Nem fogok szoptatni, de fejni szeretnek, tudnátok tanácsot adni?
Sziasztok, nem vita tárgya, nem kerek olyan válaszokat, hogy de a szoptatás... nem érdekel. Undorodom a gondolatától is. Januárban fogok szülni és a kórházi csomagomban benn van már a fejő, a cumisuvegek, fertőtlenítő zacskók stb.
Tapasztalt anyukáktól szeretnek tanácsot kérni, hogy ebben az esetben hogyan érdemes fejni? Nyilván az anyatej a legjobb a babának, ezért amennyi tejet le tudok fejni azt meg is fogja kapni, de a tapszert se tartom az ördög eledelének. Azt sejtem, hogy így később lesz tejbelovelles, szoval gondolom a kórházban az első pár napban kell adnom tapszert a babának hogy ne száradjon ki. Vagy elég lesz a víz?
De gondolom van valami fejesi módszer ami hatékony. Erre lennék kiváncsi. Philips avent elektromos gépem van. Hogy érdemes használni? Milyen gyakran, mennyi ideig kell vele szívni amíg pl meg nincs tej? És utána? Gondolom a kórházban is jelezni kell, hogy fejni szeretnek és akkor ott is segítenek nem?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Én írtam, hogy pic-en voltak a fiaim. Egy hónapig kizárólag fejtem nekik. Akkor az egyikük elkezdett mellbol enni, de kellett a kiegészítés. A másikuk 3 hónapos volt mikor elkezdett mellbol enni, de olyan 3,5-4 hónapos korukra tudtam abbahagyni a fejest.
Van egy 1,5 évvel idősebb fiaim is, öt is ellattam, heti több alkalommal programokra is jártam
Angolul rengeteg hasznos infó van. Sőt vannak Facebook csoportok is. Exclusive pumping-ra keress rá.
Készülj fel arra, hogy a kórház bunkók lesznek veled.
Neked nagyon fontos lesz az, hogy adott időközönként fejj. Sőt, valószínűleg fog kelleni szaporító fejés (power pumping) is.
Nem hiszem, hogy az elején elég a babának a víz. Viszont ha tudnál kolosztrumot kifejni az szuper lenne. Csak az kis mennyiségben van.
Több tanácsot nem tudok adni,mivel én alig tudtam fejni. Sok-sok kitartást kívánok!
Szerintem a bimbóvédő nem csökkenti az undort és a babát akadályozza a szopásban.
Nekem kb egy hét utan lett tejem, a babám teljesen kivirult, amikor elkezdett jönni neki az anyag. Ez a szopás függősèget okoz nàluk, én nem tenném mellre, ha utána meg nem adod többet.
Amúgy én gyűlöltem fejni, nem is látom értelmét, semmit nem ad az anyatej pluszba tudom antitestek, hormonok meg blabla, Te sem tudsz például inni, én is 8 hónapot vártam az első megvâltó lohár borra (bár fejve egyszerűbb).
Ha ilyen elkötelezett vagy, próbáld meg, de ne csinálj belőle gondot, ha tápszer lesz a vége, ugyanolyan jó, sőt, ha sz anya egészségtelenül ètkezik, talán jobb is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!