Meddig fontos valójában az anyatej?
Amíg tényleg nagyon fontos.
A babám 3 hónapos, szülés után tüdőembóliával kezeltek és a szoptatás miatt csak olyan vérhigítót szedhetek, amit hetente kétszer kell ellenőrizni vérből.
Ez nem is lenne gond, de sajnos az érték nagyon ugrál, egyszer jó, egyszer átugrik a már nem jó tartományban és csak a stressz van, h ha aznap nem nézték, biztos nem sűrűsödött e be.
Tudom, h nagyon szép dolog, kell a léleknek stb..
De h valójában meddig hasznos, mert az elején ugya a sok ellenanyagot abból kapják, betegség ellen a védettséget.
De meg most is?
Igazából mérlegelnem kellene, h melyik a fontosabb dolog. Az orvos azt mondta, h ő nem mondhat semmit, csak gondoljam át nyugodtan és h ő úgy tudja, h az elején nagyon fontos, de egy 3 hónaposnál már kevésbé.
Addig amíg nem érik meg a hozzátáplálásra. Ez nem feltétlenül 6 hónapos kor. Gyakran később lesznek készek rá, erőltetni pedig nem jó.
De miért nem Clexane-t kapsz? Azt lehet terhesen és szoptatás alatt is. Én is szúrtam
Én csak 3 hétig tudtam szoptatni, 15 hónap alatt 2x volt náthás a kislányom az is most ősszel az össze vissza időjárás miatt. Pedig mindig megyünk mindenhova, emberek közé. Kifejezetten az az anyuka típus vagyok aki nem ad 15°-ban már téli overált a gyerekre.
Egyik barátnőm az elejétől szoptat 6 hónap alatt 3x volt beteg a gyereke. Abból 2x kórházba kerültek. Pedig ő teljesen az ellentétem és nagyon félti a gyereket.
Szóval betegség szempontjából nem mindig lényeg.
Van itthon szuri is, de vhogy nem is volt opció az orvos részéről, h azt folyamatosan.
Akkor szoktam szúrni reggel/este, ha nem jók az értékek.
Azt hallottam igen, h terhesség alatt szúrni kell, mert a gyógyszer veszélyes a magzatra.
Ha tudom a hajlamot, nekem is úgy lett volna.
Viszont nem tudom, h mennyire szeretném most a mindennapi szurkálást.
Köszönöm a sok választ! Kedvesek vagytok!
A baba szempontjából még az is eszembe jutott, h pl fél évesen nem e lenne nehezebb az elválasztás.
Most szerencsés helyzetben vagyok, mert mindkettőt elfogadja, nincs cumizavar sem.
Mikor kórházban voltam, akkor ki kellett h öntsem az erős fájdalomcsillapító és antibiotikum miatt, akkor csak tápszert kapott, szerencsére nem volt gond.
Aztán nagyon örültem, h ismét lehet, de most pedig ez a helyzett adódott, h az értékek nagyon ingadoznak.
Ameddig, ha nincs helyettesíteni kell tápszerrel
1 éves korig minimum.
Olyan 8 hónapos kor után is kell fápszer, tej alapú ital, fe jóval kevesebb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!