Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nem fogok szoptatni, de fejni...

Nem fogok szoptatni, de fejni szeretnek, tudnátok tanácsot adni?

Figyelt kérdés

Sziasztok, nem vita tárgya, nem kerek olyan válaszokat, hogy de a szoptatás... nem érdekel. Undorodom a gondolatától is. Januárban fogok szülni és a kórházi csomagomban benn van már a fejő, a cumisuvegek, fertőtlenítő zacskók stb.

Tapasztalt anyukáktól szeretnek tanácsot kérni, hogy ebben az esetben hogyan érdemes fejni? Nyilván az anyatej a legjobb a babának, ezért amennyi tejet le tudok fejni azt meg is fogja kapni, de a tapszert se tartom az ördög eledelének. Azt sejtem, hogy így később lesz tejbelovelles, szoval gondolom a kórházban az első pár napban kell adnom tapszert a babának hogy ne száradjon ki. Vagy elég lesz a víz?

De gondolom van valami fejesi módszer ami hatékony. Erre lennék kiváncsi. Philips avent elektromos gépem van. Hogy érdemes használni? Milyen gyakran, mennyi ideig kell vele szívni amíg pl meg nincs tej? És utána? Gondolom a kórházban is jelezni kell, hogy fejni szeretnek és akkor ott is segítenek nem?

Előre is köszönöm a válaszokat.

2019. dec. 31. 12:22
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
82%
Fejéssel el fog apadni. Nekem első baba, nem tudott rákapni, gondoltam majd fejem. Első fejésre alkalmanként 100ml(!!!!) sikerült, ujjongtak is a nővérkék hogy hát nem lesz itt semmi gond. Hááát..evések közt mindíg aludt, de meg így sem volt rá idő vagy energia. Fejed az egyiket, de mar közben indul a tejleadó reflex a másikban, akkor már azt is le kell fejni, vagy legalább annyit, hogy ne fájjon. Belezavarodik már az ember. Közben pótolod tápszerrel, rájössz hogy azt mennyivel könnyebb bekeverni és szép lassan le is mondasz a fejésről.. Bimbóvédő krém feltétlenül. Véresre fog repedezni a fejéstől. Le is mondtam a szoptatásról, de 3 hetesen gondoltam megkínálom, és sikerült szopiznia ciciből. De sajnos addigra már kezdett elapadni.. A világ egyik legcsodásabb érzése volt... Bánni fogod ha kihagyod!
2019. dec. 31. 20:36
 22/39 anonim ***** válasza:
100%
Nem szeretek szoptatni. Nagyon fáj. De nem cserélném el, mert ennél egyszerűbb nincsen. Nem kell kevergetni, fejegetni, parázni rajta. Mell elő, megetet, kész. (Pedig nekem sem indult könnyen, ötödik napra lett tejem.)
2019. dec. 31. 20:56
 23/39 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat! Mindenkinek ment a zöld kéz
2020. jan. 1. 21:14
 24/39 A kérdező kommentje:
Az egyik valaszolonak: igen a védőnő is azt mondta, hogy lehet, hogy amint kibújik a baba atrendeződik ez a fejemben, sosem lehet tudni. Meg ő is azt mondta, hogy az előtej erejéig jó lenne ha mellre tennem, mert az a legfontosabb, a többi már ha nem is pótolható tapszerrel, de nem olyan tragédia, de hogy az mindenképp kellene neki. Ezért gondoltam esetleg a bimbovedore, mint kompromisszum. És aztan ha megvan a belovelles akkor fejek. Vagy nem tudom. Elveszett vagyok. Nem akarok szoptatni, a hátamon feláll a szőr, de nyilván legalább az elején meg szeretném alapozni az egészséget.
2020. jan. 1. 21:20
 25/39 anonim ***** válasza:
100%
A kolosztrum minimális mennyiség, cseppek. Értékes cseppek. De az elveszik a bimbóvédőben, ráadásul azzal a babának is nagyon meg kell küzdenie.
2020. jan. 1. 21:31
 26/39 Coffelia ***** válasza:
66%
Csak a kérdést olvastam, így válaszolok. Meg fogod nehezíteni a dolgod vele. A gyerek számára a szopás egy szükséglet. Ha nagyon muszáj neki, elvan nélküle, de a genetika arra kódolta, hogy az első reflexe a cici keresése legyen, a gyerek és az anyai mell pedig egy természetadta szimbiózisban fejlesztik egymást. A babanagyon hama megtanulja, hogy kell kicsalni a tejet a ciciből, a mell pedig zseniálisan alkalmazkodik az őt ért ingerek alapján a baba igenyeihez a tej összetételéhez és mennyiségéhez. A fejéssel képtelen leszel reprodukálni a babad valós igényeit, illetve szükséged lesz rá a két kezedhez, amikkel addig nem tudod fogni a gyereked, nem tudsz vele szintén genetikailag kódolt szükségletként testkontaktust adni. Gondold át kérlek a szoptatást a gyereked szemszögéből. Az újszülött, aki nem jól lát és nem tud mozogni, kiváló szaglással rendelkezik, a mellbimbódnak pedig tökéletesen ugyanolyan illata van a szülés után, mint annak a magzatvíznek, amiben lebegett 9 hónapig. Ez az illat vezeti a mellükhöz kúszó csecsemőket, ez egy csoda, ne vedd el tőle a legtökéletesebb kezdést, amit csak adhatott neki a természet.
2020. jan. 2. 15:23
 27/39 anonim ***** válasza:
41%

Előző fogd vissza Magad. Aki irtózik a szoptatástól, az nem kell, hogy bármi mástól is irtózzon, semmi köze a kakihoz, szexhez (bár hozzáteszem, én a szextől is viszolygok, de a pelenkázást zéró szinten tartom undinak, pedig mosizunk).

