Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem tudok szoptatni!? Sajnos...

Nem tudok szoptatni!? Sajnos hozza kell taplalnom, ebben szeretnek segitseget kerni?

Figyelt kérdés

5 napos babam, a korhazba meg ugy ahogy szopizott, de nagyon nehezkesen, es mar ott is hozza kellett potolni. Egyszeruen mindig kicsuszik a cici a szajabol. Fejni szoktam es ugy adom neki, hogy azert kapjon anyatejet is. Es adom neki a tapit.

Na de az normalis hogy masfel 2 orat alszik csak es ehes megint? Kb 60ml eszik meg egy eves alatt. Es a szeklete nagyon folyos, sargas kis feher darabokkal ez normalis?

Bocsi, de elso babam, es aggodok mindenert. Az elso ket nap itt sirtam egesz nap mert nem tudtam szopiztatni, nagyon rossz!

2010. ápr. 13. 14:29
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Először is nyugodj meg, mert a sírással nem fogod a problémát megoldani.

A babád még nagyon nagyon picike, tedd minél sűrűben mellre, ezzel a tested azt a jelzést kapja, hogy termeljen sok sok tejet! Lehet, hogy még a tejbelövellésed sem történt meg igazán! Ehhez kellene a nagyon gyakori mellretétel!

A baba nagyon szép mennyiséget eszik, nálunk még nincsen időkorlát, ők amikor éhesek jelzik, ez lehet 1 óra múlva, de lehet 2-5 óra múlva is. Az újszülöttek sokéig nem napirend szerint esznek!

A kakija a babának persze, hogy folyós, hiszen folyékony állapotút eszik, és hígnak is kell lennie!

Ha nem megy a szoptatás, keress fel egy szoptatási tanácsadót a www.lll.hu-ról.

Lehet, hogy nem kapja be rendesen a melled a baba, nem nyitja ki rendesen a száját, de így messziről ezt nehéz eldönteni, ezért kérj hozzáértőtől tanácsot!

2010. ápr. 13. 14:34
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Széklet tökéletes,és bizony icuri picuri a gyomra ezért éhes sűrűn,az anyatej pedig szuper gyorsan emésztődik!Ne hagyd abba a ciciztetést és a fejést!esetleg bimbóvédővel szoptass,talán azt jobban be tudja kapni!Nagyra tátott szájacskájába a lehető legnagyobb részét a bimbóudvarnak kellene beadni !Nem csak magát a bimbót!Úgy könnyen kicsúszik!
2010. ápr. 13. 14:37
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Ne sírj, mert attól még kevesebb tejed lesz. Az első gyerekünkkel én is végigjártam ezt! 5 naposan tényleg lehet nincs is elég tejed, főleg ha császáros voltál. A babát nagyon fontos, hogy jól rakd mellre, a száját jó nagyra kell rakni, és fontos, hogy az alsó ajka kifelé forduljon, mikor szopik. A mellbimbóból minél nagyobb részt bekapnia.

Lehet, hogy a mellbimbód lapos/befelé forduló, így mikor szájba veszi a baba, nem tudja még annyira beszívni, hogy elérje a szájpadlásán a szopási pontot, így nem váltódik ki a szopási reflex, és nem csinál jó vákumot, így ezért csúszik ki a cicid a szájából.

Szóval tényleg többféle probléma lehet, így megéri szoptatási tanácsadóhoz fordulni, mert sok mindenben segít. S ha egyébként a problémákat kiküszöbölve tudnál szoptatni, az a babának is, neked is és a család pénztárcájának is jót tenne, mert nem kell akkor tápszert fizetni.

Ne idegeskedj, mert az kevesebb tejhez vezet!!!

Remélem mihamarabb egyenesbe jöttök!

2010. ápr. 13. 14:44
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Az én babám is nagyon ügyetlen volt a szopizásban az elején, és a tejem is nagyon lassan indult be. A kórházban az egyik újszülöttös nővér segített a mellre tételben. Nálunk az volt a gond, hogy kicsit lapos volt a mellbimbóm, és emiatt nem tudtam rendesen bekapni. A bimbóvédő nekünk nem vált be, így azt csináltam, hogy szopi előtt egy picit megfejtem a mellem a kézi mellszívóval, de csak annyira, hogy a mellbimbó kiemelkedjen. A fejét szegénykémnek úgy kellett rányomni a cicire, utána meg elaludt. Ráadásul hetekig rettenetesen fájt a szopiztatást. Végül úgy beindult a tejci, hogy a fél fagyasztó tele van vele, és a babám olyan kis duci, hogy csak na. Ne keseredj el, hanem légy kitartó, és próbáld meg inkább mellre tenni, mint tápot adni neki. Sok sikert!
2010. ápr. 13. 15:02
 5/7 A kérdező kommentje:
Koszonom mindenkinek a biztatast! Ahogy olvasom a valaszokat is sirok es nem tudom abbhagyni! Olyan roszz! Szegenykemet sajnalom mert ugy elkzed sirni, utanna meg belefarad az egeszbe es elalszik. Az a problema hogy lapos a melbimbom es nem tudja beszivni szegenykem. Ma jon majd a vedono, megkerem hogy segitsen!
2010. ápr. 13. 16:46
 6/7 anonim ***** válasza:
Ne keseredj el, mert van megoldás! A mellbimbóvédő kiemeli a mellbimbódat, és a pici is könnyebben be tudja kapni. Nekem a kórházban a második napon kisebesedett a mellbimbóm, azért kezdtem el használni és jó volt. A szobatársnőm pedig a befelé forduló bimbója miatt használta, és nekik is bejött. Pedig az ő babája is lusti volt. A DM-ben vette a férjem, Avent márkájú. Minél többet tedd cicire, annál több tejed lesz! Én is sokat izgultam, hogy van-e elég tejem, de bíztam magamban, és így már 4 hónapja szoptatok :) Sok sikert!
2010. ápr. 13. 22:17
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia

Nálam teljesen ugyanez volt a gond, nem volt jó a melbimbom. Éjjel nappal fejtem, de sajna kb 4 hét alatt teljesen elapadt. Ne aggódj, szem minden kisbaba ilyen az elején, sir eszik alszik. Én is megszenvedtem. Majd jobb lesz ám, idóvel megtanulod hogy melyik sirás mit jelent és tudod kezelni. De pár naposan majdnem minden miatt sir. Az én kislányom most 10 hónapos. Annak idején amikor elkezdett apadni a tejem, elmentem a boltba és az összes létező tápszerből vettem és leteszteltük az összeset, és a milupa mellett döntött, szépen fejlödik és egészséges. NNe add fel, lesz jobb is

2010. ápr. 13. 22:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!