Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Másnak is unalmas már az...

Másnak is unalmas már az anyatej istenítése?

Figyelt kérdés
Jó orrcseppnek,fülcseppnek,fürdetőszernek,popsikrémnek,ha beteg a baba nem kell gyógyszer mert az anyatej az stb...Enyém tápszeres, elmúlt 1 éves egyszer sem volt beteg. Anyatejes ismerős már 3szor. Meg h nem alakul ki a kötődés..aha, még n volt egy éves, magától jött bújt,puszit adott, ha többen voltunk jelen a családból akkor is hozzám jött inkább.Azóta is bújós puszis de egyedül is felfedez. És ha olyan jó szoptatáa akkor miért kell hatalmas áldozatnak beállítani,és irigykedni,leszólni azt aki nem csinálja? Mert szerintem azok a beszólogatósok akik nem elégedettek. Vagy nagy hősnek gondolják emiatt magukat és csak hátbaveregetés maguknak,h én erre képes vagyok, és mikor a baba már akkora h elutasítaná akkor is erőltetik mert mit fognak szólni h már nem szoptat..és 2 éves gyerek szól h szomjas és nem vizet hanem mellet kap 😯 Ezek a példák a környezetemben vannak. Biztos azvanyatej összetétele a legjobb,de nem az egyetlen opció,és nem sokkal marad le a tápszer.

2019. dec. 13. 06:01
 121/155 anonim ***** válasza:
63%

Ha valaki tervezett császárral szül, az ne is vállalja a gyereket? Meg ha tápszerezi? Abból áll a gyereknevelés hogy a vaginádin jön ki vagy a hasadon és hogy mellet teszel a szájábq vagy cuclit?

Annyira gáz dolgokat írsz, meg ez a feljogosítottaág, hogy Te itt megmondod, ki vállalhat gyereket, ki nem...

Ilyenkor érzem, értem, mért vannak ki a tápszeresek a szoptatókra és mért születnek ilyen kérdések.

Látom, hogy se Te se a fentebb kommentelő apuka nem értitek, hogy nem minden tudatos folyamat, lehet vki a legnagyobb szívvel szoptat, de amikor már 6 éve a teste a gyerekek inkubátora vagy etetőgèpe, akkor észrevétlenül tárgyuasul, elveszti a sajàt női önkèpét, a saját erotikusságában való örömet az illető, ahogy az egymás előtt vetkòzés/pisilés/szoptatás stb is megöli a vágyat. Nem arról van szó, hogy meg kell vakulni ha meglátja vki szoptatni a feleségét hanem hogy vigyázni kell a másik intimitására, teste szentségére.

És ezek a kiránduláson izzadtan a bokorban szoptatás és hasonlók nem tesznek jót. Talán akkor nem érzi a nő, de visszaüthet este, 1 év múlva, 5 év múlva.

Az én barátnőm a legnagyobb szívvel-lélekkel viselte, szoptatta, nevelte a gyerekeit, csak aztán elfogyott az ereje és az önbizalma. Ezt ki látha előre? Ma már cikkeznek anyai burnout-ról, és ismert, hogy csakúgy mint a szakmai burnout, pont a legmotiváltabb, lelkesebb embereket, tipikusan az iskolázott, középosztálybeli, elkötelezett anyákat veszélyezteti a legjobban.

2020. jan. 9. 17:40
 122/155 anonim ***** válasza:
79%

Azért a nem szoptatást ne hozdd már egyen értékűvé a semmire szüléssel. És ha jogom van eldönteni, hogy szülök e és mennyit akkor azt is jogom van eldönteni, hogy hogyan szülök és hogyan nevelem fel. Inkább menj szoptatni! Nem jobb semmivel sem az, ha valaki kenyserbol szoptat ne adj Isten ezért utálja meg a gyerekét vagy romlik meg végérvényesen a kapcsolatuk!

Szoptatni NEM kötelező!!!