Mindenki maga dönt, hogy táplàlja a gyerekét. A kérdés nem ez volt.

2020. jan. 3. 11:52
 28/39 anonim ***** válasza:
37%
Utolso: gondolom a laboratoriumban eloallitott gyerekekeket is lenezed. En is szoptatok, es szerintem is a legjobb, de azert ne legyel taho. Foleg, h a kerdezo mar irta, h meg fogja probalni es nem zarkozik el.
2020. jan. 3. 17:38
 29/39 anonim ***** válasza:
12%

Nem "undi"-nak tartja, hanem irtózik tőle, súlyos szorongást okoz.

Hidd el, a sok ember között, aki normálus indokként behazudja, hogy elapadt a teje, a legtöbb pszichés okból hagyja abba.

És ebben a korban èlünk, és mint látod, szerencsére az anya dönthet.

2020. jan. 3. 20:27
 30/39 anonim ***** válasza:
67%

"Más korban éhen halt volna..."

És kit érdekel??! De most úgy őszintén? Kit érdekel, hogy "más korban" mi volt? 2020 van, jó reggelt! Ideje lenne haladni a korral. Halistennek már nem azok az idők vannak, mint anno. Mert hát régen ugye áram sem volt, szavazati jogunk sem volt, kocsi helyett lovas kocsival közlekedtek az emberek, sőt még régebben máglyára vetették azt, akit boszorkánynak tartottak. Ezzel miért nem vagdalózol? :) Ja, mert az nem téged igazol? Érthető.

Szóval le lehetne állni ezzel a " bezzeg régen" meg "bezzeg az őseink". Senkit nem érdekel! Régen más világ volt, ahogy most is szerencsére, régen tehéntejet adtak azoknak a babáknak, akiket nem tudtak szoptatni, inkább örülné kéne, hogy ma már van erre egy sokkal jobb és korszerűbb megoldás, a tápszer.

"Remélem a kérdezőt se szoptatta az anyja, mert ha igen akkor óriási csalódás lenne neki, hogy....."

Oh te jóságos....🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️ Ezt ugye csak viccnek szántad? Bár még annak is fájdalmasan szánalmas. Te tök komolyan gondolod, hogy normális ember, nő, édesanya egy hajszálnyit is csalódik a tulajdon gyerekében, amiért az nem szoptatja a sajátját???! Elképesztő. Halistennek nekem normális szülők jutottak, akiknek meg sem fordult a fejükben, hogy csalódtak bennem, csak mert nem szoptattam. De őszintén sajnálom, hogy vannak olyan gyermekek, akiknek csak ilyen ítélkező, nulla empátiával rendelkező "anya" jutott.

Az meg egyszerűen nevetséges, hogy megállás nélkül mantrázod itt a hasmenést, kakis pelust, hányást, szexet, ondót, orál szexet és egyéb dolgokat. 🤦🏽‍♀️👏 Ez is csak a te intelligenciaszintedet tükrözi, ugyanis az, hogy kinek mi undorító és mi nem, az nem általános igazság, ez bizony meglehetősen SZUBJEKTÍV! Tudod mit jelent ez a szó, ismerős azért nagyjából? Ami az egyiknek undorító, az a másiknak lehet teljesen normális és fordítva. Hihetetlen, mi? Ezzel az iszonyatos gyenge és logikátlan "érvvel" semmit nem sikerült bebizonyítanod, ugyanis ezek a dolgok között NINCS a világon semmi összefüggés. Tudod nekem pl a gyomrom felfordul egy felboncolt testtől, barátnőmnek meg minden vágya hogy patológus legyen. Ennyi erővel nyugodtan mondhatná ő is, hogy mit leszel rosszul egy boncolástól, hisz az egy emberi test, azok a szervek benned is megtalálhatók, teljesen természetes. Ettől függetlenül engem mégis mindig hányinger fog el a gondolattól is. Bár érdekelne mi alapján sikerült levonnod azt a konzekvenciát, hogy aki undorodik a szoptatástól, annak a kakis pelustól is undorodnia kéne. Logika 0.

Remélem azért egyszer megéljük azt a napot, amikor végre az emberek megtanulják elfogadni és tiszteletben tartani a másik egyéni döntéseit és nem csípőből ítélkeznek. Senkinek semmi köze ahhoz, hogy ki szoptat ki tápszerezi a gyerekét! Nem is értem, hogy veszi bárki is a bátorságot ahhoz, hogy így beszéljen ismeretlen emberekről, de gratulálok, szép kis neveltetest kaphattak itt egyesek....

2020. jan. 3. 20:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!