Ti szoptatnátok a babát akkor is, ha a férjetek inkább a tápszeres táplálás pártján állna, nektek viszont nem lenne kialakult vágyatok?
A dokim kérte, hogy mire megyünk a császármetszésre, gondoljuk át, hogy akarok-e megpróbálni szoptatni vagy tápszeresen tápláljuk-e egyből a kicsit. Mert tájékoztatná a neonatológust, felírná a tejapasztót és más eszközök kellenek a kórházi szobánkba is, ha nem szoptatok.
Nekem erről nincs véleményem, nem vagyok radikális szoptatáspárti, sem -ellenes, csak szeretnék egy boldog családot, mindkét módnak vannak előnyei és hátrányai is. Ezeket a dokink mind-mind elmondta nekünk.
A férjem viszont szeretne tápszerezni, mert az első évben itthon lesz velünk, és így mindent ugyanúgy tudunk ketten csinálni, szabadabban mozgunk, a mellem a mellem marad, stb. Meggyőzni nem akarom őt pro-kontra érvekkel, mert ő így érzi jónak, én viszont nem tudok dönteni. Nekem mindkettő oké.:)
Mit tegyünk?
Nem okoz problémát a császár, valaki kérdezte mellékszálként, miért lesz az:)
Legitim és a legális pedig nem ugyanaz a szó.:)
Mostanában lehetett hallani egy szlogent, miszerint "A szoptatás több, mint anyatejes táplálás"
És ez igaz is. A babának nem csak a kaja miatt van szüksége a szopira, hanem a tested közelsége miatt is. Ez kihat az idegrendszeri fejlődésére, a biztonságérzetére...stb.
Szüksége van a bőrkontaktusra.
Az előtej különösen fontos, mert rengeteg olyan anyag van benne, ami a tápszerben nincs.
Lehetne még sorolni az előnyöket, nagy hátrányt pedig nem tudok felsorolni.
Nem ítélek el senkit, aki nem tud szoptatni, de ha van rá lehetőség, miért ne tennéd?
Ha apuka otthon lesz, akkor fog egy cumisüveget, és meg tudja etetni a lefejt tejjel.
A mobilitást nem értem. Az előre elkészített tápszer nem áll el korlátlan ideig, és evés előtt meg kell melegíteni. Az anyatej pedig mindig "kéznél van".
Tény, hogy a melledet egy ideig hanyagolnia kell, de egy felnőtt férfi szerintem igazán hozhatna ekkora áldozatot a gyereke érdekében.
www.lll.hu
Olvasgasd, hátha segít a döntésben.
Én mindent megtennék a helyedben azért, hogy szoptassam a babám!
Nem érdekelne senki véleménye vagy javaslata, persze csak ha nincs egészségügyi akadálya!
Szerintem önzőség ha lenne tejed és tápszert kapna helyette!:(
Az anyatej hozzájárul a normális testi-lelki fejlődéshez, de bizonyára ezt tudjàtok...
a mellem a mellem marad
Miért, ha szoptatsz akkor mi lesz a melled? Egy fenék? Vagy egy láb???
Semmi köze a császárnak ehhez, tudom, hogy ugyanúgy jöhet tej.:) igen, sok hasznos válasz jött és sok privi (akik féltek a lepontozástól), amiket szintén köszönök!
Remélem, mindhármunk számára jó döntést fogunk hozni, de biztosan így lesz.:)
Igen.
Fogalmad sincs, miről maradsz le, ha nem szoptatsz. Nekem kevés tejem volt, úgyhogy nálunk pótolni kellett, végül nyolc hónapig sikerült úgy-ahogy fenntartani, de ma is nosztalgiával gondolok azokra a meghitt pillanatokra. Őszintén nem értem sem az orvost, sem a férjed, bár nekik szintén nincs arról fogalmuk, miről marad le, aki nem szoptat. (És igen, ahogy már írták, apa is etethet anyatejjel, ahhoz nem kell feltétlen tápszer.)
A melled pedig nem a szoptatástól megy tönkre (ha tönkremegy), hanem már a terhességtől. Az enyém pl. 8 hónap szoptatás után is csak olyan minimálisan változott, hogy a férjem is csak annyit vett észre belőle, hogy valamivel nagyobb lett (hálajóistennek). Úgyhogy emiatt hülyeség lenne lemondani erről az élményről.
És akkor azt már nem is szeretném ismételni, hogy a gyerek igénye mindezeknél ezerszer fontosabb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!