoptatni akarsz. Csakhogy te sem akarsz.
A noi mell elsődleges funkciója tudod mi? A szoptatás.
13: sokszor olvasok itt olyan kérdéseket, hogy pl. "férjetek mennyire szólt bele, milyen ágya legyen a kicsinek"...szóval gondolom, ez a fajta kapcsolat sem ritka. Biztosan elvárják/nák tőlem, hogy én döntsek, de közösen szeretnénk, egyedül nem.
És ugye az orvosunk és a védőnőnk is liberálisan áll a kérdéshez, elmondták a pro-kontrákat és most mi döntünk, nem mondanak best practice-t.
nem ertem h az orvosod mit jon a tejapasztassal, ha egyebkent egeszsegugyi akadalya nins a szoptatasnak...na de kerdesedre valaszolva, mi mindenben egyutt dontumnk a ferjemmel es altalaban en vagyok az engedekeny....de nalunk kisit forditott volt a helyzet...alig volt tejem egy kinszenvedes volt a szoptatas (2 het tejlaz), en serettem volna feladni de a ferjem eroskodott hogy igen is tegyek meg mindent...bevasarolt minden fele vitamint lattam hogy ez tenyleg fontos neki es osszeszedtem magam....elkezdtem a tejszaporitast, 2-2,5 hos korara kizarolagos anyatejes lett a baba es egy eves koraig tudtam szoptatni. most mar orulok hogy a ferjemrw hallgattam.
egyebkent en se vagyok radikalis szoptatas parti sot kimondottan ellene vagyok 2-3 evesek szoptatasanak..de azert tapszerezni a babat hogy a ferjed is be tudjon segitnei....akkor fejd le...max cumizavaros lesz de akkor is legalabb anyatejet kap...
"nem ertem h az orvosod mit jon a tejapasztassal, ha egyebkent egeszsegugyi akadalya nins a szoptatasnak."
mert mindkét táplálást legitimnek fogadja el, és ezért "jön" a tejapasztással, ha a másik mód mellett döntenénk.
A programcsászár a csípőm miatt van egyébként (sajnos anyukámat engedték szülni ugyanezzel a problémával, ma már nem itt tart a tudomány szerencsére).
Külföldön élsz, ugye?
Itt Mo.-n nem hallottam még, hogy egyáltalán a nőgyógyász állást foglalt volna, hisz alap állapotban semmi köze hozzá.
Viszont ha már a tudománnyal jössz, olvass utána annak, hogy hol is tart az anyatejjel kapcsolatban!
Igen, remek tápszerek vannak, de még MINDIG nem tudták lemásolni az anyatej összes jó tulajdonságát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!