Nem fogok szoptatni, de fejni szeretnek, tudnátok tanácsot adni?
Sziasztok, nem vita tárgya, nem kerek olyan válaszokat, hogy de a szoptatás... nem érdekel. Undorodom a gondolatától is. Januárban fogok szülni és a kórházi csomagomban benn van már a fejő, a cumisuvegek, fertőtlenítő zacskók stb.
Tapasztalt anyukáktól szeretnek tanácsot kérni, hogy ebben az esetben hogyan érdemes fejni? Nyilván az anyatej a legjobb a babának, ezért amennyi tejet le tudok fejni azt meg is fogja kapni, de a tapszert se tartom az ördög eledelének. Azt sejtem, hogy így később lesz tejbelovelles, szoval gondolom a kórházban az első pár napban kell adnom tapszert a babának hogy ne száradjon ki. Vagy elég lesz a víz?
De gondolom van valami fejesi módszer ami hatékony. Erre lennék kiváncsi. Philips avent elektromos gépem van. Hogy érdemes használni? Milyen gyakran, mennyi ideig kell vele szívni amíg pl meg nincs tej? És utána? Gondolom a kórházban is jelezni kell, hogy fejni szeretnek és akkor ott is segítenek nem?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Előző fogd vissza Magad. Aki irtózik a szoptatástól, az nem kell, hogy bármi mástól is irtózzon, semmi köze a kakihoz, szexhez (bár hozzáteszem, én a szextől is viszolygok, de a pelenkázást zéró szinten tartom undinak, pedig mosizunk).
Mindenki maga dönt, hogy táplàlja a gyerekét. A kérdés nem ez volt.
Nem "undi"-nak tartja, hanem irtózik tőle, súlyos szorongást okoz.
Hidd el, a sok ember között, aki normálus indokként behazudja, hogy elapadt a teje, a legtöbb pszichés okból hagyja abba.
És ebben a korban èlünk, és mint látod, szerencsére az anya dönthet.
"Más korban éhen halt volna..."
És kit érdekel??! De most úgy őszintén? Kit érdekel, hogy "más korban" mi volt? 2020 van, jó reggelt! Ideje lenne haladni a korral. Halistennek már nem azok az idők vannak, mint anno. Mert hát régen ugye áram sem volt, szavazati jogunk sem volt, kocsi helyett lovas kocsival közlekedtek az emberek, sőt még régebben máglyára vetették azt, akit boszorkánynak tartottak. Ezzel miért nem vagdalózol? :) Ja, mert az nem téged igazol? Érthető.
Szóval le lehetne állni ezzel a " bezzeg régen" meg "bezzeg az őseink". Senkit nem érdekel! Régen más világ volt, ahogy most is szerencsére, régen tehéntejet adtak azoknak a babáknak, akiket nem tudtak szoptatni, inkább örülné kéne, hogy ma már van erre egy sokkal jobb és korszerűbb megoldás, a tápszer.
"Remélem a kérdezőt se szoptatta az anyja, mert ha igen akkor óriási csalódás lenne neki, hogy....."
Oh te jóságos....🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️ Ezt ugye csak viccnek szántad? Bár még annak is fájdalmasan szánalmas. Te tök komolyan gondolod, hogy normális ember, nő, édesanya egy hajszálnyit is csalódik a tulajdon gyerekében, amiért az nem szoptatja a sajátját???! Elképesztő. Halistennek nekem normális szülők jutottak, akiknek meg sem fordult a fejükben, hogy csalódtak bennem, csak mert nem szoptattam. De őszintén sajnálom, hogy vannak olyan gyermekek, akiknek csak ilyen ítélkező, nulla empátiával rendelkező "anya" jutott.
Az meg egyszerűen nevetséges, hogy megállás nélkül mantrázod itt a hasmenést, kakis pelust, hányást, szexet, ondót, orál szexet és egyéb dolgokat. 🤦🏽♀️👏 Ez is csak a te intelligenciaszintedet tükrözi, ugyanis az, hogy kinek mi undorító és mi nem, az nem általános igazság, ez bizony meglehetősen SZUBJEKTÍV! Tudod mit jelent ez a szó, ismerős azért nagyjából? Ami az egyiknek undorító, az a másiknak lehet teljesen normális és fordítva. Hihetetlen, mi? Ezzel az iszonyatos gyenge és logikátlan "érvvel" semmit nem sikerült bebizonyítanod, ugyanis ezek a dolgok között NINCS a világon semmi összefüggés. Tudod nekem pl a gyomrom felfordul egy felboncolt testtől, barátnőmnek meg minden vágya hogy patológus legyen. Ennyi erővel nyugodtan mondhatná ő is, hogy mit leszel rosszul egy boncolástól, hisz az egy emberi test, azok a szervek benned is megtalálhatók, teljesen természetes. Ettől függetlenül engem mégis mindig hányinger fog el a gondolattól is. Bár érdekelne mi alapján sikerült levonnod azt a konzekvenciát, hogy aki undorodik a szoptatástól, annak a kakis pelustól is undorodnia kéne. Logika 0.
Remélem azért egyszer megéljük azt a napot, amikor végre az emberek megtanulják elfogadni és tiszteletben tartani a másik egyéni döntéseit és nem csípőből ítélkeznek. Senkinek semmi köze ahhoz, hogy ki szoptat ki tápszerezi a gyerekét! Nem is értem, hogy veszi bárki is a bátorságot ahhoz, hogy így beszéljen ismeretlen emberekről, de gratulálok, szép kis neveltetest kaphattak itt egyesek....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!