2020. jan. 9. 17:46
 123/155 anonim ***** válasza:
62%
Egyébként kibújt a szög a zsákból ezzel a "csak az elvtárs" szaporodjon ideológiával. Tök igazad van, csak ne lepődj meg akkor a "szoptatásnáci" jelzőn, mert ez kvázi egy fasiszta ideológia, még ha nem is a fajelmélet az alapja, hanem szellemi meggyőzősés. Legyen inkább akkor sztálinista, csak a szoptatássztàlinista elég hülyèn hangzik.
2020. jan. 9. 18:00
 124/155 A kérdező kommentje:
Huu. A gyereknek nem is szabadna látni h bárki szoptat.Ha csak otthon nem a kistesòt.Ezért nem is kéne idő előtt ilyenekről beszélni. Aztán az h én eszek nyilvánosan nagyon nem ugyanaz mintha a baba szopna.Azért mert valaki már nem tekint magára nőként,csak tejleadóként attól még a mell az mell. És lehet szépíteni de a házzaság fontos része a szeretkezés. Kimondani könnyű h 1-2 év "csak" de valójában az hosszú idő. És attól h baba van nem áll meg az élet. Ő a család legújabb tagja,de nem az egyetlen. Ki kell elégíteni a szükségleteit mert ő nem tudja,de az nem azt jelenti h az anyának,a házasságnak ezért tönkre kell menni. Nem a baba köré kell egy teljesen új rendszert építeni,hanem a babát kell "beépíteni" a meglévőbe,persze némi változtatással.De ha valaki gondolatai annyira a szoptatás meg az anyatej körül forog h már a családfát is ellenőrzi tejtermelés szempontjából, meg haragudna a saját anyjára a tápszer miatt,enyhén túlzás.Legalább úgy csináltok mintha az anyatej bármit is biztosítani a jövőbeli életében. Nem garantálja h gyerek mozgása vagy beszéde jobban fejlődik,nem befolyásol kötődést( esetleg rossz irányba h kb 10éves koráig csak az anya jó neki) sőt az egészséget se garantálja. Anyatejes baba is megfázhat, lehet allergiás, diszlexiás stb. Úgy csinálnak sokan mintha ezzel bármit is ki lehetne pipálni,és pedig bőven nem csak erről szól.
2020. jan. 10. 13:11
 125/155 anonim ***** válasza:
63%

"ahogy az egymás előtt vetkòzés/pisilés/szoptatás stb is megöli a vágyat"

Dehogy öli meg.

2020. jan. 10. 13:26
 126/155 anonim ***** válasza:
27%

"És ezek a kiránduláson izzadtan a bokorban szoptatás és hasonlók nem tesznek jót. Talán akkor nem érzi a nő, de visszaüthet este, 1 év múlva, 5 év múlva."

Nem kell túlzásokba esni! Semmilyen izzadtan bokorba bujasrol nem volt szó.

2020. jan. 10. 13:28
 127/155 anonim ***** válasza:
27%

"Huu. A gyereknek nem is szabadna látni h bárki szoptat"

Strandon voltunk, simán láttam ahogy szoptat egy másik anyuka. Nekem még férfiként sem volt semmi botrányos rajta. Megetette a gyerekét, tök természetes.

Persze nem vagyunk egyformák, az én feleségem azért a baba szobába elment volna.

A gyerekeimet szintén pont nem érdekelte, hiszen láttak már ilyet, a kisebbik még csinálja is.

2020. jan. 10. 13:31
 128/155 anonim ***** válasza:
22%

Aztán az h én eszek nyilvánosan nagyon nem ugyanaz mintha a baba szopna.Azért mert valaki már nem tekint magára nőként,csak tejleadóként attól még a mell az mell."

De, teljesen ugyanaz! Ha te ehetsz az otthonodon kívül akkor a 3 hónapos baba is, akinek az anyatej az egyetlen táplálék.

Ettől még ugyanúgy nőként tekint magára és én is nőnek nézem. Undorító ahogy fogalmazol ezzel a 'tejleadóval'. Nem egy tehén, helló!

2020. jan. 10. 13:38
 129/155 anonim ***** válasza:
66%

Azért lehet, hogy van aki a tápszert gondolja ördögtől való dolognak, de azért világossá vált számomra, hogy rengetegen a szoptatást tartják annak.

Volt egy kolléganőm, aki szépen kisminkelve, kosztümben, magassarkúban, keresztbetett lábakkal, egy gyönyörű kézzel szőtt kendővel eltakarva szoptatta a gyerekét a tárgyaláson.

Hogy mi jutott eszünkbe? Hát biztos, hogy nem az, hogy milyen gusztustalan, és szerintem ő se érezte magát gusztustalannak. Mi nők csak mosolyogtunk, és csodálattal néztük őt, a férfiak pedig észre se vették mi történik a kendő alatt, a kolléganőm pedig folytatta a tárgyalást.

Lehet ám a szoptatást is igényesen, meg maradva nőként csinálni ahogy a cumisüveges táplálást is lehet kinyúlt melegítőben 2 hetes zsíros hajjal csinálni.

Minden csak hozzáállás kérdése.

2020. jan. 10. 13:39
 130/155 anonim ***** válasza:
38%

Ez az apuka nem tudom, minek írogat ide. Ő nincs benne aktív szereplőként a dolgokba, csak passzívként. Ő nem tudja mit érezhet egy nő aki utál szoptatni vagy épp a felesége mit érez. Szerintem keress másik témakört mert te nem vagy benne a szituban csak kívülállóként.

És nem, nem ugyanaz ha pl te eszel nyilvános helyen vagy egy csecsemő. Ugyanis a te etetésedhez nem kell egy női mell. Cumisüvegből igen, úgy ugyanaz, de az hogy mellből etessen valaki nyilvánosan , ami nagyon egy megosztó téma.

2020. jan. 10. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!